RX 570 sistemde anlık FPS düşüşü oluyor, sebebi RAM olabilir mi?

İşletim sistemi
Windows 10
Sorun sadece RAM kullanımı değil arkadaşlar. Çift kanal RAM performansı deli gibi arttırıyor. Kendim 8GB kullanıp Valorantta 150 160'ları görüyorken şuanda 210-220 FPS'lerde geziyor değerler. Kendim yaşadıklarımdan bahsedeyim. Normal PUBG'de paraşüt açılırken 2snlik drop yiyordum. Ağaçlar yüklenirken drop yiyordum. Bunların gramını çift kanal Ramde yaşamadım.

Sorun sadece RAM kullanımı değil arkadaşlar. Çift kanal RAM performansı deli gibi arttırıyor. Kendim 8GB kullanıp Valorantta 150 160'ları görüyorken şuanda 210-220 FPS'lerde geziyor değerler. Kendim yaşadıklarımdan bahsedeyim. Normal PUBG'de paraşüt açılırken 2snlik drop yiyordum. Ağaçlar yüklenirken drop yiyordum. Bunların gramını çift kanal Ramde yaşamadım.
Bende de aynı bahsettiğiniz droplar oluyor o zaman güç kaynağından önce 8 gb rami alayım teşekkürler

Oyun sırasına anlık drop giriyor takılıyor ses dahi kasıyor FPS çakılıyor frametime 200msleri buluyor GPU kullanımım da aşırı düşüyor sebebini bir türlü bulamadım. Windows 10 performance editon (bellek kullanımı daha düşük) denen modlanmış bir version kurdum gereksiz hizmetleri kapattım o sorunumu bir nebze hafifletti( ya da sadece format iyi geldi) ancak hala devam ediyor kayıt yeni windows ile alındı hafifletti ancak net çözümü nedir bilmiyorum
Bende şu tarz bir kaydını aldım sistemimi de videonun açıklamasına yazdım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bellek ve disklerden şüpheliyim sistemimde SSD yok Windows C: Diskinde, RDR Online da D: Diskinde kurulu ve hızları şu şekilde :https://media.discordapp.net/attach...578893738044/unknown.png?width=768&height=432

Sistemimi güncellerken bu sorundan kurtulmak için öncelikli olarak belleğe mi SSD'ye mi ihtiyacım var bu konuda yardımcı olabilecek var mı? sendeki de bu tarz bir sorun mu ?

Oyun sırasına anlık drop giriyor takılıyor ses dahi kasıyor FPS çakılıyor frametime 200msleri buluyor GPU kullanımım da aşırı düşüyor sebebini bir türlü bulamadım. Windows 10 performance editon (bellek kullanımı daha düşük) denen modlanmış bir version kurdum gereksiz hizmetleri kapattım o sorunumu bir nebze hafifletti( ya da sadece format iyi geldi) ancak hala devam ediyor kayıt yeni Windows ile alındı hafifletti ancak net çözümü nedir bilmiyorum.
Bende şu tarz bir kaydını aldım sistemimi de videonun açıklamasına yazdım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bellek ve disklerden şüpheliyim sistemimde SSD yok Windows C: Diskinde, RDR Online da D: Diskinde kurulu ve hızları şu şekilde:https://media.discordapp.net/attach...578893738044/unknown.png?width=768&height=432

Sistemimi güncellerken bu sorundan kurtulmak için öncelikli olarak belleğe mi SSD'ye mi ihtiyacım var bu konuda yardımcı olabilecek var mı? Sendeki de bu tarz bir sorun mu?

Bende takılma anında FPS düşmüyordu sabit 75FPS'di ve ayda 1-2 kez oluyordu o yüzden sorunun kaynağını bulamadım çok can sıkıcı bir durum.

Bende de aynı bahsettiğiniz droplar oluyor o zaman güç kaynağından önce 8 gb rami alayım teşekkürler
GÜNCELLEME
Merhabalar 1 yıldan uzun süre sonra sorunu buldum. Sorun mining virüsüymüş. Son zamanlarda ortaya çıkan youtube virüsü benimde başıma geldi ve Malwarebytes ile tarama yaptığımda "DogeMiner.exe" isimli bir dosya buldu ve onu silince bilgisayar inanılmaz rahatladı, bütün drop sorunları kalktı. Sizde de aynı sorun varsa hemen farklı uygulamalarla tarama yapmanızı öneririm çünkü tek uygulama sorunu bulamayabilir. Hitman PRO, Kaspersky, Malwarebytes önerilerimdir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı