Merhaba Arkadaşlar,
Yeni bir masaüstü bilgisayar topladım ve oyunlarda daha iyi bir performans almak istediğim için overclock yapmak istiyorum.
Bununla ilgili size bir kaç sorum, hatta yardım talebim olacak.
* GIGABYTE B450M GAMING DDR4 RGB M.2 ATX AM4
* AMD RYZEN 5 2600 3.4GHz/3.9GHz 19MB 2.NESİL AM4
* SAPPHIRE RX 590 8GB NITRO+ SPECIAL
* GAMEPOWER GP-550 APFC 14CM 80+(BRONZ) 550W PSU
Özellikler yukarda belirttiğim gibi, şimdi ben bilgisayarı ilk kurduğumda (hazır kurulu sistem aldım bir siteden) geldiğinde sanki BIOS'unda easy overclock vardı, eco-normal-power gibi üç ayrı özellik vardı gibime geliyor
Daha sonra ben BIOS güncellemesi yaptım ve artık BIOS ayarlarında bu ez-oc (easy overclock) ayarlarının altında not supported here gibi bir yazı belirmekte ve normal olarak ayarlı kalmakta.
Ben de Gigabyte'ın App Center programını yükledim ve orada easytune diye bir program var overclok için, ordan da overclock yapayım dedim fakat bu sefer de 3.6'ya kendisini yükselten sadece tek seçenekli bir otomatik yükseltme var.
Fakat bu işlemciden daha iyi bir performans almak istiyorum.
bu mümkün müdür ve bunu nasıl yapabilirim?
Manuel OC'da hiç deneyimim yok, nasıl yapabilirim? Yardım ederseniz sevinirim.
Yeni bir masaüstü bilgisayar topladım ve oyunlarda daha iyi bir performans almak istediğim için overclock yapmak istiyorum.
Bununla ilgili size bir kaç sorum, hatta yardım talebim olacak.
* GIGABYTE B450M GAMING DDR4 RGB M.2 ATX AM4
* AMD RYZEN 5 2600 3.4GHz/3.9GHz 19MB 2.NESİL AM4
* SAPPHIRE RX 590 8GB NITRO+ SPECIAL
* GAMEPOWER GP-550 APFC 14CM 80+(BRONZ) 550W PSU
Özellikler yukarda belirttiğim gibi, şimdi ben bilgisayarı ilk kurduğumda (hazır kurulu sistem aldım bir siteden) geldiğinde sanki BIOS'unda easy overclock vardı, eco-normal-power gibi üç ayrı özellik vardı gibime geliyor
Daha sonra ben BIOS güncellemesi yaptım ve artık BIOS ayarlarında bu ez-oc (easy overclock) ayarlarının altında not supported here gibi bir yazı belirmekte ve normal olarak ayarlı kalmakta.
Ben de Gigabyte'ın App Center programını yükledim ve orada easytune diye bir program var overclok için, ordan da overclock yapayım dedim fakat bu sefer de 3.6'ya kendisini yükselten sadece tek seçenekli bir otomatik yükseltme var.
Fakat bu işlemciden daha iyi bir performans almak istiyorum.
bu mümkün müdür ve bunu nasıl yapabilirim?
Manuel OC'da hiç deneyimim yok, nasıl yapabilirim? Yardım ederseniz sevinirim.