RX 5700 Mining Değerleri

Hocam bu yaz günlerinde öğlen ve sabah arasında bile kartınızdaki sıcaklık farkı olacaktır. Memory Clock değerlerinizi 50mh/s alacak kadar koruyun onun haricinde Core Clock'u mh/s'nizi etkilemeyecek kadar düşürün. Voltajı ise wattman hatası yemeyecek kadar düşürün. Fan hızınız da gündüzleri %70'in üzerinde çalışsın. Bırakın hızlı dönsün kart ömrü azalacağına fanın ömrü azalsın. Fanlar değiştirilir. Çekirdek sıcaklığı 45-55 normal, 55-65 sıkıntı yaratmaz fakat 65'in üstü sıkıntı yaratmaya başlar uzun vadede. Bellek sıcaklıkları ise 90'a kadar normal sayılır. 95'in üstü sıkıntı yaratmaya başlar uzun vadede.

bilgilendirici mesajınız için çok teşekkür ederim. msi afterburn diye bir uygulama varmış, hakkında hiçbir fikrim yok. bu uygulama benim manuel olarak yaptığım mining ayarlarından daha iyisini otomatik olarak yapmaya olana sağlayan bir uygulama mı? eğer öyle değilse ne işe yarıyor? çünkü ben manuel olarak her şeyi ayarlayabiliyorum? benim işime yarar mı?
 
5700 XT var bende de, deneysel bilgilerimi aktarayım ancak deneyerek bulmanız lazım çünkü 5600 XT nin ayarları ben de tutmadığı gibi benim ayarlar da sizde 1-1 tutmayacak. "Bu böyle olacak." Diyenlerden kaçının, yabancı kaynakları da tarayabilirsiniz.

- Benim kartımda power limitin ne mh a ne watt a herhangi bir artısı olmadı o yüzden hiç ellemiyorum.

- Modlama yapmadım. MPT (More Power Tool) da kullanmıyorum. Voltaj değerlerini 700 e çekmek için kullanıyorlar normalde 800 altına inince wattman hatası geliyor ancak zaten 800 e bile çekemiyorum çünkü wattman hatası oluyor. En optimal ayarı 900 olarak buldum. 48 saattir hata almadım.

- Saat hızını bam diye 1900 olarak çalıştırırsanız hata alabilirsiniz. ayarları yapın 1800 le programı açın, sonra 1850-1875-1900 diye gidin. Bu işlemi hızlı yapmayın. Zaten programın mh olarak size bunu yansıtması 2-3 dk alabiliyor.

- ben fanları 75-80 de döndürüyorum sıcaklık değerlerim Core Temp 50 / VRAM temp 80. Yabancı kaynaklardan da araştırdım bu sıcaklıklar iyi uzun süre götürür.

- VRAM sıcaklığına ve diğer tüm gerekli verilere bakmak için GPU-Z indirip sensor kısmına bakarak öğrenebilirsiniz.

- Ben Afterburner kullanmıyorum, bu iş için beğenmedim açıkçası. Radeon Software her türlü daha iyi geldi. Afterburner ı da sildim. Eğer Radeondan ayar yapıp Afterburner açmaya çalışırsanız crash alırsınız. Onu da dip not olarak ekleyeyim. Sanırım ayarlar birbiriyle çakışıyor.

Ayarlarımın görseli:

2222.png
 

Yeni konular

Geri
Yukarı