RX 570 undervolt rehberi

Arkadaşlar bendeki sonuç bu. Testi alırken fan hızını %60'a sabitledim. İnanılmaz derece fark var. Şu an bu değerlerle stabil bir şekilde kullanabiliyorum. Fakat anlamadığım bir nokta diğer uv yapan arkadaşlara nazaran fanı otomatiğe aldığımda bile fazla çalışıyor. %30-%40 fan değerlerinde bu sıcaklığa ulaşıyorlar. Benim fanlar biraz daha fazla çalışmak durumunda kalıyor.
Eki Görüntüle 424866

Undervolt Öncesi:
Eki Görüntüle 424861

Undervolt Sonrası:
Eki Görüntüle 424862
Fan sesi sizi rahatsız etmiyorsa o civarda tutabilirsiniz. Ben fanlarıma özel ayar yaptım, 70 derecede %50 çalışacak şekilde. Oyundayken 1800-1900 RPM hızında dönüyorlar ve 63-64 derecede oyun oynuyorum. Kasanız ön taraftan hava alıyor mu?

Fan sesi sizi rahatsız etmiyorsa o civarda tutabilirsiniz. Ben fanlarıma özel ayar yaptım, 70 derecede %50 çalışacak şekilde. Oyundayken 1800-1900 RPM hızında dönüyorlar ve 63-64 derecede oyun oynuyorum. Kasanız ön taraftan hava alıyor mu?
Sizde de RX 570 Armor vardı sanırım, çok iyi ya sıcaklık değeriniz. Bende Thermaltake V200 var, ön taraftan hava almadığı için ekran kartı ısınıyor maalesef.

Az önce sizin ilk sayfalarda paylaşmış olduğunuz fan ayarlarını yapmıştım ben de. Şu an onu kullanıyorum. Yine Witcher 3 de akşam ve yağmurlu havada test ettim, en fazla 70 dereceye çıkıyor. Kasam 12cmlik iki tane tavanda bir tane de egzoz fan, önde 12cmlik ve 8 er cmlik üç tane fan var. Tavandakiler ve öndeki 12cmlik fanlar kasayla gelen fanlar olduğu için biraz dandikler. Küçükler biraz ses yapsa da baya hava üflüyorlar.

Az önce sizin ilk sayfalarda paylaşmış olduğunuz fan ayarlarını yapmıştım ben de. Şu an onu kullanıyorum. Yine Witcher 3 de akşam ve yağmurlu havada test ettim, en fazla 70 dereceye çıkıyor. Kasam 12cmlik iki tane tavanda bir tane de egzoz fan, önde 12cmlik ve 8 er cmlik üç tane fan var. Tavandakiler ve öndeki 12cmlik fanlar kasayla gelen fanlar olduğu için biraz dandikler. Küçükler biraz ses yapsa da baya hava üflüyorlar.
Aslında o tür ayarlanmış fanlar ile daha serin çalışması lazım. Belki de 8 santimlik fanlardan dolayı kaynaklanıyordur. Şuan benim kasamın üst tarafında 2 egzoz fan, arkasında 1 egzoz fan, önde de tam ekran kartının altındaki boşluğa hava üfleyecek şekilde 1 tane intake fan var. Ekran kartım en serin bu şekilde çalışıyor. Odanın sıcaklığına göre de değişkenlik gösterebilir. Onun dışında yine o fan ayarıyla 70 dereceye çıkması iyi.

Ben wattman problemi yaşamaktayım. Bu aşamaları denesem bir zararı olur mu ? AMD ayarlarından yapsam ayarları olmaz mı ?

Arkadaşlar RX 570 ARMOR OC 4GB modelini kullanmaktayım. Oyun açtıktan kısa süre sonra direk kitleniyor. Bazen masa üstünde bile görüntü gidiyor renkli bir görüntü geliyor donuyor sürekli rest atmak zorundayım. Voltaj ayarlarını düşürürsem sorunun çözülebilme ihtimali var mı şuanda bu kart takılı değil çözülür derseniz deneyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı