RX 5700 XT model tavsiyesi

Gigabyte Gaming O.C. normalde 3500 TL civarı oluyordu ama tükenmiş.

Bende 5700 XT alacağımdan aşırı fazla araştırma yaptım. Bütçe meselesi tabii ki ama 5700 XT'de çoğunlukla yabancı kaynaklarda önerilen Sapphire Nitro ASUS ROG XFX ve PowerColor. Tabi ASUS dışında önerilen markalar genellikle çok ucuz olduğu için öneriliyor. Araştırmalarıma göre alınabilecek iki model var. 1. ASUS ROG STRIX 5700 XT 2. Sapphire Nitro+ 5700 XT diğer modellere bakmamanı bile tavsiye ederim.

Bende 5700 XT alacağımdan aşırı fazla araştırma yaptım. Bütçe meselesi tabii ki ama 5700 XT'de çoğunlukla yabancı kaynaklarda önerilen Sapphire Nitro ASUS ROG XFX ve PowerColor. Tabi ASUS dışında önerilen markalar genellikle çok ucuz olduğu için öneriliyor. Araştırmalarıma göre alınabilecek iki model var. 1. ASUS ROG STRIX 5700 XT 2. Sapphire Nitro+ 5700 XT diğer modellere bakmamanı bile tavsiye ederim.

ROG 5700 XT sorunlu.
Burada MSI 5700 XT için de sorunlu deniyor.

Şimdi burada, "Ama RX 5700 XT, RTX 2070 Super ayarında bir kart ve daha ucuz." diyenler olacaktır sakın aldanıp gidip o karta para verme. Belki 3-5 fps az alırsın ama en azından hiçbirşey ile uğraşmadan sorunsuz tak kullan oyununu oyna.Diğer türlü Siyah ekran hatalarından WattMan hatalarından kafayı yiyeceksin. Yok voltaj ayarı yok frekans ayarı, en stabil sürücü hangisi acaba (hiçbirisi ben sana söyleyeyim) derken bir bakmışsın kartla uğraşmaktan oyun oynayamıyorsun.
Kısacası 7 ay boyunca bu kartın çilesini çekmiş biri olarak bu karttan uzak durmanı tavsiye ediyorum parana yazık.

Şimdi burada, "Ama RX 5700 XT, RTX 2070 Super ayarında bir kart ve daha ucuz." Diyenler olacaktır sakın aldanıp gidip o karta para verme. Belki 3-5 FPS az alırsın ama en azından hiçbir şey ile uğraşmadan sorunsuz tak kullan oyununu oyna. Diğer türlü Siyah ekran hatalarından WattMan hatalarından kafayı yiyeceksin. Yok voltaj ayarı yok frekans ayarı, en stabil sürücü hangisi acaba (hiçbirisi ben sana söyleyeyim) derken bir bakmışsın kartla uğraşmaktan oyun oynayamıyorsun.
Kısacası 7 ay boyunca bu kartın çilesini çekmiş biri olarak bu karttan uzak durmanı tavsiye ediyorum parana yazık.

WHQL Driver'lar ile sorun yaşayan çok az. Bu arada 2070S alınabiliyorsa 2070S alınsın zaten. 2070S çok daha güçlü 5700XT'de.

WHQL Driver'lar ile sorun yaşayan çok az. Bu arada 2070S alınabiliyorsa 2070S alınsın zaten. 2070S çok daha güçlü 5700XT'de.
Alınamıyorsa da bu kart alınmasın dostum. RTX 2060 Super alınsın. WattMan hatası bütün AMD kartlarında model,seri farketmeksizin mevcut daha dün AMD yeni sürücü yayınlamış forumda bakarsan bu karta sahip arkadaşlar konu açmışlar. Acaba yeni sürücüyü yüklesek mi sorunsuz mu acaba diye.

ROG 5700 XT sorunlu.
Burada MSI 5700 XT için de sorunlu deniyor.

ROG'un sorunu ne acaba hiçbir yerde görmedim.

Şimdi burada, "ama RX 5700 XT, RTX 2070 Super ayarında bir kart ve daha ucuz." Diyenler olacaktır sakın aldanıp gidip o karta para verme. Belki 3-5 FPS az alırsın ama en azından hiçbir şey ile uğraşmadan sorunsuz tak kullan oyununu oyna. Diğer türlü siyah ekran hatalarından WattMan hatalarından kafayı yiyeceksin. Yok voltaj ayarı yok frekans ayarı, en stabil sürücü hangisi acaba (hiçbirisi ben sana söyleyeyim) derken bir bakmışsın kartla uğraşmaktan oyun oynayamıyorsun.

Bunu defalarca her yerde yazdım AMD kendi programında veya sitesinde her güncelleme yayınladığında 2 seçenek sunar ya önerilen ki bu Microsoft onayı almış yazılım ya da opsiyonel (beta) yayınıdır. AMD programından güncelleyenler genellikle beta sürümünü kurar çünkü çoğu ya farkı bilmez ya da hemen aşağıda güncelleme tarama seçeneğinden haberi yoktur. Güncelleme denetlenir güncelleme buldu der yüklerler. Hata alanlarında çoğu bundan dolayı hata alıyor. Yıllardır ne siyah ekran aldım ne kartla uğraştım. Bütçe varsa 2070 Super alınır Ray Tracing ve DLSS teknolojisiyle geleceğe güzel yatırım olur. Bütçe kısıtlı ve F/P ürünü için ise kesinlikle 5700 XT alınır.

Alınamıyorsa da bu kart alınmasın dostum. RTX 2060 Super alınsın. WattMan hatası bütün AMD kartlarında model, seri fark etmeksizin mevcut daha dün AMD yeni sürücü yayınlamış forumda bakarsan bu karta sahip arkadaşlar konu açmışlar. Acaba yeni sürücüyü yüklesek mi sorunsuz mu acaba diye.

WHQL lisanslı sürücülerle cidden sorun yaşayan az dostum. AMD tarafında sürücüler WHQL lisansli ise yüklenebilir.
ROG'un sorunu ne acaba hiçbir yerde görmedim.

Bunu defalarca her yerde yazdım AMD kendi programında veya sitesinde her güncelleme yayınladığında 2 seçenek sunar ya önerilen ki bu Microsoft onayı almış yazılım ya da opsiyonel (beta) yayınıdır. AMD programından güncelleyenler genellikle beta sürümünü kurar çünkü çoğu ya farkı bilmez ya da hemen aşağıda güncelleme tarama seçeneğinden haberi yoktur. Güncelleme denetlenir güncelleme buldu der yüklerler. Hata alanlarında çoğu bundan dolayı hata alıyor. Yıllardır ne siyah ekran aldım ne kartla uğraştım. Bütçe varsa 2070 Super alınır Ray Tracing ve DLSS teknolojisiyle geleceğe güzel yatırım olur. Bütçe kısıtlı ve F/P ürünü için ise kesinlikle 5700 XT alınır.

ROG'da ısınma sorunu var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı