RX 590 vs RX 580

Soru hariç her konuya girilmiş.

Arkadaşlar AMD pişmanlıktır diyen var, Sapphire kartlar daha kısa ömürlü diyen var. Başlık sahibi de matematiksel olarak yanlış bilgi vermiş, 10 FPS fark oluyor demiş.

Bakın, beyan ettiğiniz bilgiler dayanaklı değil, elinizdeki veriler de istatistik sayılacak veriler değil..

Ben bilgisayar satıcısıyım, elimden geçen o kadar ürüne rağmen ben "Sapphire kartlar daha kısa ömürlüdür" gibi bir istatistik elde edemiyorum, siz kaç yüz kartın incelemesini yaparak bu verileri elde ediyorsunuz?

Atıyorum, her markadan 100 adet RX 580 satın, bir yıl sonra geri dönüşleri alın. En çok geri dönen marka Sapphire ise o zaman elinizdeki veri bir istatistik olarak kabul edilebilir. Aksi durumda elinizdeki veri "tekil veri" dir, bir çoğunluğu bağlamaz.

Ayrıca "10 FPS fark" tanımı da yanlış. Hangi oyunda 10 FPS?

200 FPS aldığınız bir oyunda bir başka kart 210 FPS alınca çok büyük fark olmaz (%2.5) ama 50 FPS alınan bir kartta 10 fps aldığınız zaman %20 fark oluşur. Yani "10 FPS fark" bağıl bir tanımdır.

Neyse, soruya dönelim: RX 590, RX 580'e nazaran oyunlarda %9, testlerde %12 daha iyi sonuçlar almış.

Bu durumda aralarındaki fiyat farkı da %10'un altında ise bedel olarak o performans farkına değer diyebiliriz.

Arkadaşlar AMD pişmanlıktır diyen var, Sapphire kartlar daha kısa ömürlü diyen var. Başlık sahibi de matematiksel olarak yanlış bilgi vermiş, 10 FPS fark oluyor demiş.

Bakın, beyan ettiğiniz bilgiler dayanaklı değil, elinizdeki veriler de istatistik sayılacak veriler değil..

Ben bilgisayar satıcısıyım, elimden geçen o kadar ürüne rağmen ben "Sapphire kartlar daha kısa ömürlüdür" gibi bir istatistik elde edemiyorum, siz kaç yüz kartın incelemesini yaparak bu verileri elde ediyorsunuz?

Atıyorum, her markadan 100 adet RX 580 satın, bir yıl sonra geri dönüşleri alın. En çok geri dönen marka Sapphire ise o zaman elinizdeki veri bir istatistik olarak kabul edilebilir. Aksi durumda elinizdeki veri "tekil veri" dir, bir çoğunluğu bağlamaz.

200 FPS aldığınız bir oyunda bir başka kart 210 FPS alınca çok büyük fark olmaz (%2.5) ama 50 FPS alınan bir kartta 10 fps aldığınız zaman %20 fark oluşur. Yani "10 FPS fark" bağıl bir tanımdır.

Neyse, soruya dönelim: RX 590, RX 580'e nazaran oyunlarda %9, testlerde %12 daha iyi sonuçlar almış.

Bu durumda aralarındaki fiyat farkı da %10'un altında ise bedel olarak o performans farkına değer diyebiliriz.
Sapphire kartların kısa ömürlü olduğunu forumda biraz gezerek anlayabilirsiniz. Sizin bilgisayar satıcısı olmanız iyi istatistik elde edeceğiniz ya da tüm kartların ömürleri hakkında tam bilgiye sahip olacağınız anlamına gelmiyor maalesef. Açın bakım bakalım forumda Sapphire kart sorunu mu daha fazla, diğer markaların sorunu mu daha fazla. Ondan sonra kendinizce istatistik oluşturursunuz.

Sapphire kartların kısa ömürlü olduğunu forumda biraz gezerek anlayabilirsiniz. Sizin bilgisayar satıcısı olmanız iyi istatistik elde edeceğiniz ya da tüm kartların ömürleri hakkında tam bilgiye sahip olacağınız anlamına gelmiyor maalesef. Açın bakım bakalım forumda Sapphire kart sorunu mu daha fazla, diğer markaların sorunu mu daha fazla. Ondan sonra kendinizce istatistik oluşturursunuz.
Kimi driver yuklemiyor, kimi karti 7/24 yüzde yüzde kulaniyor. Hem her bozulan kart burada konu acilmiyor. Bir sitenin verisi her zaman gerçeği yansıtmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten kart oyun için. 7/24 oyun oynayan birisi, kartı %50'de mi kullansın? Ağzı olan konuşuyor diye bir şey yok. Adam yenidir, bilmiyordur. Adı üstünde "forum" burası. Yardım etmek için varız. Yargılamak için değil. Sürücü yüklemese zaten değil fanlar direkt oyunlara giremez. Ayrıca Windows gerekli temel sürücüyü kendi kuruyor. Bolca yazım hatası yapmışsınız. Bakın, neymiş? Burası diğer forumlara benzemiyormuş.

Sizi anlıyorum, ancak zaten böyle bir bilgiyi benim de elde edemediğimi anlatmaya çalışıyorum ben de.

Forumda Sapphire sorularının fazla olmasını Sapphire kartların ülkemizdeki uygun fiyatları ve hızlarının yüksekliklerinden dolayı çok satılmalalarına da bağlayabiliriz. Bozuk ürün / Satılan ürün diye bir yüzdeli istatistik tutamadığımız ya da belirli basın kaynakları ile böyle bir iddia ortaya atılıp doğrulanmadığı sürece "X markası kısa ömürlüdür" gibi bir iddia, ancak iddiadır.

Üstelik ben forumu aradığım zaman en az Sapphire kadar, hatta belki (saymadım) daha fazla MSi Gaming X serisi sorunu da görüyorum.

Derdim sizi haksız çıkarmak değil, kim bilir belki de haklısınız. Elimde sizi yanlış çıkaracak veri de yok.

Varmak istediğim nokta; insanlar "bu böyle" demek yerine, "benim başıma şunlar geldi, bir kaç yerden de bunları okudum" şeklinde bilgi paylaşımı yapsalar daha gerçekçi, daha doğru bir yaklaşım sergilemiş olacaklar.

Sandıkları terk etmeyin, henüz hiçbir şey bitmiş değil. :)

Ömer bütün sistemini atar mısın
İ7 6700, MSİ H110M Pro-D, 1x8GB DDR4 2133MHZ Kingston RAM, Asus Dual RX 580 4GB, 1TB Seagate HDD, 120GB Hi-Level SSD, CM G750M 750W Yarı modüler PSU, CM MasterCase Pro 3 kasa, 1080P 72HZ Samsung Curved Cf390 monitör.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı