RX 580 Sistem Düşük FPS

Captainamericaa

Hectopat
Merhaba arkadaşlar RX 580 ve i3 9100F bir sisteme sahibim. Başta Red Dead Redemption 2 ve GTA V olmak üzere bazı oyunlarda düşük FPS alıyorum. İnternette gördüğüm Red Dead Redemption 2 Optimal ayarlarda oynanışlarda birçok sahnede rahatlıkla 60 FPS'e çıkarken aynı ayarları ben yaptığımda 30 FPS civarında kalıyor ve çok fazla FPS Drop yiyorum, özellikle patlama sahnelerinde. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim sorun RAM midir?
Sistemim:

Kıyasladığım Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı ayarlarda benim sistemimde RDR 2 Benchmark FPS Değeri: 27.8990

İki oyun da orijinaldir, Epic Games sürümüdür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar RX 580 ve i3 9100F bir sisteme sahibim. Başta Red Dead Redemption 2 ve GTA V olmak üzere bazı oyunlarda düşük FPS alıyorum. İnternette gördüğüm Red Dead Redemption 2 Optimal ayarlarda oynanışlarda birçok sahnede rahatlıkla 60 FPS'e çıkarken aynı ayarları ben yaptığımda 30 FPS civarında kalıyor ve çok fazla FPS Drop yiyorum, özellikle patlama sahnelerinde. Bu sorunu nasıl düzeltebilirim sorun RAM midir?
Sistemim:

Kıyasladığım Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı ayarlarda benim sistemimde RDR 2 Benchmark FPS Değeri: 27.8990

İki oyun da orijinaldir, Epic Games sürümüdür.

Oyun içi kullanımları atar mısınız?

Bir çok sebebi olabilir. Güncel olmayan ekran kartı sürücüsü yada Windows.
Yavaş HDD sistemin HDD'yi sömürmesi.
İşlemcini başka bir uygulamanın kullanması.
Arka da çalışan ama senin bilgin olmayan programlar.

Oyun içi kullanımları atar mısınız?

2021.01.11-21.58.png

Tek kit 2666 MHz CL 16 bellek bence sorun. O işlemcinin maksimum desteklediği bellek hızı 2666 MHz olsa da CL değeri çok yüksek. Ayrıca bellek kullanımı da 7.5 GB'a dayanmış durumda. Güç kaynağı da hiç güven vermiyor, kendisi C4. Videodaki bellek CL değeri çok daha düşük olabilir ya da 2x4 GB şeklinde kullanıyor olabilir.

Tek kit 2666 MHz CL 16 bellek bence sorun. O işlemcinin maksimum desteklediği bellek hızı 2666 MHz olsa da CL değeri çok yüksek. Ayrıca bellek kullanımı da 7.5 GB'a dayanmış durumda. Güç kaynağı da hiç güven vermiyor, kendisi C4. Videodaki bellek CL değeri çok daha düşük olabilir ya da 2x4 GB şeklinde kullanıyor olabilir.
Evet güç kaynağı konusunda katılıyorum, PSU'yu yakın zamanda değiştireceğim. O zaman 8 GB başka bir RAM alsam sorun çözülür mü?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı