RX 5700 sorunlu mu?

• Konuyu başlatan -Jwol-
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 91
  • Görüntüleme 8.461

-Jwol-

Hectopat
İyi akşamlar.

Toplayacağım sistem RX 5700 Pulse R5 3600 veya R5 2600.
AMD ekran kartlarında driver eksiği var diye duydum bu doğrumu doğru değilse AMD'nin ne sorunu var?
Driver sorunları oyunlarda ne gibi hatalar gösterebilir? Veya bir driver sürümü sorunluysa önceden sorunsuz driver sürümünü temelli olarak kullanabilir miyiz?
NVIDIA fan boylarının mantıksız AMD'yi kötüleyecek cevaplar istemiyorum. Düzgün konuyu kesin bilen kişilerden cevap istiyorum.

RX 5700 Pulse kullanıcısıyım. İmzamdaki sistemi 1 ayı aşkın süredir kullanıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım. Bu demek değil siz yaşamayacaksınız. Monitör 60 Hz. Oyunları sabit 60 FPS ile oynuyorum. O yüzden oyunlarda 64 derece ortalama alıyorum. Sabit olmadan 70-77 değişiyor ortalama. Bence ideal sıcaklıklar. Wattman uyarısı ile bir kere karşılaştım. Radeon ayarlarından bir şeyler kurcalamıştım. Ordan bir şey kurcalamamak gerek. Direk standart moda alıp oynuyorum. Ben 2300 TL'ye indirmle aldım. Bu fiyata bence alınacak en iyi kart.
Bazı arkadaşlar kronik sorunlu demiş o kadar da değil. Sorun yaşayanların bir kısmı da bilinçsizlikten yaşıyor zaten.

MSI RX 5700 Mesh ekran kartını 2K 144hz monitörde piyasadaki her türlü oyun grafik ağırlıkla oynadım.

144hz alamadığım nadir oyunlar var. Kart gerçekten sıcak çalışıyor.
90 derece gibi sıcaklıkta seyrediyor sürekli.

Tabi ilk sebep Mini ITX kasa da sistemim, gerçekten çok etkiliyor ATX kasalara göre. Öncesinde cooler master Micro ATX kasada sıcaklık 80 derece idi.

Diğer sebep ise tamamen MSI ile alakalı maalesef kartı soğutamıyor. Zaten internette MSI Mesh ile alakalı sıcaklık problemine dair birçok içerik var.

Tabi bunların dışında başta da bahsettiğim gibi, tam bir F/P kart. Hiç bir sorunla karşılamadım. Bana soran herkese de öneriyorum. Tek olay soğutma işini iyi yapabilen marka seçilmeli.

MSI RX 5700 Mesh ekran kartını 2K 144hz monitörde piyasadaki her türlü oyun grafik ağırlıkla oynadım.

144hz alamadığım nadir oyunlar var. Kart gerçekten sıcak çalışıyor.
90 derece gibi sıcaklıkta seyrediyor sürekli.

Tabi ilk sebep Mini ITX kasa da sistemim, gerçekten çok etkiliyor ATX kasalara göre. Öncesinde cooler master Micro ATX kasada sıcaklık 80 derece idi.

Diğer sebep ise tamamen MSI ile alakalı maalesef kartı soğutamıyor. Zaten internette MSI Mesh ile alakalı sıcaklık problemine dair birçok içerik var.

Tabi bunların dışında başta da bahsettiğim gibi, tam bir F/P kart. Hiç bir sorunla karşılamadım. Bana soran herkese de öneriyorum. Tek olay soğutma işini iyi yapabilen marka seçilmeli.

MSI ve Asus soğutma işinde önde gelen iki firma değil mi? Ya da ben yanlış biliyorum.

Bende çok düşünmüştüm rx 5700 mü alsam rtx 2060 mı diye. Vatan bilgisayar efsane cuma indiriminden 2337 liraya rog strix rtx 2060 görünce hemen aldım. Kartı en fazla 62 derece gördüm oda bf5 rtx açıkken. Bundan önceki kartım gigabyte gtx 1070 windforce, 3 sene bana en ufak sorun çıkarmadı oda tam yükte en fazla 70 71 derece çalışıyordu. Rtx 2060 al 120 fps al ama kafan rahat olsun. Rx 5700 le 130 fps alıcam diye macera arama kendine. Ayrıca rog strix modelinin O. C modellerine boşuna fazla para verme. Benim kart O. C olmayan modeli kağıt üstünde 1700 küsür mhz lerde çalışması lazım ama nvidia otomatik hız aşırtma yaptığı için kartıma hiç overclock yapmamama rağmen yük bindiğinde 1915 mhz de çalışıyor

Tam rx 5700 xt almayı düşünürken bu başlığa denk geldim.

Yakın zamanda Ryzen 7 3800x işlemci, b450 Tomahawk Max anakart ve Corsair Vengeance 3600 mhz ddr4 ram şeklinde güncelledim sistemimi. Ekran kartım Evga gtx 970 şu an. RTX 2070'lere bakarak başladım arayışıma ama çok pahalı geldi onlar. Yeni monitör de alacağım. O arada bu rx 5700 xt'ler gözüme çarptı. Üreticiler kısmını biraz araştırınca da Gigabyte Gaming oc, Sapphire Nitro+ ve Powercolor Red Devil modellerinin makul tercihler olabileceğini gördüm.

Şimdi ise burada okuduklarımla soru işaretleri oluştu kafamda. Nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz?

Yahu kart sahibi benim. 😀 Gerçekten dediğim değerler doğru. Kart boşta 33, Apex Legends oynarken en yüksek ayarlarda 54-55 derece arası çalışıyor. Kartı %100 çok iyi diye savunmuyorum ama benim kart böyle. Bu kart değişimden geldi, bundan önceki daha çok ısınıyordu.
Asus TUF 3X 5700 XT kullanıyordum tam yükte 65 derece falandı sıcaklığı. Haliyle 5700 daha serin çalışması doğrudur olabilirliği yüksek. Fakat Amd almam demiyorum ama 5000 serisi asla almam çok başım ağrıdı.

@Berkay İçöz MSI Mech modelinin soğutması cidden kötü ve termal pad sorunu var, benim RX5700 Mech OC 83 derece civarı çalışıyor %100 yük altında.
Daha soğuk çalışan RX5700 modelleri var Sapphire veya PowerColor gibi firmaların.

2900 TL bir bütçeye kesinlikle 1660Ti önermem. Performans olarak daha geride bir model.
Benim önerim soğutması iyi olan RX 5700 modellerinden birini almanız olacaktır.

@282004 65 derece çok fazla değil. Siz neden sorun yaşadınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı