Çözüldü RX 580 Valorant GPU kullanımı düşük

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Thearlk146

Hectopat
Makaleler
1
RAM
16
Ekran kartı
rx580
Anakart
msı b450m a pro max
İşlemci
r5 2600
Merhaba. Oyundaki değerlerim genlikle bu şekilde oluyor. Oyun ayarları maksimum seviyede. Bir tek VSync açık değil. Sistemim bu şekilde:
  1. RX 580 8 GB
  2. R5 2600
  3. 16 GB RAM tek
  4. MSI B450M-A Pro Max

Dosya Ekleri

• VALORANT_2021.12.19-21.31.png
    VALORANT_2021.12.19-21.31.png
    108,1 KB · Görüntüleme: 67
Çözüm

Güç kaynağı bu

Tamamdır sorunun kaynağı bu. Güç kaynağı hem kötü, hem yetersiz. Yeni bir güç kaynağı almalısınız. Güç kaynağınız bilgisayarınızı beslemeye yetmiyor. Oyunun grafiklerini en düşüğe çekip 60 FPS sabitlerseniz FPS drop sorunu %99 geçecektir. Yeni PSU alana kadar böyle kullanabilirsiniz.
güç kaynağı bu

Güç kaynağı bu

Tamamdır sorunun kaynağı bu. Güç kaynağı hem kötü, hem yetersiz. Yeni bir güç kaynağı almalısınız. Güç kaynağınız bilgisayarınızı beslemeye yetmiyor. Oyunun grafiklerini en düşüğe çekip 60 FPS sabitlerseniz FPS drop sorunu %99 geçecektir. Yeni PSU alana kadar böyle kullanabilirsiniz.

Artı -1 Eksi
Çözüm
Tamamdır sorunun kaynağı bu. Güç kaynağı hem kötü, hem yetersiz. Yeni bir güç kaynağı almalısınız. Güç kaynağınız bilgisayarınızı beslemeye yetmiyor. Oyunun grafiklerini en düşüğe çekip 60 FPS sabitlerseniz FPS drop sorunu %99 geçecektir. Yeni PSU alana kadar böyle kullanabilirs
saol ama 60 fps çok az en azından 110 fln yapsam

Sağ ol ama 60 FPS çok az en azından 110 falan yapsam

Ekranınız 60 Hz olduğu için 60 FPS dedim. 110 yapsanız FPS düşmesi sorununun devam etme ihtimali yüksek. Zaten akıcılık konusunda 60 FPS ile 110 FPS arasında bir fark göremeyeceksiniz. İstiyorsanız 110 FPS deneyin yine, hala FPS drop oluyorsa 60 yaparsınız. Grafikleri de en düşüğe alın.
Ve yakın zamanda iyi bir PSU almanızı tavsiye ediyorum.

Ekranınız 60 Hz olduğu için 60 FPS dedim. 110 yapsanız FPS düşmesi sorununun devam etme ihtimali yüksek. Zaten akıcılık konusunda 60 FPS ile 110 FPS arasında bir fark göremeyeceksiniz. İstiyorsanız 110 FPS deneyin yine, hala FPS drop oluyorsa 60 yaparsınız. Grafikleri de en düşüğe alın.
Ve yakın zamanda iyi bir PSU almanızı tavsiye ediyorum.
çok sağol kralsın

Bu oyunda GPU kullanımı %100 olması için GT 220 falan gerekiyor. Değerlerde bir sıkıntı yok. Gayet normal.

😂 GT 730 + i7 7700 ile %99 ekran kartı kullanımı gördüğüm oldu.

Tamamdır sorunun kaynağı bu. Güç kaynağı hem kötü, hem yetersiz. Yeni bir güç kaynağı almalısınız. Güç kaynağınız bilgisayarınızı beslemeye yetmiyor. Oyunun grafiklerini en düşüğe çekip 60 FPS sabitlerseniz FPS düşmesi sorunu %99 geçecektir. Yeni PSU alana kadar böyle kullanabilirsiniz.

Çok büyük yanlışlarınız var, PSU kalitesiz fakat RX 580'e 500W PSU yetmediği için Valorant'ta darboğaz yapacak, böyle bir şey düşünmeniz biraz saçma olmuş, haddinden fazla güç çekiyor olsa sistem resetlenir darboğaz yapmaz, ve RX 580 için 450W da yeter 400W da, insanları yanlış bilgilendirmeyin lütfen.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı