RX 5700 XT Nitro+ sıcaklık değeri normal mi?

Ya böyle siyah ekran ve reset vermiyorsa hiç elleme PSU kaliteli çünkü. O siyah ekran koruma modu kart korumaya geçiyor geçmezse dandik PSU alev alır hem kendini hem PSU'yu korumak için siyah ekran veriyor NVIDIA'da da var ama daha az oluyor. %60 PSU ve güç bağlantıları ile alakalı çözülüyor. Bir de sürücüden olan var ama o çok azaldı FreeSync kapatınca genelde geçiyor oda ya da kaliteli kablo alınca.

Kardeşim geçenlerde bahsettiğin bu siyah ekran olayı ve kablo bağlantısı. AMD son yazılımını güncelledim geçen. Ama bugün 3-4 saatlik kullanım esnasında ilk defa 2 sefer yeşil ekran sorunu aldım ve PC kendi kendini resetledi. İlki açtıktan 2-3 dk sonra oldu. 2. Si 3 saatlik kullanım esnasında oyunda oldu. Sence sorun nedir?

Kardeşim geçenlerde bahsettiğin bu siyah ekran olayı ve kablo bağlantısı. AMD son yazılımını güncelledim geçen. Ama bugün 3-4 saatlik kullanım esnasında ilk defa 2 sefer yeşil ekran sorunu aldım ve PC kendi kendini resetledi. İlki açtıktan 2-3 dk sonra oldu. 2. si 3 saatlik kullanım esnasında oyunda oldu. Sence sorun nedir?

Yazılımı bilgisayarı güvenli moda alıp önceden çekip hazır olacak tabii ki sürücü dosyası ve internet kesili olacak bütün bu işlemler boyunca DDU programı ile eski sürücüyü silip o şekilde yenisini kurmanız gerek. Kesinlikle sistemde OC olmasın. Siz hala tek kablo bağlamışsınız. O kablodan bir tane daha var PSU'da aşağıda kırmızı çarpı olmayacak gibi ikincisini de bağlayıp deneyin.(Yani ekran kartının her güç soketi için ayrı kablo çekin) Ve işlemci için biostan PBO ayarını kapalı tutun.

d7Eb8p.jpg

Son düzenleme:
Yazılımı bilgisayarı güvenli moda alıp önceden çekip hazır olacak tabii ki sürücü dosyası ve internet kesili olacak bütün bu işlemler boyunca DDU programı ile eski sürücüyü silip o şekilde yenisini kurmanız gerek. Kesinlikle sistemde OC olmasın. Siz hala tek kablo bağlamışsınız. O kablodan bir tane daha var PSU'da aşağıda kırmızı çarpı olmayacak gibi ikincisini de bağlayıp deneyin.(Yani ekran kartının her güç soketi için ayrı kablo çekin) ve işlemci için BIOS'tan PBO ayarını kapalı tutun.

Eki Görüntüle 669624

Kablolara bakacağım gündüz artık. Bir de bende X570P Prime anakart var. ASUS'un RGB kontrol yazılımı ile ekran kartı ve kasayı senkonize etmek istiyorum fakat uygulamada hiçbir bağlantı bulamıyor. Bir bilgin var mı bununla ilgili.

Kablolara bakacağım gündüz artık. Bir de bende X570P Prime anakart var. ASUS'un RGB kontrol yazılımı ile ekran kartı ve kasayı senkonize etmek istiyorum fakat uygulamada hiçbir bağlantı bulamıyor. Bir bilgin var mı bununla ilgili.

Son değişken kuralını da uygulayın kablo meselesi yanında. Yani sorun hangi uygulama veya BIOS ya da bir tür ayardan sonra başladıysa onu tamamen kaldırın, BIOS ise eski sürüme dönüp CMOS clear yapın. Bilgisayar kapalı anakartın pilini bir dakika söküp takma işlemidir. Not: Asus AMD anakartlarda RAM'ler her zaman açık gri slotlarda takılı olacak.

son değişken kuralını da uygulayın kablo meselesi yanında. Yani sorun hangi uygulama veya BIOS ya da bir tür ayardan sonra başladıysa onu tamamen kaldırın, BIOS ise eski sürüme dönüp CMOS clear yapın. Bilgisayar kapalı anakartın pilini bir dakika söküp takma işle midir? Not: ASUS AMD anakartlarda RAM'ler her zaman açık gri slotlarda takılı olacak.

En son ekran driver güncellemesi gelmişti onu yaptım. Zaten ekran kartı ile alakalı büyük ihtimalle çünkü hatayı verip açılınca beklenmeyen durum karşısında bilmem ne ayarları geri yüklendi yazıyor. Mesela ekran kartı fan hızını manuel Max %60 yapıyorum soğutma olması açısından. Hatadan sonra fabrika ayarlarına dönüyor. %45 oluyor.

En son ekran driver güncellemesi gelmişti onu yaptım. Zaten ekran kartı ile alakalı büyük ihtimalle çünkü hatayı verip açılınca beklenmeyen durum karşısında bilmem ne ayarları geri yüklendi yazıyor. Mesela ekran kartı fan hızını manuel Max %60 yapıyorum soğutma olması açısından. Hatadan sonra fabrika ayarlarına dönüyor. %45 oluyor.

O zaman temiz kurulum yapamadınız ondan oldu muhtemelen. Siz güvenli moda geçip DDU programı diye aratın ve o program ile silip sürücüyü. İster en son sürücü ister 20.4.2 WHQL sürücüsünü kurarken ek seçenekler var oradan fabrika ayarlarına dönerek kuru seçip kurun en sonda sürücü için standart profil seçin. Güç kablosunu da mutlaka vakit kaybetmeden çift söylediğim gibi ayrı ayrı 2 kablo şeklinde bağlayın.

Bütün işlemler boyunca internet kesik olmalı.

O zaman temiz kurulum yapamadınız ondan oldu muhtemelen. Siz güvenli moda geçip DDU programı diye aratın ve o program ile silip sürücüyü. İster en son sürücü ister 20.4.2 WHQL sürücüsünü kurarken ek seçenekler var oradan fabrika ayarlarına dönerek kuru seçip kurun en sonda sürücü için standart profil seçin. Güç kablosunu da mutlaka vakit kaybetmeden çift söylediğim gibi ayrı ayrı 2 kablo şeklinde bağlayın.

Tamam teşekkürler. Bu kablo meselesini çözmezsem sabahtan yine yazarım 😀

Sürücülere ellemeden kablo bağlantısını düzenledim şu anlık sıkıntı yok gibi ayriyeten sıcaklık değerlerinde 10 derecelik bir düşüş oldu. Fan ayarlarına hiç ellemedim Max %45'lik değerle çalışıyor 70-71 derece sıcaklık alıyorum. Tek kablo ile 84 derecelerdeydi. Alakası var mıdır acaba.

Dosya Ekleri

• 44A116A2-E474-4141-A823-0161E549E6FB.jpeg
    44A116A2-E474-4141-A823-0161E549E6FB.jpeg
    117,1 KB · Görüntüleme: 97
Son düzenleme:

Sürücülere ellemeden kablo bağlantısını düzenledim şu anlık sıkıntı yok gibi ayriyeten sıcaklık değerlerinde 10 derecelik bir düşüş oldu. Fan ayarlarına hiç ellemedim Max %45'lik değerle çalışıyor 70-71 derece sıcaklık alıyorum. Tek kablo ile 84 derecelerdeydi. Alakası var mıdır acaba.

Geçmiş olsun.😘👍
İyice test edince bu konuya PSU modelinizi nasıl bagladıgınızı anlatır mısınız? Bunları sürücü sorunu sanıyorlar ama kartlarda bozuk besleme olunca oluşuyor genelde yeşil siyah ekran PSU sorunu - yetersizliği ya da uyumsuzluk yapması. Ya da stabil olmayan overclock olunca oluşuyor.

Son düzenleme:

Dostum ekran kartı güç pin girişi benim gibi miydi ?

Dosya Ekleri

• InkedEkran Kart Girişi2_LI.jpg
    InkedEkran Kart Girişi2_LI.jpg
    108,9 KB · Görüntüleme: 93
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı