RX 5700 ve RX 5700 XT ekran kartınızdan memnun musunuz?

Sistem:
Ryzen 5 3600 @ 3.60 GHz | Team T-Force Vulcan TUF 16GB (2x8GB) DDR4 3000 MHz | Sapphire Radeon Pulse RX 5700 | MSI B450M BAZOOKA V2 mATX | Corsair Carbide Spec Delta | Cooler Master MWE 550W 80+ | XPG SX6000 256 GB M.2 | ASUS VS229HA 21.5'' 5ms 60 Hz VA Monitör
Oyunlarda bir takım sorunlar oluyor.
Apex ile başlayayım: Oyun esnasında çok iyi 0 takılma ama öldüğüm zaman menüye döndüğümde FPS 1-15 arası değişiyor ve hiçbir şeye tıklanmıyor, mouse çok yavaş ilerliyor. Son gelen 2020 güncellemesinden sonra bu sorun çözüldü.
Resident Evil 2 Remake: Oyunda ara ara drop giriyor. Sabit 60 FPS oynuyorum. Bu yüzden olur mu bilmiyorum Radeon ayarlarından çok kurcalamadım. Droplar genelde kapı açarken, merdivenden üst kata çıkarken falan oluyor. Belki Harddisktendir ama bir sürü oyun yüklü çoğunda sıkıntı yok.
Star Wars Jedi Fallen: Bu oyunda çok çok arada drop giriyor. Oyuna verecek param yoktu ki bu yüzden korsan oynuyorum. Bu konuda karta, sisteme yorum yapmak yanlış olur.
Diğer oyunlar: DiRT Rally 2.0=FPS en son ayarlarda gayet mükemmel. 80'in altına düşmüyor.
TEKKEN 7: O da gayet stabil.
Sıcaklık Değerleri: Monitörüm 60 Hz olduğu için tüm oyunları sabit 60 ile oynuyorum. Test etmek amaçlı sınırları kaldırdığımda en fazla 78 gördüm. Ortalamada 74-75 seyrediyor.
60 FPS sabitken 60-70 arası. Ortalama 65 diyebilirim.

Sapphire 5700XT Nitro+ modelini kullanıyorum. Sistemim imzada yazıyor. Bazı oyunlarda ekran kartının tam kullanılmadığını görüyorum ama 1080p de oynadığım için olduğunu düşünüyorum. Kart fazlasıyla stabil ve serin çalışıyor yükte 70 dereceyi geçtiğini görmedim. Drop konusuna gelicek olursak Çok nadir olsa da bazı oyunlarda ara sahne geçişlerinde yaşıyorum ama sürekli yaşadığımı söyleyemem. RTX 2070S modeli ile bu kart arasında çok kararsız kaldım ama ödediğim paranın hakkını verdiğini düşünüyorum.

2500 liraya Referans Sapphire 5700xt aldim fazlasiyla memnunum okudugum bir cok sorunu yasamadim.Sadece 1080 low ayarlarda bazi oyunlarda sorun oluyordu 2 guncelleme once o sorunda ortadan kalkti.Benzer performansta kartlarin fiyatlarina bakinca memnuniyetim dahada artiyor.

Bende Sapphire referans 5700 XT var, memnunum. Fakat en ufak driver problemlerinden etkilenen bir kart. Mesela, 19.11.3 versiyon driverla hiç sorunum yokken, geçenlerde WHQL 19.12.2 driverını yayınladılar. Kurdum, herşey güzel görünüyordu fakat oyunlarda görüntüde gidip gelme, kernel-power hatası vs. almaya başladım ve tekrar 19.11.3 driverını geri yükledim. Şimdi sıfır sorun. AMD'nin bu yazılımsal durumlarının düzelmesi biraz zaman alacak sanırım.

Ekran kartı 1080p de olduğu için tam yükte kullanmıyor kendisini.

Sapphire 5700 XT Pulse modelini 2-3 aydır kullanıyorum (tüm sistem imzada). En ufak sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. Çok memnunum. Sessiz ve serin çalışıyor. Nitro+ çıkmadan beklemeyip Pulse almıştım. Fakat beni ciddi anlamda memnun etti, düşünmedim bile Nitro mu alsaydım veya 2070/2070S mi alsaydım diye.

Hiçbir sıkıntı yok. Gayet memnunum.

5700 XT'ye özel hiçbir sıkıntı yaşamadım. Rekor sıcaklık 72 derece. O da ultra RDR2 testinden sonraydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…