RX 5700 problemleri

• Konuyu başlatan 43385
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 65
  • Görüntüleme 4.666
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet konuma gelmiştiniz tartışmıştınız birkaç kişiyle, FPS'ten daha çok ben Freesync monitör aldığım için AMD ekran kartı almak istemiştim. Ama ne yazık ki beni üzdü, servise gönderiyorum RMA raporu lazımmış iade için, eğer iade alırsam Black Friday zamanı RTX 2070 düşüncesine girdim bakalım umarım iade işlemi gerçekleşir.
Zor. Benim 2. yollayisim. AMD ekran kartı birdaha asla ve asla. Senin durumundan daha ağır benim ki donuyur, kitleniyor. Yaptıkları tek şey sorun yok dediler yolladılar. Bu sefer minidump dosyaları ile yolladim 6. gününde ses seda yok. 5 gün olmuş sizin alalı ben hazirandan beri uğraşıyorum RX570 gibi bir kart ile, geçmiş olsun.

Zor. Benim 2. yollayisim. AMD ekran kartı birdaha asla ve asla. Senin durumundan daha ağır benim ki donuyur, kitleniyor. Yaptıkları tek şey sorun yok dediler yolladılar. Bu sefer minidump dosyaları ile yolladim 6. gününde ses seda yok. 5 gün olmuş sizin alalı ben hazirandan beri uğraşıyorum RX570 gibi bir kart ile, geçmiş olsun.
Bu adam ünlü oldu bakın mesela ne çekti o kartlardan...

MSI Mech OC

İade süreci nasıl işledi bilgilendirir misiniz?
Hepsiburada'dan 5700 XT almıştım 13 gün kullandım (Aman dedittirdi). Pakette hiç bir eksik bırakmadan Hepsiburada'ya yolladım kabul ettiler aynı gün paramı iade ettiler.

İnsanlar her şeyi kağıt üzerindeki sayılardan ibaret zannediyor. CPU konusunda ne kadar memnun kalmış olsam da ekran kartına yanaşmayı bile düşünmüyorum, 500 lira fazla veririm 3-5 FPS düşük olur ama taktığım gibi yıllarca sorunsuz kullanırım en azından.

Hepsiburada'dan 5700 XT almıştım 13 gün kullandım (Aman dedittirdi). Pakette hiç bir eksik bırakmadan Hepsiburada'ya yolladım kabul ettiler aynı gün paramı iade ettiler.
AMD Ekran kartı mağdurları klübüne hoş geldin. Allah'tan ben içinde değilim.( Keşke bunlar yaşanmasa.Gerçekten insanların para verip sıkıntı çekmesini ve bunu göz göre göre önerenlere tahammül edemiyorum.)

Kartı alalı 5 gün oldu ve şu an garantisi için servise yollamış bulunmaktayım.
Başlarda ön yargılı yaklaşmayayım dedim, hatta kötüleyen arkadaşlarla forumda tartışanlar da oldu, NVIDIA fanboyluğu yapmayın denildi ve deneyimlemiş birisi olarak bende deneyimimi paylaşmak ve garanti konusunda iade olur mu olmaz mı gibisinden sizlerin fikrini almak istedim.

İlk gün bir sorun yoktu, oyun testi vs. yapamamıştım bilgisayarı kapatıp yattım. Ertesi gün akşamı işten geldiğimde güç tuşuna bastığım gibi"1 uzun - 2 kısa bip sesi" duymaya başladım BIOS'tan. Korksam da bilgisayar sorunsuz açıldı yine kullanmaya devam ettim. Şu 4 gündür falan her akşam açtığımda bu BIOS sesini duyuyorum, hatta bu sabahta duydum ve direkt kartı kutusuna koyup kargo firmasına teslim ettim.

Oyun testlerinde düşük güç gerektiren oyunlarda milisaniyelik bir drop alsam da önemsemedim ama Battlefield 1'i Ultra ayarlarda oynarken çok fazla FPS düşüşü yaşadım. MSI Afterburner ile oyun içi değerleri kontrol ettim. Örneğin 120 FPS alıyorsam ve kart frekansı 1600+ MHz üzerinde çalışırken birden 200 - 300 MHz değerlerine düşüyor ve 20 FPS'e kadar performans düşüşü yaşıyorum.

Sizce bu yaşadığım sorunlardan ötürü iade veya değişim alabilir miyim? Teknoloji şans işidir ve sanırım bu kez bana patladı, iade alırsam farklı kartlara yöneleceğim.

ASUS TUF 5700xt kullanmaktayım kartla ilgili hiçbir problemim yok tüm testlerini başarıyla tamamladı ve oyunlarda da gayet stabil çalışıyor ve sıcaklık değerleri de gayet başarılı. Garanti konuna gelince bunun NVIDIA ya da AMD olmasından ziyade tercih etmiş olduğunuz marka ile ilgi olarak sonuç alacağınızı düşünüyorum. AMD fanı değilim ancak durum bu şekilde.

Ek olarak: Elimde patlarsa da yazarım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanlar her şeyi kağıt üzerindeki sayılardan ibaret zannediyor. CPU konusunda ne kadar memnun kalmış olsam da ekran kartına yanaşmayı bile düşünmüyorum, 500 lira fazla veririm 3-5 FPS düşük olur ama taktığım gibi yıllarca sorunsuz kullanırım en azından.
AMD işlemcilerde çok başarılı buluyorum. Yükselişini takdir ediyorum ama ekran kartları konusunda bir o kadar gömüyorum. NVIDIA boşuna kaliteli değil.

AMD Ekran kartı mağdurları klübüne hoş geldin. Allah'tan ben içinde değilim.( Keşke bunlar yaşanmasa.Gerçekten insanların para verip sıkıntı çekmesini ve bunu göz göre göre önerenlere tahammül edemiyorum.)
Bu göz neler gördü. Adam başlık açtı RX5700XT görüntü problemi diye bir sürü şikayet felan, başka bir adam ekran kartı önerisi diye konu açtı ve RX5700 ile sorun yaşayan kişi, konu açan arkadaşa RX5700 önerdi. Ben artık kasıtlı yaptıklarını düşünüyorum 😂😂.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı