- Katılım
- 15 Ağustos 2015
- Mesajlar
- 2.243
- Çözümler
- 5
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Gigabyte RX 9070 XT Gaming OC // Intel I5 12400F/ Asrock H610M / Corsair 32GB (2x16) 3200 MHz Ram / 500GB Kioxia Exceria NVMe SSD, 2TB+500GB HDD / Aerocool Aero 800 Black Edition / PSU : Enermax Revolution D.F.X 1200W 80+ Gold / Samsung LU28E590DS/UF 4K 1Ms - ASUS VS229HA FULL HD/
- Cinsiyet
- Erkek
Sistem belleği ve GPU arasında takas yapılması istikrarlı bir performans için çözüm değil. Ekran kartında bulunan video belleğinin yerini asla tutmaz. Ekran kartlarında kullanılan bellek türü ile sistem de kullanılan bellek çok farklı bir kere. Biri DDR3-4 diğeri çok daha hızlı olan GDDR5 bellekler.Arkadaşım, VRAM yetersiz kaldığında RAM'den alıyor zaten 16 GB RAM yetmeyen 1GB VRAM'i çok rahat karşılayabilecek seviyede zaten. Ona rağmen sen takılma yaşıyorsan senin sorunun VRAM değildir. Benim de 2 GB VRAM'im yetmediği için çok drop yaşıyordum, inanılmaz derecede yaşıyordum. 16 GB RAM'e yükseltince çoğu oyunda yaşadığım drop çözüldü. Bunun sebebi de eksik VRAM'i RAM'in tamamlayabiliyor olması.
Bugün nasıl ki 2 GB VRAM'den hiç bahsetmiyoruz bile 4 GB VRAM'de yarın öyle olacak. Keşke yetseydi de kimse sıkıntı yaşamasaydı ama teknolojinin hızına yetişmek zor.
Son düzenleyen: Moderatör: