RX 580 ve i3-8100 sistem bi anda kasmaya başladı

Furkanbalc

Centipat
Daha fazla  
RAM
12GB RAM
SSD veya HDD modeli
HS-SSD-C100 960 GB
Ekran kartı
AMD Radeon RX 580
Anakart
LENOVO 313A
İşlemci
intel(R) Core(TM) i3-8100 CPU @ 3.60GHz (3.60 GHz)
Merhaba, öncelikle bilgisayarım bir Windows güncellemesi yaptıktan sonra bir anda kasmaya başladı. BF1 en yüksek grafiklerde kasmıyorken bir anda en düşük grafiklerde bile kasmaya başladı. LoL'de, Roblox'ta bile kasma var, anlamıyorum.

Windows güncellemesini geri çektim, PC'ye format attım ama düzelmedi. Bu arada grafikler düşükteyken de 30 FPS, yüksekteyken de 30 FPS alıyorum; grafiğe göre değişmiyor. Roblox'ta da öyle, BF1'de de öyle. Grafikle alakası olmadan kasıyor, ekran kartını grafik ayarları kadar kullanıyor.

Ark Survival Evolved'i Epic grafiklerde açan ve 54 dereceyi geçen bilgisayar, şimdi Roblox'ta 59 dereceyi buluyor. Çözümü bayağı aradım, driver da güncelledim, yine olmuyor. Ama herhangi bir öneriye açığım. “Driver güncelle” derseniz bile bir daha güncellerim.

Teşekkürler.

hocam ya gpu kendini kısıtladı ya da şuanda bilgisayarınız rx580 değil intel hd graphics kullanıyor yani işlemcinizin dahili gpu su. biostan değiştirin rx580 i seçin amd nin uygulamasından da yapılabiliyorsa ordan da seçebilirsiniz.

hocam ya gpu kendini kısıtladı ya da şuanda bilgisayarınız rx580 değil intel hd graphics kullanıyor yani işlemcinizin dahili gpu su. biostan değiştirin rx580 i seçin amd nin uygulamasından da yapılabiliyorsa ordan da seçebilirsiniz.
Gpu'nun kendini kısıtladığını düşünüyorum bende.

Hocam 25.5.1 sürücüsünü kurmayı deneyin bende de RX 590 var hemen hemen aynılar zaten 25.8.1'e güncelleme almış adamakıllı çalışmadı o sürümde.
Sağolun deniyeceğim.

Hocam ya GPU kendini kısıtladı ya da şu anda bilgisayarınız RX 580 değil Intel HD Graphics kullanıyor yani işlemcinizin dahili GPU'su. BIOS'tan değiştirin RX 580'i seçin AMD'nin uygulamasından da yapılabiliyorsa oradan da seçebilirsiniz.

BIOS'tan o ayarı zaten yapmıştım. Grafik kartını PCI-e moduna almıştım yani harici grafik kartına geçmiştim ama olmadı. Peki GPU kendini kısıtlıyorsa ne yapmalıyım? Çünkü dediğim gibi grafik ayarını değiştirmem FPS'i etkilemiyor oyunlarda.

Hocam 25.5.1 sürücüsünü kurmayı deneyin bende de RX 590 var hemen hemen aynılar zaten 25.8.1'e güncelleme almış adamakıllı çalışmadı o sürümde.

Ben birçoğu driver sürümünü şahsen denedim. 5 farklı driver Setup'ı yüklü, şu an 24.3.1 kullanıyorum.

1757163427724.png

Kullanım birinde %0 diğerinde %3 gösteriyor. Bence gerçekten de kendini kısıtlamış.

Son düzenleme:
Ufaktan araştırdım anakart işlemci kombinasyon sorunu olabileceği var PSU'nun yetersiz olabileceği var bir de yeniden VBIOS sorunu olabileceğini söyleyenler var. Aşinaysanız ekran kartını ve güç kablolarını çıkartıp takmayı deneyebilirsin belki çözülür denemekten zarar gelmez.

Ufaktan araştırdım anakart işlemci kombinasyon sorunu olabileceği var PSU'nun yetersiz olabileceği var bir de yeniden VBIOS sorunu olabileceğini söyleyenler var. Aşinaysanız ekran kartını ve güç kablolarını çıkartıp takmayı deneyebilirsin belki çözülür denemekten zarar gelmez.

Kabloları çıkarıp taktım bir şey değişmedi, ama şöyle bir yazı bulup kodu denedim crash veren Fortnite yüksek grafiklerde bile oynatmaya başladı 20FPS bundan önce crash veriyordu en düşük ayarlarda.

CMD kodu: powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Gerçekten anlamıyorum en yüksek grafiklerde Ark oynuyordum şimdi Fortnite, Roblox bile oynatmıyor.

Dosya Ekleri

• 1757167022830.png
    1757167022830.png
    41,5 KB · Görüntüleme: 10
Hocam BIOS'tan RX 580'i seçin güncel GPU olarak şu an dahili GPU kullanıyor bilgisayarınız. Driver güncelleyince değişmiş olabilir ayarınız.

O zaman FurMark testi yapıp GPU kullanımlarını ve sıcaklıklarını atın GPU kendini kısıtlıyor olabilir yüksek sıcaklıktan dolayı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı