RX 580 oyun oynarken GPU fanları birden devreye giriyor ve sistem kapanıyor

sansarkasap

Femtopat
Sorun benim değil bir arkadaşımın. Bilgisayarı ağır oyunlar (Forza Horizon 4) oynayınca resetleniyormuş ama başka oyunlarda (CS:GO, Valorant) bir şey yok diyor. Birden fazla ve yanlış driver yüklemişler. Ekran kartı ASUS Radeon RX 580 8 GB. Driverı ASUS'tan yüklemişler. Ben Radeon'un sitesinden diye biliyorum. Ben de arkadaşım uğraşmasın, boşuna para vermesin diye ilk önce bilgisayarı sıfırladım. Sonra Radeon'dan en yeni sürümü yükledik. Sonra Forest'a girip oynamış, hiçbir şey yok diyordu hatta eskisiden bile daha iyi diyordu. 30 dk falan oynamış, hiç sorun yok diyordu. Kapatmış, iftardan sonra gene girmiş ve 10 dk Forest oynayınca gene resetlenmiş. Sorun ne olabilir?

Çocuk zengin ama gönlüm el vermiyor :D Ne olur bilen birileri yazsın. İnternetten bakıp bakıp yazanlar veya tahmini olanlar değil emin olanlar yazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun benim değil bir arkadaşımın. Bilgisayarı ağır oyunlar (Forza Horizon 4) oynayınca resetleniyormuş ama başka oyunlarda (CS:GO, Valorant) bir şey yok diyor. Birden fazla ve yanlış driver yüklemişler. Ekran kartı ASUS Radeon RX 580 8 GB. Driverı ASUS'tan yüklemişler. Ben Radeon'un sitesinden diye biliyorum. Ben de arkadaşım uğraşmasın, boşuna para vermesin diye ilk önce bilgisayarı sıfırladım. Sonra Radeon'dan en yeni sürümü yükledik. Sonra Forest'a girip oynamış, hiçbir şey yok diyordu hatta eskisiden bile daha iyi diyordu. 30 dk falan oynamış, hiç sorun yok diyordu. Kapatmış, iftardan sonra gene girmiş ve 10 dk Forest oynayınca gene resetlenmiş. Sorun ne olabilir?

Çocuk zengin ama gönlüm el vermiyor :D Ne olur bilen birileri yazsın. İnternetten bakıp bakıp yazanlar veya tahmini olanlar değil emin olanlar yazsın.
Psu ve sıcaklıklar nedir?

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp AMD'nin sitesinden 20.11.2 WHQL sürümünü indirin.
Driver ile resetlemenin ne alakası var? driver kaynaklı olsa en kötü siyah ekranda kalırsın yada PC donar. Direk reset atma problemi ya PSU yetersizliği yada CPU nun aşırı ısınmasından kaynaklıdır başka bir sebebi olmaz. Bunlar dışında hiç bir şeyden reset atmaz sistem. GPU ısındığı zaman yapısı gereği voltajı ve gpu hızlarıın düşürür fakat CPU öyle değil istediği kadar ısınsın voltajı da saat hızlarını da düşürmez.

Ya PSU yada işlemci.

Driver ile resetlemenin ne alakası var? Driver kaynaklı olsa en kötü siyah ekranda kalırsın ya da PC donar. Direk reset atma problemi ya PSU yetersizliği ya da CPU'nun aşırı ısınmasından kaynaklıdır başka bir sebebi olmaz. Bunlar dışında hiçbir şeyden reset atmaz sistem. GPU ısındığı zaman yapısı gereği voltajı ve GPU hızlarıın düşürür fakat CPU öyle değil istediği kadar ısınsın voltajı da saat hızlarını da düşürmez.

Ya PSU'ya da işlemci.

Hocam fanlar birden devreye giriyor demişler. Fanları kontrol eden sürücüdür (en azından yazılımsal kontrol edenlerden biri)o yüzden söyledim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı