RX 590 Nitro problemli mi?

Chole

Decapat
RX 590 Nitro 8 GB ekran kartını almayı düşünüyorum kartta sorun var mı? Bazı kartlarda oluyor ya hani.
Antalya'dayım, fanların aşırı hızlı dönmesi lazım. Tek kriterim bu, kart sorunluysa alternatiflerinin linklerini atın lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC toplarken parçaların kalitesinden ve alınan verimden pek anlamadığım için ben de RX 590 nitro aldım sapphire'in. Tonla dll hatası aldım ve sorunu çözene kadar bir kere format attım kartı çıkarıp yeniden taktım benzin döküp yakacaktim en sonunda 1560 mhz olan cekirdek hızını 1450 1490 bandına çekince sorun çözüldü.

Yani herkesin overclock yaptığı bir devirde ben underclock yaptım ve kartın performansını düşürdüğüm esnada stabil çalışmaya başladı. Ha yalan yok rdr2 High ve ultrada 70 90 FPS arası veriyor kart oyun çalıştırma konusunda bir sıkıntısı yok ama ben sizin yerinizde olsam Nvidia serilerine bakarım.

Annem ekran kartı kutusunu atmış yoksa satıp 1660ti alacaktım bende ama şimdilik dursun bakalım 1-2 seneye komple değiştiririm.

PC toplarken parçaların kalitesinden ve alınan verimden pek anlamadığım için ben de RX 590 nitro aldım sapphire'in. Tonla dll hatası aldım ve sorunu çözene kadar bir kere format attım kartı çıkarıp yeniden taktım benzin döküp yakacaktim en sonunda 1560 mhz olan cekirdek hızını 1450 1490 bandına çekince sorun çözüldü.

Yani herkesin overclock yaptığı bir devirde ben underclock yaptım ve kartın performansını düşürdüğüm esnada stabil çalışmaya başladı. Ha yalan yok rdr2 High ve ultrada 70 90 FPS arası veriyor kart oyun çalıştırma konusunda bir sıkıntısı yok ama ben sizin yerinizde olsam Nvidia serilerine bakarım.

Annem ekran kartı kutusunu atmış yoksa satıp 1660ti alacaktım bende ama şimdilik dursun bakalım 1-2 seneye komple değiştiririm.
Evet sizin sorunu hatırlıyorum önceki konuda yazmıştınız. Hiç sorun yaşamayan insanlar anca sorun yaşamamanın da getirdiği öz güven ile sonuna kadar savunup önerir fakat bizim gibi kronik problemler ile uğraşmış kişiler sizin gibi sorun yaşayan insanlara yardımcı olur. Ben Frekans Mhz değerine bağlı olarak undervolt yani voltajı da düşürdüm kendi kartımda. Kartın otomatik 1580 Frekans Mhz değeri ile karşılaştırdığımda FPS düşüşü olmadı. Objektif olması için FurMark programını kullandım ve iki ayarı da denemiştim. Sizde deneyebilirsiniz. En azından arada FPS farkı varsa görmüş olursunuz. Ayrıca hiç sorun yaşamayan insanların kullandığı kartı eleştirdiniz. Eskiden olsa linç sebebiydi. Tekrar sorun yaşatırsa inanın uğraşmaya değmez. Bende tek bir hatasına bakıyorum artık. Direkt NVIDIA geçeceğim.

Evet sizin sorunu hatırlıyorum önceki konuda yazmıştınız. Hiç sorun yaşamayan insanlar anca sorun yaşamamanın da getirdiği öz güven ile sonuna kadar savunup önerir fakat bizim gibi kronik problemler ile uğraşmış kişiler sizin gibi sorun yaşayan insanlara yardımcı olur. Ben Frekans Mhz değerine bağlı olarak undervolt yani voltajı da düşürdüm kendi kartımda. Kartın otomatik 1580 Frekans Mhz değeri ile karşılaştırdığımda FPS düşüşü olmadı. Objektif olması için FurMark programını kullandım ve iki ayarı da denemiştim. Sizde deneyebilirsiniz. En azından arada FPS farkı varsa görmüş olursunuz. Ayrıca hiç sorun yaşamayan insanların kullandığı kartı eleştirdiniz. Eskiden olsa linç sebebiydi. Tekrar sorun yaşatırsa inanın uğraşmaya değmez. Bende tek bir hatasına bakıyorum artık. Direkt NVIDIA geçeceğim.

Aslında ben arkadaşların tavsiyesi ile sistemi toplarken Nvidia kart almak daha mantıklı değil mi diye bir soru sormuştum onlarda bu serinin yani rx590'ın çok iyi olduğunu söylediler. Ben de güvenip aldım daha sistemi kurar kurmaz the witcher 3'te başladı masaüstüne atmaya. Sizin çözüm öneriniz ile sorunu buldum şimdi sorun yaşamıyorum ancak hani bı kere soğursun ya karttan bende de o durum oluştu midem bulandı artık. Kartı üçüne besine bakmadan elden çıkarabilirsem anında değiştirecegim hocam ilerleyen zamanlarda zaten 1660ti alıp keyfime bakacağım biraz zorlarsam rtx 2060s alırım bir daha da sisteme dokunmam zaten.

Söylediklerinizi deneyeceğim bu arada.

Boş beleş arkadaşlar toplanmış gene... İki defa Sapphire RX 580 Pulse ve Nitro modeli kullandım ne ısındı ne hata verdi. XFX markası zaten başlı başına bir çöp kutusu bunu herkes biliyor XFX kullanıp kalkıpta Sapphire ve AMD tarafını kötülemeyin boş yorumda bulunup köylü köylü konuşmayın.
Alan arkadaş sorun yaşarsa veya sorun yaşayan insanlara da siz yardımcı olursunuz o zaman. Biz ne söylesek boşa işte sizin gibi insanlar anca sorun yaşamamanın da verdiği öz güven ile eleştiri yapan insanlara bu tarzda hitap edersiniz. Egonuzu tatmin etmeye devam edin bu şekilde. Kullandığınız markaların eleştirilmesine katlanamıyorsunuz zaten. Bu tarz eleştirilere dayanamıyorsanız girmeyin foruma. Bakın konu başlığında ne yazıyor? Ne yani bu kartı sonuna kadar övüp gözün kapalı alabilirsin mi diyelim? Kartın sorunlarından bahsedilmesin mi? Siz sorun yaşamadınız diye bu kart süper kaliteli olup sorunsuz mu oluyor?

Kartın hem olumsuz hem olumlu yorumlarini yazmak gayet olağan bir süreç. Ben kart frekans sorunları yaşadım diye her RX 590 kullanıcısı bu sorunu yasamayacagi gibi birisi düzgün çalıştı diye herkesin kartı düzgün çalışacak diye bir şey yok. Arkadaşın bütçesi sağlam kişisel kanaatim alsın 1660ti kafası rahat olsun. Ha belki o kartta wattman problemi yaşar belli olmaz ancak ben artık sorun yaşamadığım halde bilgisayarı açarken kart sorun çıkarmaz inşallah diyerek bilgisayarı açıyorum 😂

PC toplarken parçaların kalitesinden ve alınan verimden pek anlamadığım için ben de RX 590 Nitro aldım Sapphire'in. Tonla DLL hatası aldım ve sorunu çözene kadar bir kere format attım kartı çıkarıp yeniden taktım benzin döküp yakacaktim en sonunda 1560 MHz olan cekirdek hızını 1450 1490 bandına çekince sorun çözüldü.

Yani herkesin overclock yaptığı bir devirde ben underclock yaptım ve kartın performansını düşürdüğüm esnada stabil çalışmaya başladı. Ha yalan yok RDR2 High ve Ultra'da 70 90 FPS arası veriyor kart oyun çalıştırma konusunda bir sıkıntısı yok ama ben sizin yerinizde olsam NVIDIA serilerine bakarım?

Annem ekran kartı kutusunu atmış yoksa satıp 1660 Ti alacaktım bende ama şimdilik dursun bakalım 1-2 seneye komple değiştiririm.

E tamam işte performansın hali bile RDR2'de akıcı performans veriyor overclock yapılabilirse 1080'de aynı FPS'yi verir bence.
Kartın hem olumsuz hem olumlu yorumlarini yazmak gayet olağan bir süreç. Ben kart frekans sorunları yaşadım diye her RX 590 kullanıcısı bu sorunu yasamayacagi gibi birisi düzgün çalıştı diye herkesin kartı düzgün çalışacak diye bir şey yok. Arkadaşın bütçesi sağlam kişisel kanaatim alsın 1660 Ti kafası rahat olsun. Ha belki o kartta WattMan problemi yaşar belli olmaz ancak ben artık sorun yaşamadığım halde bilgisayarı açarken kart sorun çıkarmaz inşallah diyerek bilgisayarı açıyorum 😂

En iyi 1660 Ti modeli hangisi.

E tamam işte performansın hali bile RDR2'de akıcı performans veriyor overclock yapılabilirse 1080'de aynı FPS'yi verir bence.

En iyi 1660 Ti modeli hangisi.

Kartın performansı kötü değil zaten 25 oyun testinde güzel fpsler vermiş ama dediğim gibi underclock yaptığım an performansın düştüğünü ben hissettim en azından psikolojik olarak öyle oldu...far cry primalde mesela ultrada kesik görüntüler geldi monitöre.

Diğer sorunuza geçersek gigabyte'ın 1660ti gayet güzel bir kart... Ben onu almayı düşünüyorum ama şu RX 590'ı kime satacağım nasıl satacağım o soru işareti.

Alan arkadaş sorun yaşarsa veya sorun yaşayan insanlara da siz yardımcı olursunuz o zaman. Biz ne söylesek boşa işte sizin gibi insanlar anca sorun yaşamamanın da verdiği öz güven ile eleştiri yapan insanlara bu tarzda hitap edersiniz. Egonuzu tatmin etmeye devam edin bu şekilde. Kullandığınız markaların eleştirilmesine katlanamıyorsunuz zaten. Bu tarz eleştirilere dayanamıyorsanız girmeyin foruma. Bakın konu başlığında ne yazıyor? Ne yani bu kartı sonuna kadar övüp gözün kapalı alabilirsin mi diyelim? Kartın sorunlarından bahsedilmesin mi? Siz sorun yaşamadınız diye bu kart süper kaliteli olup sorunsuz mu oluyor?
Senin gibi adamlar ise sövüp sövüp bu markayı hiç kullanmayanlardan, kullansa bile 2 hata yüzünden tüm kartları kötüleyen tiplerden. Sen kullanıp hata yaşamış olabilirsin bilemem ama ben yaşamadım. Dediğim gibi Samsung marka SSD elimde kaldı ama asla Samsung çöp kalitesiz demedim çünkü değil. Benim sorun yaşamam bir şey ifade etmez. Technopat forumdaki kullanabildiği en yüksek ekran kartı RX460 olan caner uncunun fikri ile hareket etmek isteyen varsa 1650S alabilir RX590 yerine. Ya da 350TL JD SSD yerine 500TL Samsung nasılsa 150TL hiçbir şey. Ama Samsung bende sorun çıkardı çöp parka go prrr.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı