RX 570 sistemde anlık yeşil ekran sorunu

Miuysti

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Şimdi benim iki ekranım var. Birini HDMI portundan diğerini DisplayPort'tan bağlıyorum. Ancak bir oyunu tam ekrana aldığım zaman yaklaşık 20 dk sonra ekran anlık 1 2 saniyeliğine tamamen yeşil oluyor. (yan ekranda sorun yok) Bu böyle devam ettikten 15 dk sonra ise iki ekran da kapanıp açılıyor ve arkadan USB bağlanma sesi duyuyorum. Ama bu olurken seslerde hiçbir sorun yok. Videonun ve oyunun sesleri sorunsuz geliyor.

Borderless fullscreen yaramıyor. Sorunun portlarla alakalı olduğunu da zannetmiyorum farklı portları denedim. PSU yetmiyor belki dedim ama o zaman ikinci monitörü taktığım zaman başlardı 1 senedir kullanıyorum son 1 aydır oluyor. Sorunun driverlarda olma ihtimali vardır belki. AMD sofware Pro Edition'dan adrenaline editiona geçtim. Bir ara yeşil ekran sorunu arttı onu yapınca sonra tekrar eski sıklığına döndü. Artık bu iş çok canımı sıkmaya başladı. Normalde ne yapıyorsam onu yapıyorum Crusader Kings 3 oynarken bile olmaya başlıyor artık yeter. Aklınıza gelen bütün çözüm önerilerini yazarsanız gayet memnun olurum. Teşekkürler.

Özellikler: RX 570, 16 GB RAM, Ryzen 5 1600 AF.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorunu ekran kartımın performansını arttırmak için AMD Software'i kurcaladıktan sonra yaşamıştım ayarları defaulta alarak kontrol edin USB sesi gelmesinin sebebi kablodan kaynaklanıyor olabilir ve ekran kartınızın kısa bir süreliğine devre dışı kalmasından dolayı da kaynaklanıyor olabilir ekran kartınızı resetlediğiniz zaman tekrardan aynı ses gelir CTRL+Shift+alt+b tuşlarına basarak ekran kartınızı resetleyebilirsiniz.

Çözüm olarak
DisplayPort kablonuzu değiştirin ve tekrar deneyin.
Ayarlarınızı default a alarak tekrar deneyin.

Yaşadığım ayrıca bir sorun ve çözümünden de bahsedeyim ben de bir RX570 kullanıcısıyım bu kartın kasada bağlı olduğu yerde 2 tane vida tutturulmuş bir şekilde ve bu vidaların gevşemesi sonucu ekran kartımda bir temaassızlık oluyor ve bilgisayarı açtığımda bilgisayarım ekran kartını tanımadan açılıyor ve 240 Hz monitörüm 59 Hz olarak çalışıyor yani kısa kesmek gerekirse ekran kartınızın tam oturup oturmadığını kontrol edin elinizle hafifçe iterek oynuyor mu oynamıyor mu kontrol edin.

Çözerseniz bilgilendirirseniz sevinirim.

İyi sosyaller.

1721326861345.png
Default derken bu kısmı mı kastediyorsunuz? Ayrıca maaalesef başka bir display port kablom yok. Bu çözümü yapıp geri oyuna gireceğim. Geri dönüş yapacağım size. Bu sırada aklınıza başka bir çözüm önerisi gelirse paylaşırsanız çok güzel olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı