RX 580 Düşük Performans

Makaleler
9
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
PSU'm garantiden yeni geldi ve sonunda sisteme uzay montaj şeklinde çalıştırdım. Önce GTA V'e girdim. Çoğu ayar very high, fxaa açık, mxaa 2X şeklinde 1080p'de 50-72FPS arası aldım. Çoğunlukla 60'ın altına düşmedi. Sonra favori oyunum olan ETS 2'ye girdim. Eski kartım GTX 750 Tİ'da her şey full ayarlarda 300 ölçekte 40FPS ortalama alıyordum. Aynı ayarlarda RX 580'le de 40FPS aldım ve çok garibime gitti. Oyun orijinal Steam'dan indirip kurdum. Neden böyle oluyor olabilir? 2 aydır bir PSU garantide bir GPU garantide adam akıllı oyun oynayacağım sonunda dedim yine kursağımda kaldı.

20190722_183953.jpeg

• İ7 6700
  • RX 580 4GB
  • 1x8GB DDR4 2133MHZ
  • CM G750M 750W

GPU kullanımı %60'ın üzerine çıkmıyor. FPS 60'a sabit ama donmalar, droplar yiyorum. Her türlü yolu denedim. Format attım, BIOS güncelledim, driver güncelledim. Sorun RAM'den mi yoksa başka bir şey mi var? 4GB bile RAM kullanmayan ETS 2'de de donuyor tüm RAM'i sömüren BF5'te de donuyor. Hemde FPS'ler 60 ve üzeri olmasına rağmen. GPU kullanımı da %60'ı geçmiyor. Kaç konu açtım çözemedik hocam. GPU ve PSU sıfır.
Recep hocamın olduğu bir konuya yazdım buraya taşıdılar deli olucam valla.

Son düzenleyen: Moderatör:
O nedir hocam ilk kez duyuyorum.
Hocam Chill'e baktım da nerden bakabilirim açık mı kapalı mı diye?

Mod kullanıyorsanız modları kaldırın. Kullandığınız grafik ayarları bölümüne girip fotoğraf atar mısınız? Bazı FPS düşüren grafik ayarları var, onları kapatırsanız FPS yükelir.
Hocam birebir aynı ayarlarda 40FPS veriyordu GTX 750 Tİ. Bu niye daha yüksek vermiyor onu merak ediyorum. Eve geçince ayarları foto atarım. Şöyle söyleyeyim; her türlü ayar açık ve ultrada. Kenar yumuşatma vs. yayalara kadar açık ve ölçek 300.
Bu arada hiçbir mod açık değil.

Hocam birebir aynı ayarlarda 40FPS veriyordu GTX 750 Tİ. Bu niye daha yüksek vermiyor onu merak ediyorum. Eve geçince ayarları foto atarım. Şöyle söyleyeyim; her türlü ayar açık ve ultrada. Kenar yumuşatma vs. yayalara kadar açık ve ölçek 300.
750Ti ile o kadar ayar açtıktan sonra 40 FPS'ten daha az vereceğini düşünüyorum, RX460 kullanıyorum ben bile bu kadar ayar açamıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı