RX 580 ile FreeSync vs GTX 1070 ile G-Sync

WhistlerMC

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, sistemimi şu ana kadar şu şekilde topladım (belki bilmek istersiniz diye):
İşlemci= Ryzen 5 1600
Anakart= Gigabyte AB350 Gaming 3
Ram= G.Skill Flare X 16GB 3200 MHz Cl 14
Kasa+PSU= Zalman z3 Plus 600W
HDD+SSD= Seagate Barracude 7200 RPM 64 MB + Adata Su800 128 GB

Anlayacağınız üzere sadece ekran kartı ve monitör kaldı. Piyasa da yavaş yavaş düzeliyor fırsat bulunca alayım diyorum çok beklediler boşta artık. Gelelim konuya, belirttiğim gibi ekran kartı olarak RX 580 veya GTX 1070 alacağım. Monitör olarak da 1080p 1 MS 144 Hz bir monitör alıp DSR'lı kullanmayı planlıyorum. Aslında istediğim GTX 1070 + G-Sync tabii ki ama o kadar bütçem yok. İki seçeneğin maliyeti birbirine çok yakın o yüzden maddi olarak bakmıyorum. Performans, deneyim, ilerisi için vb artıları eksileri nelerdir hangisini tercih etmeliyim ? Monitör tavsiyeleri de alabilirim cevaba bağlı olarak, 1080p 144 Hz 1 MS olacak şekilde.

Son olarak Vega'nın çıkış tarihi ile ilgili bir bilgi var mı birkaç aydır çıktı çıkacak deniyor ama bir türlü çıkmadı, beklemeli miyim ? Fiyatları ile ilgili de bir bilgim yok. Çıkınca GTX'lerin fiyatını düşürür mü, 1070'e rakip çıkaracağı kart daha mı ucuz olur vs biraz aydınlatabilir misiniz ? Kafam çok karışık :)

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1070 al. Vega kartları önermiyorum. Zira TDP değerleri çok yüksek.
Peki hocam 1070 ve G-Sync'siz 1080p 144 Hz 1 ms 24 inch bir monitör ikilisi mi, RX 580 ve aynı özelliklerle FreeSync'li bir monitör mü tercih etmeliyim?
Hocam RX Vega daha çıkmadı ki. Gerçi ben de öyle olacağını düşünüyorum ama daha çıkmadı.
Çıkmadı da bir bilgi var mı çıkış tarihiyle ilgili onu merak etmiştim. Eğer yakınsa tarih piyasa ucuzlar diye beklemeli miyim diye düşünüyorum, Vega almayacak olsam bile.

Zalman Z3 Plus yerine daha şık ve daha iyi olan Phanteks P400 Tempered Glass veya NZXT s340 Elite almanızı tavsiye ederim :)
Alındı bile :(

Monitör kısmına karışmıyorum ama ekran kartı olarak GTX 1070 al. RX 580'den daha üstün bir kart.
Hocam ben de GTX 1070 istiyorum zaten tabi ki daha iyi bir kart ama benim asıl derdim G-Sync FreeSync olayı. Yani bütçemle GTX 1070 + G-Sync karşılayamıyorum. Ya 1070 ve G-Sync'siz bir monitör alacağım ya da RX 580 ve FreeSync'li monitör. Aşağı yukarı birbirine yakın fiyat ediyorlar. Yani birinde monitörden kısıyorsun birinde ekran kartından gibi bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı