RX 580 Overclock Yapma

@Umutcengiz35 Hynix bellekler fena değil. Kaça kadar çıkar fikrim yok ancak 2250'ye kadar yolu vardır diye düşünüyorum. Bellek frekansını arttırdıktan sonra hwinfo64 ile bellek hatalarının oluşup oluşmadığını kontrol etmelisin oyunlarda veya bench programlarında, yoksa garip görüntülerle karşılaşabilirsin. Memory clock arttıkça bant genişliği artar, performansa etkisi var ancak çekirdek frekansını arttırmak kadar değil.
Core clocku 1500'e aldığımda, benchmark ya da oyun fark etmez belli bir süre sonra ekran gidiyor ya da donuyor, 1 dakika sonra kendine geliyor fakat o an ki denediğim uygulama kapanıyor.
@Umutcengiz35 Samsung'ların o değerlerde stabil kaldığını biliyorum ancak Hynix ile hiç test yapmadım veya görmedim. 2150 MHz'i test edip hata olup olmamasına göre arttırırsın.
2150 MHz'de gayet iyi çalışıyor, sorun yaşatmadı. Değerleri arttırırken orantılı mı arttırmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Umutcengiz35 1.25V ediyor +100mV.
2150 MHz'de gayet iyi çalışıyor, sorun yaşatmadı. Değerleri arttırırken orantılı mı arttırmalıyım?
Bunu test etmeden bilemezsin. Hatasız olması senin için daha iyi, aniden ekranının gri olmasını istemiyorsan hata olup olmadığına bakman gerek.
 
1573683620158.png

bu şekilde denedim az önce, maks 64 dereceyi gördü fakat ne kadar sağlıklı olduğunu bilmiyorum. Birazdan rdr2'de test edicem
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı