RX 5700XT uyumlu işlemci önerisi

Kairox

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar MSI 5700XT ekran kartım, 16 GB DDR4 RAM B450-A Pro anakartım var ve mevcut olarak kullandığım işlemci ise Ryzen 5 3600X bu sisteme yükseltme yapmak istiyorum işlemci değişikliği daha mantıklı geliyor. Benim aklımda Ryzen 5 5600X ile Ryzen 7 5800X arası gidip geliyorum hangisini tercih etmeliyim?

Merhaba arkadaşlar MSI 5700XT ekran kartım, 16 GB DDR4 RAM B450-A Pro anakartım var ve mevcut olarak kullandığım işlemci ise Ryzen 5 3600X bu sisteme yükseltme yapmak istiyorum işlemci değişikliği daha mantıklı geliyor. Benim aklımda Ryzen 5 5600X ile Ryzen 7 5800X arası gidip geliyorum hangisini tercih etmeliyim?
Hocam suanki islemciniz yeterli zaten. Bence bekleyin birkac ay sonra anakart değişip AM5 geçersiniz. Simdi para israfi olur.

Hocam 5800X e masraf edeceğinize biraz daha ekleyip AM5 daha mantıklı ben 5700XT'den öyle geçiş yaptım.

Hocam şu anki islemciniz yeterli zaten. Bence bekleyin birkac ay sonra anakart değişip AM5 geçersiniz. Simdi para israfi olur.

Hocam ama AM5 sokete geçmem için anakartı ve RAM'leri DDR5 olmak üzere değiştirmem gerek değil mi?

Hocam ama AM5 sokete geçmem için anakartı ve RAM'leri DDR5 olmak üzere değiştirmem gerek değil mi?

5800X 8 bin TL civarı elinizdeki anakart ve RAM'leri satıp biraz daha ekleyerek yapabilirsiniz. Şu an yapmayacaksanız bile bunun için biriktirin biraz. Ben de 3600'den 5600X e geçtim baktım çok mantıksız 2 ay sonra AM5 sistem topladım. 4 bin TL'ye giriş seviyesi bir anakart idarelik 1x16 GB bir RAM alırsınız başlangıç için çok masrafa girmezsiniz RAM'i sonradan 32 yaparsınız

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı