RX 590 80 derece

can1010

Kilopat
Yaklaşık 8-9 aylık bir sistemim var ve aldığımdan beri oyunlarda ısı problemi yaşıyorum. Başlarda fark etmemiştim ve şu an internette ki aynı sistemlerin testlerine bakarken devasa bir fark görüyorum. Örnek veriyim; forrest oynuyorum ayarlar orta veya düşük v-Sync kapalıysa eğer ekran kartım 85 derece oluyor ama bazı oyunlarda kapalı açık fark etmiyor 75-85 derece arası ısınıyor. İnternetteki testlerde kart 60 dereceyi geçmiyor neredeyse. İtopya'dan aldığım için oraya götüreceğim yakında test veya garantiye verilmesi için. Kartta olan bir problemden dolayı mı bu kadar ısınıyor? Ve bilgisayarın başka bir bileşenin kartı etkileme gibi bir durumu var mı?
Sistemim;
Ryzen5 2600.
16 GB RAM.
Gigabyte RX590.
Corsair 550W PSU.

Son düzenleme:
Yaklaşık 8-9 aylık bir sistemim var ve aldığımdan beri oyunlarda ısı problemi yaşıyorum. Başlarda fark etmemiştim ve şu an internette ki aynı sistemlerin testlerine bakarken devasa bir fark görüyorum. Örnek veriyim; forrest oynuyorum ayarlar orta veya düşük v-Sync kapalıysa eğer ekran kartım 80 derece oluyor ama bazı oyunlarda kapalı açık fark etmiyor 75-80 derece arası ısınıyor. İnternetteki testlerde kart 60 dereceyi geçmiyor neredeyse. İtopya'dan aldığım için oraya götüreceğim yakında test veya garantiye verilmesi için. Kartta olan bir problemden dolayı mı bu kadar ısınıyor? Ve bilgisayarın başka bir bileşenin kartı etkileme gibi bir durumu var mı?
sistemim;
Ryzen5 2600.
16 GB RAM.
Gigabyte RX590.
Corsair 550W PSU.

Kasanız nedir? RX 590'nın modeli nedir?

Yaklaşık 8-9 aylık bir sistemim var ve aldığımdan beri oyunlarda ısı problemi yaşıyorum. Başlarda fark etmemiştim ve şu an internette ki aynı sistemlerin testlerine bakarken devasa bir fark görüyorum. Örnek veriyim; forrest oynuyorum ayarlar orta veya düşük v-Sync kapalıysa eğer ekran kartım 80 derece oluyor ama bazı oyunlarda kapalı açık fark etmiyor 75-80 derece arası ısınıyor. İnternetteki testlerde kart 60 dereceyi geçmiyor neredeyse. İtopya'dan aldığım için oraya götüreceğim yakında test veya garantiye verilmesi için. Kartta olan bir problemden dolayı mı bu kadar ısınıyor? Ve bilgisayarın başka bir bileşenin kartı etkileme gibi bir durumu var mı?
Sistemim;
Ryzen5 2600.
16 GB RAM.
Gigabyte RX590.
Corsair 550W PSU.
Hocam kasa içersindeki hava sirkülasyonu nasıl ?

Rx 590 zaten heatboy sarkastik adı ile biliniyor, kart kendi segmentinde güçlü olduğu kadar sıcaklık sorunları ile dolu. Bildiğim kadarı ile sıcaklıklarınız global sorunlardı değerlere göre gayet iyi, Undervolt sonuçlarına bakıp o yolu izleyebilirsiniz. Kart fabrikasyondan ısı sorunlu olduğu için garanti dahilinde bir şey yapılacağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı