RX 570 undervolt rehberi

Fan curve olarak da bunu kullanabilirsiniz. 45 dereceye kadar fanlar 0 RPM, 70 derecede fan hızı %55, 90 derecede %100. O ufak gri noktaları dediğim değerlere getirince üstüne bir kez tıklayın, normalde merdiven şekilde olur. Bir kez tıklayınca düz çizgi olacak o şekilde kullanın. Eki Görüntüle 401811
Screenshot_2.png

Benzetmeye çalıştım, olmuş mu?

Olmuş, eğer isterseniz 80 derecenin üstünde bulunan noktaya basıp Delete tuşuna basarsanız o noktayı silebilir.
Wattman ayarlarınız yaptım, fakat sonrasında kartımın boşta 50 derecelerde değilde 58 derecelerde gezdiğini gördüm, sıfırladım. Sadece MSI Afterburner üzerinden Core Voltage ayarına müdahale etsem sıcaklığım düşer mi? Core Voltage'yi -68 lere felan düşürdüğümde de etkisini görür müyüm, ince ayara çok gerek var mı bilmiyorum ama.

Wattman ayarlarınız yaptım, fakat sonrasında kartımın boşta 50 derecelerde değilde 58 derecelerde gezdiğini gördüm, sıfırladım. Sadece MSI Afterburner üzerinden Core Voltage ayarına müdahale etsem sıcaklığım düşer mi? Core Voltage'yi -68 lere felan düşürdüğümde de etkisini görür müyüm, ince ayara çok gerek var mı bilmiyorum ama.
Deneyip görmeniz lazım, bir zararı yok sonuçta. Bu arada kart boşta iken fanlarınız dönüyor mu? Attığım değerler stok voltajın çok altında değerler, boşta iken sıcaklığı arttırmasının imkanı yok.

Deneyip görmeniz lazım, bir zararı yok sonuçta. Bu arada kart boşta iken fanlarınız dönüyor mu? Attığım değerler stok voltajın çok altında değerler, boşta iken sıcaklığı arttırmasının imkanı yok.
Bende şaşırdım bir anda sıcaklığı 58 derecelerde gördüm boşta. Şimdi sadece Core Voltage'yi elledim. Kaça kadar ellersem stabilesini bozmaya başlar?

Bende şaşırdım bir anda sıcaklığı 58 derecelerde gördüm boşta. Şimdi sadece Core Voltage'yi elledim. Kaça kadar ellersem stabilesini bozmaya başlar?
-70 deneyin ve bir oyuna girin. Denemediğiniz sürece bir şey belli olmayacak çünkü her kart modelinin uv kapasitesi farklı.

-70 deneyin ve bir oyuna girin. Denemediğiniz sürece bir şey belli olmayacak çünkü her kart modelinin uv kapasitesi farklı.
Kart kafayı yemeden ben tüm ayarları sıfırlamayı tercih ettim. Afterburner'dir, Wattman'dır. Ayarları sıfırladığım an boştaki sıcaklığım stabil olmayı başardı. Yükte 80 derece bir kart için çok sıkıntı gibi ama bilemiyorum ne yapacağım.

Konuya kartın Furmark'taki stock ve undervoltlu değerleri de eklenmeli. Tabi test etmeden önce power limiti %30 yapmakta fayda var. Sonuçta stock haldeyken kartın güç sınırına takılmak gerçek düşüş yüzdesini belirlemede engel olacaktır.

Konuya kartın Furmark'taki stock ve undervoltlu değerleri de eklenmeli. Tabi test etmeden önce power limiti %30 yapmakta fayda var. Sonuçta stock haldeyken kartın güç sınırına takılmak gerçek düşüş yüzdesini belirlemede engel olacaktır.

Bu tarz yazılımlar kullanmıyorum, sadece oyunlarda test yapıyorum sonuçta ikisinin verdiği yükler ayrı.

Merhaba. RX 570 8GB Nitro+ ekran kartında test yaptım.
1310 MHz ve -78 mV değerlerinde 2 defa userbenchmark.com üzerinden test yaptım ikisinde de 66.7 çıktı trixx programı power modunda yani 1353 MHz ve stok voltajda ilk testte 64.3 ikinci testte 64.6 çıktı. Yani undervolt işlemi işe yarıyor görünüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı