RX 590 üzerine 1200 TL verip ROG STRIX 2060 alınır mı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Eczacı
Bende 4 aylık RX 590 Nitro var. Vatan'dan 1700 liraya aldım. Biri 2 haftalık ASUS ROG STRIX RTX 2060 veriyor. Üzerine 1400 lira verirsen takas edelim, diyor. Belki 1200 civarına anlaşabiliriz. Benim kartın ikinci el değeri 1250 lira civarı diye düşünsek, arkadaşın elindeki kartın sıfırı 3200 lira. Sizce istediği farkı verip aldığıma değer mi, yoksa indirimleri ve yeni ekran kartlarını mı beklemeliyim? Yani 2300-2500 lira civarına daha iyi bir kart alma şansım olur mu? ROG STRIX en iyisi diye biliyorum, ondan arada kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende 4 aylık RX 590 Nitro var. Vatan'dan 1700 liraya aldım. Biri 2 haftalık ASUS ROG STRIX RTX 2060 veriyor. Üzerine 1400 lira verirsen takas edelim, diyor. Belki 1200 civarına anlaşabiliriz. Benim kartın ikinci el değeri 1250 lira civarı diye düşünsek, arkadaşın elindeki kartın sıfırı 3200 lira. Sizce istediği farkı verip aldığıma değer mi, yoksa indirimleri ve yeni ekran kartlarını mı beklemeliyim? Yani 2300-2500 lira civarına daha iyi bir kart alma şansım olur mu? ROG STRIX en iyisi diye biliyorum, ondan arada kaldım.
Ekran kartında önceliğin chipset olsun. Sonra soğutma performansı düşünülür. O fiyatlara 5700 XT bile bulunabilir biraz sabırla. Yani değeceğini düşünmüyorum.

Bu arkadaş acaba kartta problem olduğu için mi takas istedi? İyi tarafından bakarsak 4K oyun oynuyorsanız bence güzel olabilir. Öte yandan kronik sorunlu bir ekran kartına denk gelmediyseniz problem yok. RX SERİSİ için Sapphire özel üretim yapıyor. Soğutma konusun da bazı modeller de Strix'den daha iyi.

Bu kart bence sizi bir süre daha idare eder. Nvidia 2020'nin ilk yarısında RTX 3000 serisi kartları tanıtacağını söylemişti. O zamana kadar para biriktirip onlardan alabilirsiniz. Tabi size kalmış, ister bunu alın, ister elinizdekini satıp ve üzerine para koyup 3000 serisinden alırsınız.

Bu arkadaş acaba kartta problem olduğu için mi takas istedi? İyi tarafından bakarsak 4K oyun oynuyorsanız bence güzel olabilir. Öte yandan kronik sorunlu bir ekran kartına denk gelmediyseniz problem yok. RX SERİSİ için Sapphire özel üretim yapıyor. Soğutma konusun da bazı modeller de Strix'den daha iyi.
RTX 2060 4K çözünürlük için uygun bir kart değil.

Herkese teşekkür ederim. Kartım Sapphire Nitro RX 590. Sistemim gayet iyi. Ryzen 3600, Tomahawk MAX, 16 GB 3200 Mhz CL16. 2K monitöre geçmeyi planladığım için değişecektim ama acelesi yok. Seneye kadar doğru düzgün oyun bile oynayamayacağım. Dediğiniz gibi sabredip seneye satarım. Yeni kartlardan birini ya da RX 5000 serisini alırım.
ROG STRIX'in kara cuma günü. 2200 TL'ye satıldığını hatırlıyorum. Kesinlikle değmez. İndirim kovalar isen RTX 2060S bile bulabilirsin. Hatta 2. el bakabilirsin.
Hocam sizin tavsiyelerinize hep güvendim. Aerocool Airhawk Duo'yu sizin tavsiyenizle aldım ve aşırı memnunum, teşekkür etmek istedim.

Ben de bir RX 580 kullanıcısıyım ve piyasanın düşmesini bekliyorum. Yurtdışı RTX 2060'lar 2000 TL bandında gidebiliyor ancak yine de çok güvenmiyorum. Yaza doğru kart değişimi yapacağım. Siz de piyasayı takip edin. Elbet düşecektir. Başkası tarafından nasıl kullanıldığından emin olmadığınız kartlar için meblağ harcamayın. Sıfır ve TR garantili olarak alım yaparsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı