RX 5700 XT ısınma sorunu

Rames Player

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ekran kartına sahibim. Assassin's Creed Syndicate 1080P en yüksek ayarlarda oynarken 75 derece civarlarında geziyor. Normal midir yoksa olması gerekenden yüksek mi? Tedbir amaçlı soruyorum, cevaplarsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartımın saat hızı boştayken 800 Mhz normal midir ya da ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Çünkü eskiden böyle değildi.
Ayrıca kasam Corsair Delta RGB.

Son gelen AMD sürücüsü (20.2.2), saat hızını boştayken 800 MHZ de sabit durumda bırakıyor. Güncelleme yapılan tüm kartlarda aynı, yani normal durum. Sıcaklık konusuna gelirsek, aynı ekran kartı ve kasayı kullanıyorum. 70-73 arası değişiyor kartın sıcaklıkları. Sıcaklıklarınız gayet normal 1-2 derecelik farklar kasa konumu, oda sıcaklığı vs. sebepten kaynaklanabilir.

Arkadaşlar Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ekran kartına sahibim. Assassin's Creed Syndicate 1080P en yüksek ayarlarda oynarken 75 derece civarlarında geziyor. Normal midir yoksa olması gerekenden yüksek mi? Tedbir amaçlı soruyorum, cevaplarsanız çok sevinirim.
senden ricam şunu yapabilir misin; oyundan çıkıp masa üstünde 2-3 dk boyunca boşta çalıştırıp dereceği normale döndür. daha sonra kasanın kapağını aç, oyuna gir sonra. 5-10 dk oyunda takıl. Değerler o dediğin sıcaklıklara yeniden ulaşıyor mu bi bakalım.

Son gelen AMD sürücüsü (20.2.2), saat hızını boştayken 800 MHz'de sabit durumda bırakıyor. Güncelleme yapılan tüm kartlarda aynı, yani normal durum. Sıcaklık konusuna gelirsek, aynı ekran kartı ve kasayı kullanıyorum. 70-73 arası değişiyor kartın sıcaklıkları. Sıcaklıklarınız gayet normal 1-2 derecelik farklar kasa konumu, oda sıcaklığı vs. sebepten kaynaklanabilir.

Çok teşekkür ederim artık garantiye götürme aşamasındaydım.

Senden ricam şunu yapabilir misin; oyundan çıkıp masaüstünde 2-3 dk boyunca boşta çalıştırıp dereceği normale döndür. Daha sonra kasanın kapağını aç, oyuna gir sonra. 5-10 dk oyunda takıl. Değerler o dediğin sıcaklıklara yeniden ulaşıyor mu bir bakalım.

Aslında kasa sirkülasyonu gayet iyi 6 tane fan var kasamda yani pek değişeceğini sanmıyorum, ayrıca çok toz tutacağı için pek sıcak bakmıyorum bu fikre ama yardımın için çok teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim artık garantiye götürme aşamasındaydım.

Aslında kasa sirkülasyonu gayet iyi 6 tane fan var kasamda yani pek değişeceğini sanmıyorum, ayrıca çok toz tutacağı için pek sıcak bakmıyorum bu fikre ama yardımın için çok teşekkür ederim.
70 küsür dereceden 50 dereceye düşürdüm ben, o bakımdan demiştim :) siz bilirsiniz, kolay gelsin

Aynı kasayı kullanıyoruz, kasanın önündeki veya yanındaki panelleri çıkarmak işlemci veya ekran kartı sıcaklığına hiç etki etmiyor.
Benim ekran kartım da 82 dereceyi görüyordu %30 sabit fan hızında çalıştığı için. MSI Afterburner ile kendime göre ses/performans olarak ayarladım. En fazla 70'i görüyorum artık.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı