RX 580 Oyunlarda FPS düşmesi Sorunu

41326

Kilopat
Dostlar merhaba. Bir çok oyunda uzun zamandır drop yaşıyorum. Mesela Call of Duty Modern Warfare Warzone, The Division 2, Batman Arkham Knight vb oyunlarda drop sorunu yaşıyorum. Sistem özelliklerim;
AMD Ryzen 5 2600
MSI A320 M Pro-E 3200 MHz DDR4
Gigabyte Radeon RX 580 8 GB GDDR5
Corsair Vengeance 1x8 GB DDR4 2400 MHz
Corsair Force'le 120 GB SSD
Seagate Barracuda 500GB 7200 RPM 32 MB
Thermaltake Litepower 650W
Oyunlarda FPS sıkıntısı yok, çoğu oyun 60 FPS verebiliyor fakat anlık olarak takılmalar görüyorum sürekli ve bu beni deli ediyor. Drop yüzünden karakter birden bire oraya buraya gidiyor. MSI Afterburner ile The Division 2 oyununda yaptığım test fotoğraflarını yükledim. Grafik ayarlarını düşürsem bile yine drop yaşıyorum.

Tom Clancy's The Division® 22020-9-7-17-24-32.jpg

Tom Clancy's The Division® 22020-9-7-17-24-51.jpg

Büyük ihtimalle zaten ya RAM ya da HDD kaynaklı. Neden HDD kaynaklı derseniz şöyle bir şüphem var. HDD hızımı test ettiğimde çok düşük bir değer çıkıyor. Bu diski ilk aldığımda en az 100 MB/S okuma ve yazma hızı veriyordu.

Screenshot_3.jpg

Screenshot_2.jpg

Screenshot_1.jpg

Bu yüzden HDD yüzünden olabilir diye de düşünüyorum. Fakat RAM 8 GB ve oyunlarda yetersiz. Ben şu anda ya RAM alabilirim ya da HDD alabilirim. İkisini birden alma şansım şu anda yok.
Siz ne önerirsiniz ya da bu sorun neden kaynaklanıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar merhaba. Bir çok oyunda uzun zamandır drop yaşıyorum. Mesela Call of Duty Modern Warfare Warzone, The Division 2, Batman Arkham Knight vb oyunlarda drop sorunu yaşıyorum. Sistem özelliklerim;
AMD Ryzen 5 2600.
MSI A320 m Pro-E 3200 MHz DDR4.
Gigabyte Radeon RX 580 8 GB GDDR5.
Corsair Vengeance 1x8 GB DDR4 2400 MHz.
Corsair Force'le 120 GB SSD.
Seagate Barracuda 500GB 7200 RPM 32 MB.
Thermaltake Litepower 650W.
Oyunlarda FPS sıkıntısı yok, çoğu oyun 60 FPS verebiliyor fakat anlık olarak takılmalar görüyorum sürekli ve bu beni deli ediyor. Drop yüzünden karakter birden bire oraya buraya gidiyor. MSI Afterburner ile The Division 2 oyununda yaptığım test fotoğraflarını yükledim. Grafik ayarlarını düşürsem bile yine drop yaşıyorum.

Eki Görüntüle 660751

Eki Görüntüle 660754

Büyük ihtimalle zaten ya RAM ya da HDD kaynaklı. Neden HDD kaynaklı derseniz şöyle bir şüphem var. HDD hızımı test ettiğimde çok düşük bir değer çıkıyor. Bu diski ilk aldığımda en az 100 MB/S okuma ve yazma hızı veriyordu.

Eki Görüntüle 660756

Eki Görüntüle 660757

Eki Görüntüle 660758

Bu yüzden HDD yüzünden olabilir diye de düşünüyorum. Fakat RAM 8 GB ve oyunlarda yetersiz. Ben şu anda ya RAM alabilirim ya da HDD alabilirim. İkisini birden alma şansım şu anda yok.
Siz ne önerirsiniz ya da bu sorun neden kaynaklanıyor?

Bende de Ryzen 5 2600X RX570 4 GB 8 GB RAM vardı GTA 5 PUBG gibi oyunlarda sorun yaşamadım sorun HDD olabilir RAM sorun yapmaz bence.

7.5 RAM oyun kullanıyorsa 500MB sisteme yetmez. Bence sorun RAM'den kaynaklanıyor ve yeni nesil oyunlarda da kimisi 8GB RAM istemesine rağmen daha fazlasına ihtiyaç duyabiliyor diye düşünüyorum.
Mesela çeşitli benchmark kanallarından kendi sistemimin bechmark testlerine baktığımda bu oynadığım oyunlar ve oynadığım grafik ayarlarında onlarda 12 13 GB RAM kullanımı görüyorum. Bence de sorun RAM den kaynaklanıyor gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı