RX 580 Isınma Sorunu

xCle

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar oyun oynarken 88-90 dereceye kadar çıkıyor. Bu sorunu nasıl halledebilirim? Ekran kartını daha 5 aydır kullanıyorum. Bir ayar falan mı yapmam lazım Radeon ayarlarından? Radeon ayarlarında ekran kartı için ayarlama kontrolü diye bir şey var. O şu an manuel onu otomatik yapsam işe yarar mı acaba? Bu arada boşta 50 derecede çalışıyor ekran kartı.

50şer birim düşürdükten sonra aynı oyunda maksimum 80 dereceye geldi ekran kartımın sıcaklığı teşekkür ederim.Bu arada herhangi bir hata ile karşılaşmadım daha düşürmem gerekiyor sanırım

50şer birim düşürdükten sonra aynı oyunda maksimum 80 dereceye geldi ekran kartımın sıcaklığı teşekkür ederim.Bu arada herhangi bir hata ile karşılaşmadım daha düşürmem gerekiyor sanırım

Evet hata verene kadar düşürün. Bu noktadan sonra 5 mv şeklinde düşürerek deneyin. Eğer öyle yada böyle hata alırsanız +5 mv vererek en stabil değeri bulun. Fan ayarlarını nasıl yaptınız resmini çekip atarmısınız çünkü 80 derece dediniz o yüzden merak ettim.

Evet hata verene kadar düşürün. Bu noktadan sonra 5 mv şeklinde düşürerek deneyin. Eğer öyle yada böyle hata alırsanız +5 mv vererek en stabil değeri bulun. Fan ayarlarını nasıl yaptınız resmini çekip atarmısınız çünkü 80 derece dediniz o yüzden merak ettim.
Biraz düşürdükten sonra oyunun görüntüsü bozuldu kaymaya başladı ve oyunu alta attıktan sonra kapanıyordu daha fazla düşürmedim -50 ideal gibi duruyor.Ayarlarımı bu şekilde yaptım.Sizin ayarlarınıza baktığımda 0 rpm oluyordu bende olmuyor Amd Memory Tweak mi kullanıyorsunuz ?
k.png

Son düzenleme:
Biraz düşürdükten sonra oyunun görüntüsü bozuldu kaymaya başladı ve oyunu alta attıktan sonra kapanıyordu daha fazla düşürmedim -50 ideal gibi duruyor.Ayarlarımı bu şekilde yaptım.Sizin ayarlarınıza baktığımda 0 rpm oluyordu bende olmuyor Amd Memory Tweak mi kullanıyorsunuz ?Eki Görüntüle 595420
Belki sizde sıfır rpm özelliği yoktur. Zaten gerekte yok sıfır rpm. O fan sesi sizi rahatsız etmiyorsa ve en fazla 80 dereceyi gördüyseniz sıkıntı gözükmüyor. Voltajı biraz daha düşürdüğünüzde çöküyor mu?

Belki sizde sıfır rpm özelliği yoktur. Zaten gerekte yok sıfır rpm. O fan sesi sizi rahatsız etmiyorsa ve en fazla 80 dereceyi gördüyseniz sıkıntı gözükmüyor. Voltajı biraz daha düşürdüğünüzde çöküyor mu?
Çökme değilde oyunda görüntüler bozuluyordu hafif hafif daha fazla düşürmedim.Bir süre sonra oyun kapandı kendiliğinden.

Çökme değilde oyunda görüntüler bozuluyordu hafif hafif daha fazla düşürmedim.Bir süre sonra oyun kapandı kendiliğinden.
Anladım evet o zaman bu ayarlar sizin için stabil duruyor. Ama daha fazla sıcaklık düşmesi için voltajı da düşürmek gerekli. Orada Frekans Mhz değerleri var. Son iki değeri 1290 yapıp voltajı daha da düşürün deneyin. Ayrıca bunu yaptıktan sonra FPS değerlerini de karşılaştırın.

Biraz düşürdükten sonra oyunun görüntüsü bozuldu kaymaya başladı ve oyunu alta attıktan sonra kapanıyordu daha fazla düşürmedim -50 ideal gibi duruyor.Ayarlarımı bu şekilde yaptım.Sizin ayarlarınıza baktığımda 0 rpm oluyordu bende olmuyor Amd Memory Tweak mi kullanıyorsunuz ?Eki Görüntüle 595420

Hayır amd memory tweak kullanmıyorum. Ben -50 mv yapamadım hata verdi bende. en fazla 30-35mv yapabiliyorum ben.Yani artık hata almadığınız en düşük voltajda kartınızı kullanın. Fan ayarlarınızda iyi yüzdeleri bayağı yüksek tutmuşsunuz. Bu şekilde sıcaklığınız ne kadar ?

Hayır amd memory tweak kullanmıyorum. Ben -50 mv yapamadım hata verdi bende. en fazla 30-35mv yapabiliyorum ben.Yani artık hata almadığınız en düşük voltajda kartınızı kullanın. Fan ayarlarınızda iyi yüzdeleri bayağı yüksek tutmuşsunuz. Bu şekilde sıcaklığınız ne kadar ?
70-75 derece arası şuanda

Benim gibi Frekans Mhz değerini biraz düşürerek daha fazla voltajı düşürebilirsiniz ve sıcaklıkta düşebilir. Ben 90 değer düşük kullanıyorum herhangi bir performans düşüklüğü olmadı deneyebilirsiniz.
70-75 derece arası şuanda
Oldukça iyi sıcaklık değerleri şuan. Ama bu fan ayarına rağmen daha fazla düşmesi gerekirdi. Dediğim gibi belki sizde Frekans Mhz değerini biraz düşürüp daha fazla voltajı düşürebilirsiniz. Kasanın yan tarafı açık şekilde sıcaklık değerlerine baktınız mı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı