RX 5700 sorunlu mu?

• Konuyu başlatan -Jwol-
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 91
  • Görüntüleme 8.465

-Jwol-

Hectopat
İyi akşamlar.

Toplayacağım sistem RX 5700 Pulse R5 3600 veya R5 2600.
AMD ekran kartlarında driver eksiği var diye duydum bu doğrumu doğru değilse AMD'nin ne sorunu var?
Driver sorunları oyunlarda ne gibi hatalar gösterebilir? Veya bir driver sürümü sorunluysa önceden sorunsuz driver sürümünü temelli olarak kullanabilir miyiz?
NVIDIA fan boylarının mantıksız AMD'yi kötüleyecek cevaplar istemiyorum. Düzgün konuyu kesin bilen kişilerden cevap istiyorum.

Sürücü sorunları genel olarak Wattman uyarılarına neden oluyor. Oyun içi FPS kaybı v.s söz konusu değil, ama bazı oyunlar atabiliyor. Zaten son güncelleme sonrası Wattman v.s tarih olmak üzere. Pulse serisi kronik sorunlu, almayın. Eğer ucuz almanız gerekiyorsa, Nitro + alabilirsiniz. Armor, Pulse, TUF ve Dual serisine bulaşmayın. Strix, Nitro +, Gaming Z v.s alabilirsiniz, sorun çıkarmazlar.
Wattman nedir? ve butcem 2600-2700 hangi ekran kartını önerebilirsiniz lütfen bu butceyi aşmasın
Alabilirsin rahatlıkla 5700 ufak tefek sorunlar ama yazılımsal sıkıntılar her zaman giderilebilir.
Herkes farklı farklı cevaplar veriyor bu yüzden çok kararsız kalıyorum :(

5700XT kullanan bir arkadaşım yakın zamanda oyundan atma takılma/donma gibi gerekçelerle kartı iade etti. Benzer bütçelerde kart bakarken 2.el 10 ay garantili sarı siteden 1080Tİ(3300TL) aldık ve şu anda kullanıyor :) Sanırım yazılım desteği ile ilgili problemleri var kartın. Yoksa bende bütçem dahilinde 2080Tİ almamış olsam ciddi anlamda 5700XT düşünüyordum.

@-Jwol- 5700'ün Nvidia karşılığı, RTX 2060'tır. Ona bakabilirsiniz. Ama yeni olması v.s önemli değil derseniz, GTX 1070 alabilirsiniz.
Gigabyte modeli ısınmıyor ve diger 2060 lar ile performansı aynı mı?

Yanlış Bilgilendirme
Wattman sorunu genellikle RX500 serisi kartlarda oluyor. RX5700'ün tek sıkıntısı driverların stabilite sıkıntısıdır. Genellikle daha stabil sürümler var önerilen, sürekli güncellemek yerine bu sürümlerde kalırsanız sıkıntı yaşamazsanız. MSi Mech modelini kullanıyorum çok önermem, biraz ısınan bir kart. Onun yerine Sapphire modellerine bakabilirsiniz. Ayrıca RX5700'ün eşdeğeri RTX 2060 değil RTX 2060 Super modelidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wattman sorunu genellikle RX500 serisi kartlarda oluyor. RX5700'ün tek sıkıntısı driverların stabilite sıkıntısıdır. Genellikle daha stabil sürümler var önerilen, sürekli güncellemek yerine bu sürümlerde kalırsanız sıkıntı yaşamazsanız. MSi Mech modelini kullanıyorum çok önermem, biraz ısınan bir kart. Onun yerine Sapphire modellerine bakabilirsiniz. Ayrıca RX5700'ün eşdeğeri RTX 2060 değil RTX 2060 Super modelidir.
Haklısınız fakat rx 5700 pulse modelinde driverlar da hiç sorun yasamassam alacağım çünkü pc kendi kendine reset atıyor alanlar tekrar satmış yorumları beni çok korkutuyor herkes farkli birsey söylüyor bilginiz varsa biraz daha açık konuşabilirmisiniz? Bir kart önerirmisiniz?
RX5700 kullanıyorum. Wattman sorunuyla karşılaşmadım. Kartımda sadece Coil Whine var, bu sorun AMD'nin değil kart üreticisinin suçu. 1080P en yüksek ayarlarda Apex Legends 120-144 FPS alıyorum.
Driverlarda sıkıntı oluyormu? sisteminiz tam nedir?

Haklısınız fakat rx 5700 pulse modelinde driverlar da hiç sorun yasamassam alacağım çünkü pc kendi kendine reset atıyor alanlar tekrar satmış yorumları beni çok korkutuyor herkes farkli birsey söylüyor bilginiz varsa biraz daha açık konuşabilirmisiniz? Bir kart önerir misiniz?

Driverlarda sıkıntı oluyorum sisteminiz tam nedir?
Ryzen 5 3600, Asus TUF X3 RX 5700. B450M Dragon anakart. Bildiğimiz Donanım Arşivi Epic sistem. Driver olarak 19.12.3 kullanıyorum. 19.12.2'de sorun yaşamıştım. Coil whine dışında bir sorunum yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı