RX 5700 XT Nitro+ sıcaklık değeri normal mi?

Gpu junction = bağlantı yeri sıcaklığı için maksimum 115 e kadar normal 118 de shutdown olur yani bağlantı sıcaklığı 100 derece normal.
Erkan kartı uygulamasından ayarlara ellemedim. Sıcaklık değerleri bu şekilde fan hızı max %45 kadar açıkmış ben onu manuel %70 yaptım sıcaklık 74-75 derece arası. %100 yapınca 1-2 derece fark ediyor.Fazla yormamak için o yüzden %70 yaptım

Siz sadece ekran kartına yükleniyor mu sanıyorsunuz oyunları?

Hocam kendi kendinize dediniz bence yukarıda yazdığınızı okuyun :) ekran kartı kullanımı sondaysa o işlemcinin o ekran kartına gücü yetiyor demektir. O dediğiniz senaryoda işlemci %100 olur ekran kartı %40'larda kalır bunun adı darboğazdır.

Siz sadece ekran kartına yükleniyor mu sanıyorsunuz oyunları?
Hiç kasmadan ultra ayarlarda yeni nesil oyunları oynarken GPU kullanımım %100 iken CPU kullanımım gayet de düşükken darboğaz mı oluyor? Basit mantık, işlemci az güç ile ekran kartını tam güçte çalıştırıyor. Darboğaz falan yok ortada :)

Hocam kendi kendinize dediniz bence yukarıda yazdığınızı okuyun :) ekran kartı kullanımı sondaysa o işlemcinin o ekran kartına gücü yetiyor demektir. O dediğiniz senaryoda işlemci %100 olur ekran kartı %40'larda kalır bunun adı darboğazdır.

Darboğaz yazmışım cidden. Uykum var biraz yanlışlar yapıyorum. Kendi yazdığımı kendim yalanlamaya çalışmışım. Kusura bakmayın :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı