RX 580 BIOS sürümü değişmiş ekran kartı

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600X | RX6700XT
Arkadaşlar bir ekran kartı aldım ikinci el, ASUS ROG STRIX RX580 top 8G modeli. Garantisi vardı, kartın üçüncü fanı sorunlu hareket ediyordu buna bağlı da sıcaklıklar yükseliyordu. Ben de servise yollayım hiç uğraşmayım dedim fakat servise gittiği ilk gün BIOS sürümünün ve ürün bilgisinin değiştirildiğini, bundan dolayı da servis ücreti çıktığını söylediler. Şimdi kartı aldığım arkadaşla da görüşüyorum dedim ki fanı fark etmemek benim hatam, ancak BIOS atılmış bir kart deseydiniz bu kadar para bayılmazdım, kartın aynı temizlikte duruyor, ben sana kartını olduğu gibi geri getireyim dedim. BIOS sürümünü yeğeni atmış, işte BIOS atmak bir zarar vermiyor sen sorununu çöz vesaire muhabbetler oldu. Peşini bırakmamaya çalışacağım ancak oradan bir şey çıkmazsa, ben bu kartın orijinal BIOS sürümünü internetten bulup atarsam servis kartı kabul eder mi yoksa yine de BIOS atıldığını görür mü veya veya BIOS atıldığını bilse bile orijinal halinde olduğu için umursamaz mı? Bu orijinal BIOS sürümünü nereden bulabilirim?

Servis kaydına yazıldı bir kere. Geçmiş olsun dostum. İkinci el AMD ekran kartı alınmaz.
Peki sizce BIOS atılması sebebiyle aldığım kişiye iade etmeli miyim? Kimi haklı görürsünüz bu durumda? Bana bunun bilgisi verilmedi alırken. Şimdi de BIOS atılması kartı etkilemez diyor.
Kim bilir belki de mining yapıldı başka ne için karta BIOS atılır ki. Adamlar bunu boşu boşuna kilitlememiş, yasaklamamış sonuçta.

Servis kaydına yazıldı bir kere. Geçmiş olsun dostum. İkinci el AMD ekran kartı alınmaz.

İkinci el AMD ekran kartı alınmaz diye bir şey yok. Sadece RX serisinde var bu sıkıntı. Kartlar ucuz olduğu için millet deneme tahtası niyetine kullanıyor büyük çoğunluk ise mining yapıp sorunsuz diye satıyor. Siz genelleme yapıyorsunuz. Ne yani ikinci el sadece Nvidia kart mı alacağız?
Peki sizce BIOS atılması sebebiyle aldığım kişiye iade etmeli miyim? Kimi haklı görürsünüz bu durumda? Bana bunun bilgisi verilmedi alırken. Şimdi de BIOS atılması kartı etkilemez diyor.
Kim bilir belki de mining yapıldı başka ne için karta BIOS atılır ki. Adamlar bunu boşu boşuna kilitlememiş, yasaklamamış sonuçta.

Bios neden atılır ki bir ekran kartına? Aldığın kişiye bunu sor önce. Sorunsuz çalışıyorsa kurcalamamak gerek. Arkadaş sanırım fantazi peşinde. Klasik yeğenim yapmış mevzusu :) Bence iade etmeye uğraş.

Mining aklıma gelmemişti hiç. Şimdi düşününce, servisle de konuştum tekrar, bir de birkaç kişiye denk geldim onlar da aynı şeyi söylüyorlar, çekirdek hızı değerleri dalgalanıyormuş onun da, kart 6 ay mining sistemde kullanılmış falan.
İkinci el AMD ekran kartı alınmaz diye bir şey yok. Sadece RX serisinde var bu sıkıntı. Kartlar ucuz olduğu için millet deneme tahtası niyetine kullanıyor büyük çoğunluk ise mining yapıp sorunsuz diye satıyor. Siz genelleme yapıyorsunuz. Ne yani ikinci el sadece Nvidia kart mı alacağız?

Bios neden atılır ki bir ekran kartına? Aldığın kişiye bunu sor önce. Sorunsuz çalışıyorsa kurcalamamak gerek. Arkadaş sanırım fantazi peşinde. Klasik yeğenim yapmış mevzusu :) Bence iade etmeye uğraş.
Aldığım kişiyle de, yeğeniyle de bizzat telefonda konuştum. Daha az güç çeksin diye vesaire dedi.

Ayrıca bir şey sormak istiyorum, Sapphire RX580 Nitro+ OC 8GB modelinin ben orijinal BIOS sürümünü nasıl öğrenebilirim?

Modlu BİOS atarak, mining işlemi yapıyorlar. Amaç daha az güç tüketimi uzun vade de daha çok kazanç yapmak. Satıcı bunu söylemeliydi elbette. Asus artık sizi banlamış geri dönüş yok. O karta tekrar orjinal BİOS yükleyebilirsiniz. Sorun olmayacaktır. Eğer kart sağlıklıysa kullanmaya devam ediniz. Satıcı ARD NİYETLİ olduğunu düşünüyorum. Ev kullanıcısının modlu BİOS ile ne işi olabilir ki?

Mining aklıma gelmemişti hiç. Şimdi düşününce, servisle de konuştum tekrar, bir de birkaç kişiye denk geldim onlar da aynı şeyi söylüyorlar, çekirdek hızı değerleri dalgalanıyormuş onun da, kart 6 ay mining sistemde kullanılmış falan.

Aldığım kişiyle de, yeğeniyle de bizzat telefonda konuştum. Daha az güç çeksin diye vesaire dedi.

Ayrıca bir şey sormak istiyorum, Sapphire RX580 Nitro+ OC 8GB modelinin ben orijinal BIOS sürümünü nasıl öğrenebilirim?

Burada bios versiyonları mevcut. Siz kart sistemde takılı iken GPU-Z ile SS aldınız mı yada baktınız mı hangi bios sürümü kurulmuş diye? Verdiğim siteden indirip kurabiliyorsunuz bios'u. Zaten o kişilerde bu siteden alıp atmışlardır.

Alınmaz evet. Ikinci el aslında işlemci hariç hiçbir şey alınmaz bana kalırsa.

Alınmaz evet. Ikinci el aslında işlemci hariç hiçbir şey alınmaz bana kalırsa.

Sıfır ürün fiyatları da dünyanın parası millet bu yüzden ikinci el alıyor. Ben mesela anakart aldım ikinci el satıcı sorunsuz dediği halde anakartın hem 2.ram slotu arızalıydı hem dual kit ramlerimi single çalıştırıyordu hem de vrm aşırı ısınıyordu. Zor geri vermiştim. Ama alınmaz diye bir şey yok.

Burada bios versiyonları mevcut. Siz kart sistemde takılı iken GPU-Z ile SS aldınız mı yada baktınız mı hangi bios sürümü kurulmuş diye? Verdiğim siteden indirip kurabiliyorsunuz bios'u. Zaten o kişilerde bu siteden alıp atmışlardır.
Maalesef. BIOS atılmış olma ihtimali hiç aklıma gelmedi benim.
Şunu merak ettim, ben bir kartın BIOS sürümünün orijinal olup olmadığını nasıl anlayacağım? @231981

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı