RX 590 Sistem Overclock Yapmak

ataman08

Decapat
Merhaba Arkadaşlar,
Yeni bir masaüstü bilgisayar topladım ve oyunlarda daha iyi bir performans almak istediğim için overclock yapmak istiyorum.
Bununla ilgili size bir kaç sorum, hatta yardım talebim olacak.
* GIGABYTE B450M GAMING DDR4 RGB M.2 ATX AM4
* AMD RYZEN 5 2600 3.4GHz/3.9GHz 19MB 2.NESİL AM4
* SAPPHIRE RX 590 8GB NITRO+ SPECIAL
* GAMEPOWER GP-550 APFC 14CM 80+(BRONZ) 550W PSU

Özellikler yukarda belirttiğim gibi, şimdi ben bilgisayarı ilk kurduğumda (hazır kurulu sistem aldım bir siteden) geldiğinde sanki BIOS'unda easy overclock vardı, eco-normal-power gibi üç ayrı özellik vardı gibime geliyor
Daha sonra ben BIOS güncellemesi yaptım ve artık BIOS ayarlarında bu ez-oc (easy overclock) ayarlarının altında not supported here gibi bir yazı belirmekte ve normal olarak ayarlı kalmakta.
Ben de Gigabyte'ın App Center programını yükledim ve orada easytune diye bir program var overclok için, ordan da overclock yapayım dedim fakat bu sefer de 3.6'ya kendisini yükselten sadece tek seçenekli bir otomatik yükseltme var.
Fakat bu işlemciden daha iyi bir performans almak istiyorum.
bu mümkün müdür ve bunu nasıl yapabilirim?
Manuel OC'da hiç deneyimim yok, nasıl yapabilirim? Yardım ederseniz sevinirim.

Overlock yapılabilir hatta güzel olur. Ben kendi gtx1060 3gb ekran kartımda +160 core,+560 Ram hızında kullanıyorum. Şu ana kadar sıkıntı çıkarmadı. tabi soğutmanın güçlü olması gerek(60 dereceden 68 dereceye yükseldi).

Senin birkaç sorunun var. bunlardan biri Sapphire ekran kartının bildiğim kadarı ile overlocksuz olsa bile ısısının yüksek olması.
İkinci ve en önemli sorun ise GAMEPOWER PSU. Bu psu ile overlclock yapmak pek mantıklı gelmiyor. Sonuçta overlclock için ekran kartından çok diğer parçaların kalitesi de önemli. Bu forumda da GamePower ürünlerine bir çeşit nefret var. Nedeni kendi kanaatimce "KALİTESİZ" olması.

Ekran kartına MSİ AFTERBURNER ile overclock yapabilirsiniz. İnternet de bir sürü video var overclock ile ilgili.

Ama ileride doğabilecek sorunlara karşı önleminizi almalısınız. Ekran kartınız çöp olabilir kısacası.

çok anlamam bu işlerden bildiğim kadarıyla overclock işleminde en yaygın bilinen yanlışlardan biri psu yani güç kaynağının destekleyip desteklemediğidir. ben pc toplarken 500 w yeterliydi ama ben 650 w lık bir kasa aldım ki ilerde yükseltme yada oc yaparsam watt değerlerinden dolayı kartlar yanmasın. gördüğüm videoların çoğunda tek tek deneyerek 5 er derece arttırıp yaza azaltıp yakalanan en ideal orantıda sabitleme gibi bir işlem oluyor sanırım. msı adter burnerla yapabilirsin her ekran kartı ile uyumlu çalışıyor oradan en ideal ayarlarına alabilirsin fakat stres testine 2 saat sokmak şart ki ayarların stabil olup olmadğını anlayasın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı