Çözüldü RX 580 BIOS switch performans modda PC açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

grkmbtmmz

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarımda RX 580 Nitro ekran kartı var. BIOS switcini sol tarafa yani sessiz moduna alınca PC açılıyor fakat sağ tarafa yani performans moduna alınca PC fanları ışıkları falan geliyor ama PC açılmıyor. Anakart fanı dönüp dönüp duruyor. Ne yapmalıyım? BIOS pilini söktüm taktım olmadı.

Dosya Ekleri

• IMG_0262.jpeg
    IMG_0262.jpeg
    143,2 KB · Görüntüleme: 18
Çözüm
Kart 2. el mi? VBIOS modlanmış olabilir, mining VBIOS'u atılmış olabilir eğer 2. el ise.

Ayrıca anakartta CSM kapalıysa silent VBIOS'ta UEFI desteğiyle ilgili sorun varsa ondan dolayı da görüntü gelmiyor olabilir.
Kart 2. el mi? VBIOS modlanmış olabilir, mining VBIOS'u atılmış olabilir eğer 2. el ise.

Ayrıca anakartta CSM kapalıysa silent VBIOS'ta UEFI desteğiyle ilgili sorun varsa ondan dolayı da görüntü gelmiyor olabilir.

Çözüm

2. dediğiniz sorunla ilgili galiba daha önce yanlış hatırlamıyorsam perpormans modda kullanmıştım ama pek anlamıyorum bilgisayardan dediklerinizi tam anlayamadım o yüzden kusura bakmayın tam olarak ne yapmam lazım şimdi?

Gigabyte A520MK V2.
BIOS'tan Advanced Mode'a girin, genelde "Favorites" sekmesinde "CSM Support" ayarı olur, onu "enabled" yapın. Eğer favoriler sekmesinde yoksa Boot sekmesinde olması lazım yanlış hatırlamıyorsam. CSM ayarını açtıktan sonra tekrar Silent VBIOS'ta görüntü almayı deneyin, eğer görüntü gelirse dediğim sebepten dolayı. İsterseniz GOP desteği ekleyip CSM kapalıyken de görüntü almanızı sağlayabiliriz sonrasında.

Kart 2. El bu arada dediğim gibi performans modu kullandığım konusunda ama dediğim gibi emin değilim bunun yüzünden de mi oluyor bu hata? Çözümü yok mu?
Mesajımı sonradan düzenledim. Çözümü var, eğer modlanmış / GOP desteği eksik bir VBIOS var ise CSM kapalıyken görüntü vermez. Orijinal / GOP desteği eklenmiş bir VBIOS flashlarsak sorun yüksek ihtimalle, hatta neredeyse kesin düzelir.

Bilgisayarımda RX 580 Nitro ekran kartı var. BIOS switcini sol tarafa yani sessiz moduna alınca PC açılıyor fakat sağ tarafa yani performans moduna alınca PC fanları ışıkları falan geliyor ama PC açılmıyor. Anakart fanı dönüp dönüp duruyor. Ne yapmalıyım? BIOS pilini söktüm taktım olmadı.

Aynı karttan bir ara kullanmıştım bende de performans modu açılmıyordu önceden mining yapılmıştır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı