RX 5700 oyunlarda düşük FPS

Ali Yusuff

Decapat
Katılım
14 Kasım 2020
Mesajlar
101
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar sistemim şu.
AMD Ryzen 5 3600 X.
ASUS RX 5700.
16 GB 3200 MHz RAM.
B450 PLUS anakart.
650 PSU.
480 GB SSD.
1TB harddisk.

Sıkıntı ise GTA'da 1080P High (Ultra değil) 55 60 FPS almam. Valorant oynarken 180 FPS. Watch Dogs oynarken 45, 50 FPS alıyorum. Bunlar normal mi? Normal ise yıllardır biriktirdiğim paraya yazık olacak.
Valorant oynarken ekran kartı kullanımı %99 işlemci kullanımı ise %25 oluyor, GTA gibi oyunlar oynarken ise ekran kartı kullanımı %75 %70 %60 değişiyor. MSI Afterburner indirdikten sonra ise sıcaklıkla alakalı bir sıkıntım kalmadı. Çabuk cevaplarsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@William Crusader Öhm öhöm, demek korsan ise düşük performans normal.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ben kendi bilgimle konuşmuyorum. AC 4 korsan indirdiğimde 10 FPS aldığımı açtığım bir konuda söyledim ve oyunun korsan olduğu için kastığı söylendi.
 
Oyun modu kısmından Oyun modunu kapatın, XBox Live kendi kendine oyun yakalaması yapıyor onu da kapatmalısınız. Bunlar kapalıysa arama kısmına 'Arka Plan Uygulamaları' yazıp tüm arka plan uygulamarını kapatmayı deneyin. Eğer bunların hepsi kapalı ve FPS sorunu devam ediyorsa ekran kartı sürücünüzü kaldırıp tekrar yükleyin, bilmeden ayarlarını değiştirmiş olabilirsiniz. En son çare olarak sıfırlamayı denemenizi öneririm.
 
Oyun modu kısmından oyun modunu kapatın, Xbox Live kendi kendine oyun yakalaması yapıyor onu da kapatmalısınız. Bunlar kapalıysa arama kısmına 'arka plan uygulamaları' yazıp tüm arka plan uygulamarını kapatmayı deneyin. Eğer bunların hepsi kapalı ve FPS sorunu devam ediyorsa ekran kartı sürücünüzü kaldırıp tekrar yükleyin, bilmeden ayarlarını değiştirmiş olabilirsiniz. En son çare olarak sıfırlamayı denemenizi öneririm.

Sıfırlama hariç hepsini yaptım ve bir sürü onaylı sürüm denedim mesela benim GTA'da High ayarda ne kadar FPS almam lazım ya da Valorant'ta.
 
RAM'ini 3200 MHz olarak kullanıyorsun değil mi? Ve mümkünse ekran kartı sürücüsündeki ayarları sıfırlayıp tekrar dene. GTA gibi oyunlara pek merakım olmadığı için ne kadar alırsın bilemem lakin sistemin güzel, çok çok ağır oyunlar oynamadığın sürece hiçbir oyunda kasma yaşamanı beklemem. Valorant için 180 FPS iyi bir değer bu arada.
Sıfırlama hariç hepsini yaptım ve bir sürü onaylı sürüm denedim mesela benim GTA'da High ayarda ne kadar FPS almam lazım ya da Valorant'ta.
 
O da kapalı hepsine dikkat ettim ama sinirim çok bozuk.
Bana göre ortada bir anormallik var, bu sistem ile bu kadar düşük FPS almanız çok saçma. "GTA V oyunu için ekran kartının kullanım değeri maksimum 70 olsun" gibi bir ayar yok değil mi? Aklıma bu kadarı geliyor. Bir de ekran kartının sürücüleri güncel değil mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı