RX 5700 XT Sorun Çözümleri

Dostlar merhaba uzun süredir rx 5700 xt pulse kullanıcısıyım. Aldığımdan beri ubisoft oyunlarını oynayamıyorum. Oyuna girip jeneriği vb geçtikten sonra oyunun başlayacağı yani kontrolün bende olacağı kısımda ekran gidiyor no signal hatası alıp pc yi tuştan kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Neredeyse Tüm driver ları denedim. Sorunun driver kaynaklı olmadığını düşünüyorum artık. Bu oyunlar AC Origins, AC Odyssey, Far Cry 5. Hepsinde aynı sorun. Bununla karşılaşıp çözebilen var mı dostlar ? Yardımlarınızı bekliyorum.
Tekrardan merhaba arkadaşlar. Siyah ekran sorunumu video olarak yükledim. Ustalardan çözüm önerileri bekliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Dostlar merhaba uzun süredir rx 5700 xt pulse kullanıcısıyım. Aldığımdan beri ubisoft oyunlarını oynayamıyorum. Oyuna girip jeneriği vb geçtikten sonra oyunun başlayacağı yani kontrolün bende olacağı kısımda ekran gidiyor no signal hatası alıp pc yi tuştan kapatıp açmak zorunda kalıyorum. Neredeyse Tüm driver ları denedim. Sorunun driver kaynaklı olmadığını düşünüyorum artık. Bu oyunlar AC Origins, AC Odyssey, Far Cry 5. Hepsinde aynı sorun. Bununla karşılaşıp çözebilen var mı dostlar ? Yardımlarınızı bekliyorum.
Tekrardan merhaba arkadaşlar. Siyah ekran sorunumu video olarak yükledim. Ustalardan çözüm önerileri bekliyorum.

Ne oldu sorun?
Güncellemelerden sonra devam etti mi? Kullanıyor musunuz hala kartı?

Merhaba herkese rahatsızlık veriyorum kusura bakmayın. Sapphire 5700 XT modeli ekran kartı satın aldım. İlk başlarda sorun yoktu ufak donmalar vardı girişde oyunların. Sonrasında yeşil ekrana dönmeye başladi bu sorunlar rest atınca düzeliyor sadece şimdi de masaüstünde donmalar falan oluyor arka da video oynuyor ses geliyor ama ekranda bisiye dokunamiyorsunuz kilitli kalıyor bilgisi olan var mıdır ne yaptıysam çözemedim 😔

Merhaba herkese rahatsızlık veriyorum kusura bakmayın. Sapphire 5700 XT modeli ekran kartı satın aldım. İlk başlarda sorun yoktu ufak donmalar vardı girişde oyunların. Sonrasında yeşil ekrana dönmeye başladi bu sorunlar rest atınca düzeliyor sadece şimdi de masaüstünde donmalar falan oluyor arka da video oynuyor ses geliyor ama ekranda bisiye dokunamiyorsunuz kilitli kalıyor bilgisi olan var mıdır ne yaptıysam çözemedim 😔

PSU uyumsuzluk yapmış ya da sisteminiz stabil değil. Kartın bozuk olmadığını varsayıyorum.

PSU uyumsuzluk yapmış ya da sisteminiz stabil değil. Kartın bozuk olmadığını varsayıyorum.

FSP Hyper 700W +60 Gold muydu bronz muydu hatırlamıyorum 5 senelik.

MSI Mag Forge 101M.
Ryzen 5 3600.
Gigabyte ab 350M Gaming anakart.
8*2 XPG Gammix D30 3000 MHz RAM.
120 GB SSD ( ilk çıktığında aldım OCZ)
1 TB harddisk.
Sapphire 5700XT.
Samsung standart monitör modeli hatırlamıyorum.
Ekipmanlar.
Apex7 klavye.
SteelSeries Rival 710 mouse.
James Donkey kulaklık 710 olan modeli.

Ö
FSP Hyper 700W +60 Gold muydu bronz muydu hatırlamıyorum 5 senelik.

MSI Mag Forge 101M.
Ryzen 5 3600.
Gigabyte ab 350M Gaming anakart.
8*2 XPG Gammix D30 3000 MHz RAM.
120 GB SSD ( ilk çıktığında aldım OCZ)
1 TB harddisk.
Sapphire 5700XT.
Samsung standart monitör modeli hatırlamıyorum.
Ekipmanlar.
Apex7 klavye.
SteelSeries Rival 710 mouse.
James Donkey kulaklık 710 olan modeli.

O PSU yemez o kartı maalesef. PSU minimum bu High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik

RAM'lerde biraz kötü RAM hızını 2666'ya falan düşürüpte denemelerde yapın. 3600 için PBO özelliğini anakartın BIOS'undan kapatın. Sorununuz muhtemelen PSU alıp bunları yapınca düzelir. Kartın vaya başka bir parçanın bozuk olmadığını varsayıyorum. Bir de en güncel sürücüyü eskisini DDU programı ile güvenli modda silip yükleyin.

Ö

O PSU yemez o kartı maalesef. PSU minimum bu High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S) - Güç Kaynağı - Bilgisayar Bileşenleri | Teknobiyotik

RAM'lerde biraz kötü RAM hızını 2666'ya falan düşürüpte denemelerde yapın. 3600 için PBO özelliğini anakartın BIOS'undan kapatın. Sorununuz muhtemelen PSU alıp bunları yapınca düzelir. Kartın vaya başka bir parçanın bozuk olmadığını varsayıyorum. Bir de en güncel sürücüyü eskisini DDU programı ile güvenli modda silip yükleyin.

Yanlz bu sistemde eski kart 1050 ti idi onda sorun yoktu ve ramler haklısınız da kelpir fiyata alınca idare eder gibi duruyor anakart da ryzen ilk çıktığında aldım ve anakart zaten desteklemiyor ki 3666 param olunca alcam anakart ram ı değiştirecem zaten de PSU da bu

Yanlz bu sistemde eski kart 1050 Ti idi onda sorun yoktu ve RAM'ler haklısınız da kelpir fiyata alınca idare eder gibi duruyor anakart da Ryzen ilk çıktığında aldım ve anakart zaten desteklemiyor ki 3666 param olunca alacağım anakart RAM'ı değiştireceğim zaten de PSU'da bu.

5700XT ile 1050 Ti çok ayrı iki kart sorun %95 güç kaynağı bu tip güç kaynaklarını 5700XT çerez niyetine yer.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı