RX 580 BIOS modlayarak RX 590 yapma

Yer
Klavye
Daha fazla  
Meslek
Harf, sayı yazmak.
Arkadaşlar elimde Sapphire RX 580 Nitro+ OC 4GB model ekran kartı var ve çift bios var. Ayrıca kartta 8 ve 6 pinlik güç girişleri de var. Şimdi ben bu kartın bir biosuna RX 590 biosu veya RX 590 olmasa da performansını artıracak bir bios sürümü atmak istiyorum. Kart çift bios olduğu için en kötü bir sorun olursa diğer biosa geçerim. Umarım yanlışım yoktur. Ama hangi biosu atacağımı ve nasıl atacağımı bilmiyorum. Bu işten anlayan yardım edebilir mi?

RX 480'i modlayıp RX 580 olarak kullananını duymuştum ama RX 590 olarak kullananı ilk defa duyuyorum. 😲
480 ve 580 arasında ciddi fark olmadığı için 580 gibi düşün.
3 fanlı ROG model olunca yapmasını kolaylaştırmış yoksa diğer soğutmalı modeller ile zor.

480 ve 580 arasında ciddi fark olmadığı için 580 gibi düşün.
3 fanlı ROG model olunca yapmasını kolaylaştırmış yoksa diğer soğutmalı modeller ile zor.
Benim için ses çok sorun olmadığı için fan hızlarını yüksek hızlarda kullanıyorum. Ayrıca kartın termal macununu Arctic Mx-4 macun ile daha 1-2 ay önce değiştirmiştim. Bu yüzden kart boşta 20-25 dereceyi geçmiyor. Tam yükte de 49-50 dereceleri gördüm maksimum. Bu yüzden ısı konusunda problem olmayacağını düşünüyorum ama kart 2 fanlı. 2 fanlı olduğu için bir problem olur mu? Bir de bildiğim kadarıyla 4GB RX 590 yok. RX 590'lar 8GB ama benim kartım 4GB. Bu yüzden BIOS yüklerken bu bir sorun olur mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı