RX 570 vs GTX 1650

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O yüzden mi millet konu açıp duruyor? Kesin çözümü yok herkeste farklı şekilde çözüm buluyor veya bulamıyor.
Çoğu kişi çözüyor ve zararsız.
@hdreizcehennemi En son laf anlatmaya çalışırken 1 gün ban yemiştim. Sonunun buraya varmasını istemiyorsan uğraşma bence. Son cümlene katılıyorum ki fabrikasyon olarak hatalı çıkma ihtimali %1'den az. Yani donanımsal problemli olma olasılığı neredeyse yok. Varsa da garantiler süs için verilmiyor. Gönderirsin yepyeni kart verirler veya tamir edilebiliyorsa edip gönderirler. Wattman'ın ayarları sıfırlaması sadece ekran kartında hata olduğunu göstermiyor. Çok az Türkçe'si olan biri bunu rahatlıkla anlayabilir. Ayrıca und Chill ile güç tüketimi undervolt yapılmış kadar düşüyor. FRTC ile de benzeri yapılabilir. Performans düşüşü diye bi' saçmalık yok ayrıca. TDP limiti kısmak akıl karı değil. Son çıkan driverların hiçbiri hatalı değil. Bunu anlamak bu kadar zor olmamalı.
Ben sana ne anlamda ters düştüm hacı? Tam tersine dediklerini destekliyorum.
Bu forumu düzenli takip edip aklı selim olan hiçbir insan RX570 almaz. Az daha para biriktir git GTX1060 6GB al. GTX 1660 veya 1660ti al. RX570 alan hiçkimse konforlu bir performans süremiyor. Olan nedir normal şartlarda. Basarsın parayı, takarsın kartı sistenine, sürücüsünü yüklersin. Senin üstüne düşen görev bitmiştir. Gerisi ekran kartı üreticilerine kalmıştır. Sana mutlu olmak kalır. Ama RX570 kullanıcıları için bu durum böyle değil. Alacaksın takacaksın taktın ekranda çizgiler, renk oynamaları olacak. Hadi şanslısın olmadı driver yükleyeceksin, wattman gibi abuk subuk hatalar peşini bırakmayacak. Hadi olduda editli, hatasız eski driverlardan birisini buldun yükledin. Kartı kullanıyorsun üstünden saçma sapan yükseklite elektrik geçtiği için kart cayır cayır ısınacak. Ömrü kısaldığı gibi FPS droplar yiyeceksin. Sonra bizim uyarılarımızı dinlemeyip alan arkadaşlara yine bizim önerdiğimiz şeyi yapıp undervolt yapacaksın aldığın kartın gücünden kısıp tdp değerini düşüreceksin. Sana nick nick sayarım elindeki RX570'i satıp lanet eden forum kullanıcılarından. Aç kendin konuş. Şu yukarıdaki önerenlerin çoğu underviltlu kart kullanıyor. Karar senin kardeş.
Ha bu arada ben undervolt yapmıyorum, yapan da tanımıyorum iyi sallamışın. Bu forumda konuda önerip de sorunu olan varsa yaptıkları yanlış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu kişi çözüyor ve zararsız.
Şahsen para verip aldığım bir bileşende bu sorunu yaşayacak olma olasılığı bile beni tedirgin ediyor. Neden kumar oynayayım ki? RX 570 alacağıma üstüne biraz daha koyarım 1660 alırım.

Şahsen para verip aldığım bir bileşende bu sorunu yaşayacak olma olasılığı bile beni tedirgin ediyor. Neden kumar oynayayım ki? RX 570 alacağıma üstüne biraz daha koyarım 1660 alırım.
Yeni patch le düzeltmişler haberi yeni geldi. Ayrıca ben sadece 1 kere denk geldim wattman hatasına. Bilmeyenler de görsün rn son güncelleme ile düzeltmişler ama DDU ile temizlemenşz gerekebiliyormuş.

Ömrü kısaldığı gibi FPS droplar yiyeceksin. Sonra bizim uyarılarımızı dinlemeyip alan arkadaşlara yine bizim önerdiğimiz şeyi yapıp undervolt yapacaksın aldığın kartın gücünden kısıp TDP değerini düşüreceksin.

Bu yorumu dikkate almayın zira bu şahsiyet fırsat buldukça AMD'ye saldırır, saydırdığı kartlar hakkında gram bilgisi yoktur, cayır cayır ısınacak diyor bir de. Uv yapıp kartın gücünden kısacaksın cümlesi ise tam kahkaha atmalık.

GTX 1650'yi düşünmeyin bile. RX 570 çok daha iyi bir ekran kartı. Nitro modeli soğutma ve frekans hızları bakımından diğer RX 570 modellerinden daha iyi.

Biraz dediğiniz para, 700-800 TL.
Ben tercih etmem ve o parayı veririm. 1 ay 2 ay daha maaşımdan biriktiririm sorunsuz kart alırım, en kötü 1650 alırım. Yukarıda arkadaş güncellemeyle çözüldüğünü belirtmiş. Durum öyleyse bilemem. Araştırmam gerekiyor.

1 Sene sonra bilgisayar almaktan vazgeçmeyin de. 1 Sene sonra neler olacağı belli değil ben derim ki zamanı geldiğinde çıkarılan ucuz fiyatlı sistemlere bakıp almak daha mantıklı. O zaman konu açarsınız şuan ne yaparsanız yapın 1 seneye çok şey değişebilir.

İyi zaten bu PC'de ekran kartı 70 derece çatlıyorum oda da cam açık olsa da o yüzden V3 alcaz abimle karak verdik.

Bir de öyle sıkıntıları varsa hiç almam. Ben AMD zaten NVIDIA'da bildigim kadarıyla experince diye bir program var oyuna göre optimize ediyor uygun ayarları seçiyor oyunu video olarak kayıt ediyor. (FPS dusmeden) oyundaki iyi vuruşları falan otomatik kayıt ediyor. NVIDIA daha çok gelişmiş bir marka bence. Karar verdim tercih NVIDIA.
Neye göre daha gelişmiş ATI' nin ve AMD'nin tarihini biliyormusun ki gayet köklü tarihleri var ayrıca böyle 1-2 kişi konularda AMD problemli, AMD de WattMan hatası var gibi cümleler kuruyor yav kardeşim o hata varsa illaki adamın alacağı karttada olmak zorunda mı ben 2 kez kendi ellerimle biri RX 590 olan diğeri ise RX 570 olan sistem topladım ve ikisinde de böyle bir sıkıntı yok bırakın artık insanların akıllarını karıştırmayı bak adam hem daha pahalı hemde daha kötü olan GTX 1650 ye yöneldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı