RX 5700 XT Siyah ekran problemi

359149

Hectopat
Makaleler
4
Merhabalar, RX 5700 XT kartımı ısınmasından, Coil Whine sorunundan ve Driver sorunlarından dolayı servise gönderdim. @nemanjaolanbjelica'nın açtığı konuda kimse sorun yaşamamış anladığım kadarıyla. Sorun sadece benim kartıma özel olabilir mi? Bunun haricinde benim başka hangi donanımda sorun olabilir ve bunu nasıl anlarım? İçime bir kurt düştü. İyi forumlar.

Hocam PSU 600W ama sistemin gücünü hesapladığımda 480W çıkıyor. PSU değiştirmek istiyorum fakat dediğim gibi kablolama işi gözümü çok korkutuyor.
O PSU belirttiği değerleri veremez verse bile yine yeterli değil. Yarı modüler kaliteli bir PSU bakın. 80+GOLD ve kaliteli PSU alın. Zira RX 5700 XT anlık olarak fazla güç çekebiliyor. ATIYORUM 750W dandik bir PSU yine sistemde sorun çıkartır.
Hocam lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım. 12V kanaldan minimum 500-550W veren tercihen 600W ve üstü PSU RX 5700 XT ekran kartına yeterlidir.
Kaç tane RX 5700 XT kullandınız acaba. Boş boş konuşmadan önce arkadaşın kullandığı PSU'ya bakmanı tavsiye ederim. Ayrıca hangi mesajım yanlış bilgilendirme. Burada ezbere konuşup milleti inandırıyorsunuz sonra siyah ekran vs...

Hocam RX5700 XT ekran kartlarında WattMan ve siyah ekran sorunları oluyor. Size önerim yedek bir PSU bulabilirseniz onu kullanın yedek aldığınız PSU takılı iken herhangi bir sorun çıkmazsa. 650W bir PSU alabilirsiniz. High Power 650W 80+ Bronze modüler bu PSU'yu öneririm gerçekten kalitelidir.

O PSU belirttiği değerleri veremez verse bile yine yeterli değil. Yarı modüler kaliteli bir PSU bakın. 80+Gold ve kaliteli PSU alın. Zira RX 5700 XT anlık olarak fazla güç çekebiliyor. Atıyorum 750W dandik bir PSU yine sistemde sorun çıkartır.

Kaç tane RX 5700 XT kullandınız acaba. Boş boş konuşmadan önce arkadaşın kullandığı PSU'ya bakmanı tavsiye ederim. Ayrıca hangi mesajım yanlış bilgilendirme. Burada ezbere konuşup milleti inandırıyorsunuz sonra siyah ekran vs...

Bakın hocam arkadaşın PSU'su kalite olarak kötü olabilir ama besleme konusunda bir sıkıntısı yok. 650W PSU yetebiliyor. Tabii ki kaliteli bir PSU olması iyi olur. Çünkü watman hatalarının çoğu Driver sorunlarından kaynaklı oluyor çok azı PSU kaynaklı oluyor.

1582057215074.png

Son düzenleme:
Hocam lütfen yanlış bilgilendirme yapmayalım. 12V kanaldan minimum 500-550W veren tercihen 600W ve üstü PSU RX 5700 XT ekran kartına yeterlidir.
Bende öyle biliyorum hocam ona dayanarak almıştım zaten.
O PSU belirttiği değerleri veremez verse bile yine yeterli değil. Yarı modüler kaliteli bir PSU bakın. 80+GOLD ve kaliteli PSU alın. Zira RX 5700 XT anlık olarak fazla güç çekebiliyor. ATIYORUM 750W dandik bir PSU yine sistemde sorun çıkartır.
Hocam alma amacım var fakat kabloları değiştirmek zor olur mu? Almamın önündeki tek engel bu.

2060 veya 1660S/Tİ alacağım gibi. Bunlardan birini alırsam PSU besleme konusunda sorun çıkarır mı?
Hocam normalde yetiyor fakat watman hatalarının küçük bir kısmı PSU kaynaklı. Dediğim gibi yedek bir PSU bulun onla deneyin hata almıyorsanız. Bilgisayarınızdaki PSU'yu değiştirirsiniz.
Hocam PSU zaten değiştirmek istiyorum. Bu sesli ve kaliteli değil fakat kablolama... Tüm işi bozuyor.

2060 veya 1660S/Tİ alacağım gibi. Bunlardan birini alırsam PSU besleme konusunda sorun çıkarır mı?

Hocam PSU zaten değiştirmek istiyorum. Bu sesli ve kaliteli değil fakat kablolama... Tüm işi bozuyor.

Hocam bende ekran kartını değiştirmeden önce yedek PSU ile deneyin sorun çözülürse daha iyi olur çünkü RX 5700 XT iyi bir kart. 650W PSU yeterlidir 1660 Ti veya 2060 ekran kartlarına.

Hocam bende ekran kartını değiştirmeden önce yedek PSU ile deneyin sorun çözülürse daha iyi olur çünkü RX 5700 XT iyi bir kart. 650W PSU yeterlidir 1660 Ti veya 2060 ekran kartlarına.
Hocam 5700 XT iyi fakat çok ısınıyordu ve coil whine sorunu vardı. Servise gönderdim. Para iadesi gelecek yüksek ihtimalle. Elimde başka PSU yok zaten hocam.

Geçmiş olsun biz bu ve benzeri siyah ekran sorunlarının temel sebebini bulduk RX 5000 serisiyle uyumsuzluk yapan ya da belli bir kalitenin altında olan PSU kullanmak bu sorunun en temel sebebi.

İkinci ve küçük sebepleri de FreeSync kapatmak gerekebiliyor veya çok kalitesiz kronik sorunlu SSD'lerden oluyor.

Bakın başka bir forumda aynı sorun ve çözümü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı