RX 580 FPS Düşmesi

Adam akıllı ölçüm değerlerini atmadan nasıl bir yorum vermemizi bekliyorsun?

İnternetten normal olması gereken değerlere baktım sorun çıkmadı ekran kartında. Sorun HDD'lerin dosyaları yavaş okumasından kaynaklanıyormuş FPS düşüklüğü. Aynı sistem özelliklerine sahip bilgisayar var kuzenimde onda ssd üzerinde denedik sorunsuz FPS düşüklüğü yaşamadan oynadık oyunları.

HDD'ler takılı olduğu sırada bios bile yavaştı. Çıkarınca eski hızına geri döndü.

beyler beyler çözümünüz bende ve şunu söyliyebilirim ki sıkıntı erkan kartlarınızda değil sıkıntı işlemci soğutucusunun thermal macunu ben de de yüksek bir performans kaybı oldu sonra gittim orta üst segment bir thermal macun sürdüm miss bence deneyin demicem bence araştırın.

Öncelikle merhabalar. Benim 6 ay önce topladığım bilgisayar eskisi gibi performans göstermiyor.

GTA 5 oynunda aldığım 100 FPS 90 FPS'i şu anda hiç alamıyorum ve hep 40-50 sularında yüzüyor.
CS GO'da 270 FPS altına düşmezken şimdi 200 FPS oluyor.
Tomb R oyunlarında 80-85 FPS alırken şimdi 30 FPS alıyorum.

Sistem özellikleri

Eki Görüntüle 418141Eki Görüntüle 418142Eki Görüntüle 418143

Dostum öncelikle ekran kartı driverın güncel sanırım, amd chill diye bir karın ağrısı var onu kapatmayı dene. Olmazsa 19.1 - 19.4 arası eski sürüm driverlarından bir tanesini kur sorunun çözülecektir. Aynı şey benimde başıma geldi fps in arttığını göreceksin. Mesela rocket league de güncel driver ile 80 - 90 fps e kadar düşmüştüm ekran kartının eski sürüm bir driverını kurdum 250 fps e çıktım tekrardan. Bu diğer oyunlar içinde geçerli.

Dostum öncelikle ekran kartı driverın güncel sanırım, amd chill diye bir karın ağrısı var onu kapatmayı dene. Olmazsa 19.1 - 19.4 arası eski sürüm driverlarından bir tanesini kur sorunun çözülecektir. Aynı şey benimde başıma geldi fps in arttığını göreceksin. Mesela rocket league de güncel driver ile 80 - 90 fps e kadar düşmüştüm ekran kartının eski sürüm bir driverını kurdum 250 fps e çıktım tekrardan. Bu diğer oyunlar içinde geçerli.
AMD' den ne çektik. Wattman o bu şu. İyi güzel performanslı fiyatı da İntel' e göre uygun ama şu hataları oomasa çok güzel olacak.

AMD' den ne çektik. Wattman o bu şu. İyi güzel performanslı fiyatı da İntel' e göre uygun ama şu hataları oomasa çok güzel olacak.

Aslında hatalar değil, Amd nin en son yayınladığı yazılımla alakalı bilinçli olarak yapmışlar, ekran kartını tam performansta kullanamıyorsun o dediğim chill diye bişey var açık olduğu zaman. En garantisi eski bir sürüm olan sürücü yüklemek ben öyle yaptım sorun çözüldü. Amd yi sadece ekran kartı tarafında tercih ettim fiyat performans olarak gerçekten iyi en azından 1050ti dan üstün. 1080p oyunlar benim için ideal onun için RX580 tercih ettim. Daha önce Ryzen 2700x + 1050ti 4 gb kullandım, 1050ti yeterli güçte değildi benim için. Ryzen 2700x ten de memnun kalmadım açıkçası, onun için sistemimi satıp 8400 + RX580 kombinasyonu yaptım. 2k ve 4k benim için şuan bir lüks, oyunlarda 1080p ile devam, gönül ister ki 8400 + rtx 2060 olsun ama o kartta biraz tuzlu, şimdilik RX580 işimi görüyor, ileride ne olur bilemem :)

İşlemcim R5 2600X ve boşta 57 dereceyi buluyor, forumda takıldım biraz ve core performans boostu kapatınca sorunun geçtiğini okudum. RX590 var bende onda da aynı sorunu yaşamıştım oyuna ilk girdiğimde 100-120 FPS alıyordum sonra ise FPS 60 civarında geziniyordu. Hayırlısı inşAllah daha iyilerini alırız.

İşlemcim R5 2600X ve boşta 57 dereceyi buluyor, forumda takıldım biraz ve core performans boostu kapatınca sorunun geçtiğini okudum. RX590 var bende onda da aynı sorunu yaşamıştım oyuna ilk girdiğimde 100-120 FPS alıyordum sonra ise FPS 60 civarında geziniyordu. Hayırlısı inşAllah daha iyilerini alırız.

yukarıda sorunu olan arkadaş için yazdığım işlemi bir dene istersen belki faydası olur, chill denen şeyi kapatmayı dene olmadı, eski sürüm bir sürücüsünü yükle. Benim şuan kullandığım 19.1.1 sürümüymüş denemekte fayda var

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı