RX 590 sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

NB Burak

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Crucial 2x8GB Ballistix Kırmızı 3200mhz CL16 DDR4 Ram
Ekran kartı
Sapphire RX590 nitro+ special edition 8gb
Anakart
ASUS Prime B550M-K
İşlemci
AMD Ryzen 3600
1 aydır düzenli olarak mavi ekran hatası alıyorum. İnternet ortamındaki önerilen videoların, yazıların neredeyse hepsini yaptım fakat çözüm bulamadım. Bugün bilgisayarıma format attım. Programları yüklerken yeniden mavi ekran hatası aldım. Minidump dosyası linktedir. Yardımcı olursanız sevinirim.

Google Drive: Sign-in

Yanlış paylaşmışsın.

BIOS güncel diğer sürücülerini güncelle.

SFC/Scannow komutunu çalıştırın.

Disk testi yapın.

Disk testi yaptıktan sonra sonuçları burada paylaşın.

Error Scan kısmında herhangi bir problem çıkmadı bütün bloklar yeşildi.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2023-04-30 032753.png
    Ek Açıklama 2023-04-30 032753.png
    72,4 KB · Görüntüleme: 42
  • Ek Açıklama 2023-04-30 032826.png
    Ek Açıklama 2023-04-30 032826.png
    81,9 KB · Görüntüleme: 31
Error Scan kısmında herhangi bir problem çıkmadı bütün bloklar yeşildi.

Hocam sorunlarınız tamamı HDD kaynaklı attığınız fotolarda gösteriyor. Sorun olduğu gözüküyor ve HDD sağlığı çok düşük verileriniz kaybolabilir en kısa zamanda yeni bir hard disk veya SSD almanızı tavsiye ederim. Diskinizi değiştirince mavi ekran hatalarından kurtulacaksınız.

@Sarilimon sizin minidump dosyalarınıza ayrı bakmak gerekiyor. Yeni bir konu açıp paylaşırsanız, inceleyebilirim.

Elimde sağlam olduğundan emin olduğum samsung 980 pro 1tb ve samsung 970 evo 1tb SSD var. İkisinde de aynı mavi ekran hatalarını almaya devam ettim. En stabil çalışan şuan sistemde takılı olan HDD. Anakart, Ram ve depolama aygıtını değiştirdim çözüme ulaşamadım. Ekran kartı ve işlemciyi bilgisayarcıda test ettim sorunsuz çıktı. Başka ne yapabilirim ?

Elimde sağlam olduğundan emin olduğum Samsung 980 Pro 1TB ve Samsung 970 EVO 1TB SSD var. İkisinde de aynı mavi ekran hatalarını almaya devam ettim. En stabil çalışan şu an sistemde takılı olan HDD. Anakart, RAM ve depolama aygıtını değiştirdim çözüme ulaşamadım. Ekran kartı ve işlemciyi bilgisayarcıda test ettim sorunsuz çıktı. Başka ne yapabilirim?

Attığınız HDD sorunlu hocam SSD kısımlarına gelirsek onları da inceleriz. Sıfır bir SSD veya HDD alırsanız muhtemelen sorununuz kalmayacak. Diğer SSD'ler sağlam diyorsunuz ama stabil HDD diyorsunuz stabil dediğiniz HDD sağlığı %60 seviyesinde, eğer sorun diskte ise diğer tüm parçaları sıfır bile alsanız diskinizi değiştirmediğiniz sürece mavi ekran alacaksınız zaten bu bilinen bir gerçek.

Tekrardan SSD'lere kurulum yapıp geliyorum.

SSD'ye temiz kurulum yaptım. 2 defa Kernel data inpage error ve Critical process died mavi ekran hatalarını verdi. Mavi ekranda pc takılıp 2 3 saniye sonra kendini yeniden başlattı. Böyle takıldığı zaman minidump dosyası oluşturmuyor. SSD testleri de bu şekilde.

Dosya Ekleri

• Ek Açıklama 2023-04-30 150918.png
    Ek Açıklama 2023-04-30 150918.png
    658,5 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı