RX 5700 XT vs RTX 2070

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben param olsa da almazdım açıkçası. 1000 lira daha fazla vereceğim bir de daha düşük performans alacağım. Sırf adı Nvidia diye. Önceden her şeyim Intel ve Nvidia idi. Artık yok öyle bir dünya. Hangisi benim 1 birim param için en iyi ve yüksek performansı veriyorsa onu tercih ederim. Bugün bu AMD olur yarın Intel olur, Nvidia olur. Senelerce Intel ve Nvidia ikilisini sorunsuz bir şekilde kullandım. Şimdi hem işlemci hem ekran kartı AMD kullanıyorum 1 aydır, Intel ve Nvidia nasıl sorunsuzsa bunlarda öyle.

Ben param olsa da almazdım açıkçası. 1000 lira daha fazla vereceğim bir de daha düşük performans alacağım. Sırf adı Nvidia diye. Önceden her şeyim Intel ve Nvidia idi. Artık yok öyle bir dünya. Hangisi benim 1 birim param için en iyi ve yüksek performansı veriyorsa onu tercih ederim. Bugün bu AMD olur yarın Intel olur, Nvidia olur. Senelerce Intel ve Nvidia ikilisini sorunsuz bir şekilde kullandım. Şimdi hem işlemci hem ekran kartı AMD kullanıyorum 1 aydır, Intel ve Nvidia nasıl sorunsuzsa bunlarda öyle.
Arada 200-300 TL fark var genel olarak. 1000 TL fark Super seri ile var ama onu da TR'de gereğinden fazla fiyata satıyorlar.

Bu ekran kartlarının fiyatları dışında herhangi bir farkı var mı acaba? Hepsiburada sitesinde overclock(hız aşırtma) özelliği belirtilmiş, ancak sinerji sitesinde böyle bir şey göremedim.

Selamlar arkadaşlar
ASUS RADEON™ RX 5700 XT 8GB referans kart kullanıcısı olarak yazıyorum.Ryzen 3700x sistem ile beraber kullanıyorum,5700xt için son derece yüksek performanslı bir kart,aynı oranda da sıcak çalışıyor,yani gerçektende sıcak çalışma takıntısı olan arkadaşlar özellikle referans 5700xt lerin yanına yanaşmasınlar,çok rahat bir şekilde kasanın yan kapağı açık durumda iken bile 80 ile 93 dereceleri çok gördüğüm oldu,forza 2 k ultra ayarlarda.Bu arada kart game mod da.
diğer sistemim ASUS GeForce ROG STRIX RTX2080 O8G GAMING 8GB ,aynı şartlarda bu sistem asla 60 derecenin üzerine çıkmıyor.Yani kararını siz verin.
Fakat performans olarak 2 sistemin arasında fark neredeyse yok,yani küçük bir tık gibi bir şey.Rakam olarak mutlaka var ama oyun kalite hissiyatı akıcılığı vs... yok bile diyebilirim.

20 şer dk süre sırayla The Witcher 3, Battlefield 5, Modern Warfare ve PUBG Ultra ayarlarda oynadım. Sıcak sonucu fotoğrafta. Hala AMD ısınıyor derseniz lafım yok.

Dosya Ekleri

• CBEE9BEE-3242-48BE-928B-23F405B56DE9.jpeg
    CBEE9BEE-3242-48BE-928B-23F405B56DE9.jpeg
    139 KB · Görüntüleme: 153
Son düzenleyen: Moderatör:
20 dk süre ile The Witcher 3, Battlefield 5, Modern Warfare ve PUBG Ultra ayarlarda oynadım. Sıcak sonucu fotoğrafta. Hala AMD ısınıyor derseniz lafım yok.
Yanlız ben referans kart, blower fanlı 5700 XT'ye sahibim. Sizinki ile arasında illaki fark var. Ben referans modele dikkat edin dedim.

Yanlız ben referans kart, blower fanlı 5700xt ye sahibim. Sizinki ile arasında illaki fark var. Ben referans modele dikkat edin dedim.
Size hitaben yazmadım zaten. Genel olarak yazdım NVIDIA fanboylar için.

size hitaben yazmadım zaten. genel olarak yazdım nvidia fanboylar için.
Yukarıda belirtmiş olduğum ekran kartı fiyat farkı ve özellikleri konusundaki yorumuma bir göz atabilir misiniz? Sinerji üzerinden satın almayı planlıyorum da aklımda herhangi bir pürüz kalmaması açısından merak ettiğim bir konu.

Öncelikle herkese iyi sosyaller dilerim.
Önümüzde ki hafta bu iki karttan birini alacağım.

Msi Radeon RX 5700 XT Mech OC AMD Radeon RX 5700 XT 8GB GDDR6 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı
MSI NVIDIA GeForce RTX2070 Gaming 8GB 256Bit GDDR6 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (GeForce RTX 2070 GAMING 8G)

Monitör: 144 Hz - 1080P genellikle FPS tarzı oyunlar oynadığım için Hertz önemi benim için daha önde. 2K-4K modeller kullanmıyorum.
İşlemci hazırda: i7-7700K (elimde mevcut)
Oyunlar: Rainbow6 - Rust - ark survival - The Division 2 gibi oyunlarda yüksek performans göstermesi benim için daha önemli.
Ama en çok üstünde durduğum oyun 'Rust'.

Bu sisteme en uygun hangisi olacaktır yorumlarınızı bekliyorum.
Msi Radeon RX 5700 XT Mech OC AMD Radeon RX 5700 XT 8GB GDDR6 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı - incehesap.com muhatapı RTX 2080 Super bilgine. RTX 2070 klasmanı bile değil. En bariz fark PCE 4.0 olmaması.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı