RX 6000 serisinde WattMan hatası var mı?

@MichealScofield WattMan hatası aldığınız için sorunları oraya bağlamışsınız da aldığınız mavi ekran vs. normal değil. Sisteminizi bir kontrol edin
@yapiz

Duruma göre değişir ama sürücüylede sistemlede ilgili olabilir. Mesela WHQL olmayan sürümlerde sorun olma ihtimali daha yüksek ama bu da WHQL sürücüyü kusursuz yapmıyor gene çok nadiren sorun olabiliyor. Beta sürümlerine hiç bakmamk lazım 1-2 WHQL sürüm geriden gelmek en mantıklısı.

Wattman hatasının kesinlikle sürücüyle ilgisi var. Bunu iddia eden arkadaş bir demo sürümü yüklesin bakalım bilgisayarı kullanabiliyor mu? Doğru sürümü seçerek aldığın Wattman sıklığını değiştirebilirsin. Sıfırlayacağını düşünmüyorum. Tek sürücüyle mi alakalı dersen kesinlikle değil. Diğer bileşenlerin de bunu tetikleme ihtimali var. Ayrıca kartım stok herhangi bir voltaj oynaması yok.

Dostum tabii son karar sende eğer alacaksan. Binlerce lira verip alacaksın doğru kararı vermelisin. Bu forumdaki Radeon fanboyluğunu hiçbir zaman anlayamayacağım...
Konudaki mesajları incelersen kimisi artık WattMan hatası almıyor benim gibi, kimisi arada sırada alıyor fakat senin gibi hem WattMan hatası alıp, mavi ekran, pc kitlenmesi vs olarak bir senin mesajın var. Ben artık WattMan almadığım için sürücüyle ilgisi var diyebilirim fakat benim gibi 23.3.1 sürücüsünü kullanıp hata alan var ise orada başlıyor sorular. AMD savunuculuğu yapmıyorum, objektif yaklaşmaya çalışıyorum. Her sorunu WattMan diye geçiştirmek doğru değil bunu anlatmaya çalıştım.
@yapiz
RTX 3060'da düşük VRAM yok. Isınmıyor da. Çok da doğru bir bilgi değil bu.
RX 6800, F/P.

Konudaki mesajları incelersen kimisi artık WattMan hatası almıyor benim gibi, kimisi arada sırada alıyor fakat senin gibi hem WattMan hatası alıp, mavi ekran, pc kitlenmesi vs olarak bir senin mesajın var. Ben artık WattMan almadığım için sürücüyle ilgisi var diyebilirim fakat benim gibi 23.3.1 sürücüsünü kullanıp hata alan var ise orada başlıyor sorular. AMD savunuculuğu yapmıyorum, objektif yaklaşmaya çalışıyorum. Her sorunu WattMan diye geçiştirmek doğru değil bunu anlatmaya çalıştım.
Sen benim arka planda ne yaptığımı bilmeden konuşuyorsun dostum. Binlerce lira verip değiştirdiğim RAM'lerim PSU'm...

Her çıkan sürücüyü direkt kurarsanız karşılaşacağınız şey yine WattMan. Hatanın sürücü ile alakası bulunmakta.
22.5.2, 22.11.3 gibi ara sürücüler ağır wattman problemi yapıyordu buna kesinlikle hak veriyorum. 22.5.1 sürümünden 22.13.1'e kadar sürücü değiştirmedim diğerlerinde stabilite ve minimal problemler olduğundan dolayı.

RX 6800, F/P.
RX6800'in F/P olması RTX 3060'ın ısındığını anlamına gelmez. Zaten RTX 3060 fiyatına RX6800 buluyorsan forumda konu aç millet alsın.

Wattman herhangi bir stabilite problemi olduğunda hata veren bir sistemdir, Ramden CPU'ya, Bios sürümünmden windows sürümüne, ekran kartının watt değerinden ekran kartı sürücüne, SSD'nin hızlarından PSU'nun ripple'ına kadar her şeyi kapsar, sistem tamamen stabil hale gelene kadar ara ara siyah ekran verip, sistemi koruma moduna alır. Sürücüyle alakası olabilir, olmayadabilir.

Sen benim arka planda ne yaptığımı bilmeden konuşuyorsun dostum. Binlerce lira verip değiştirdiğim RAM'lerim PSU'm...
Bilgisayarı kullanan sizsiniz dostum siz bileceksiniz tabii ki o yüzden inceleyin bir kafa yorun diyorum mavi ekran alıyorsunuz bu normal bir durum değil, WattMan hatası geliyor, ekran kartı yüzünden deyip geçiştirmeyin demek istiyorum.
Wattman herhangi bir stabilite problemi olduğunda hata veren bir sistemdir, Ramden CPU'ya, Bios sürümünmden windows sürümüne, ekran kartının watt değerinden ekran kartı sürücüne, SSD'nin hızlarından PSU'nun ripple'ına kadar her şeyi kapsar, sistem tamamen stabil hale gelene kadar ara ara siyah ekran verip, sistemi koruma moduna alır. Sürücüyle alakası olabilir, olmayadabilir.
Bunu söylemeye çalışıyorum. Teşekkürler

22.5.2, 22.11.3 gibi ara sürücüler ağır wattman problemi yapıyordu buna kesinlikle hak veriyorum. 22.5.1 sürümünden 22.13.1'e kadar sürücü değiştirmedim diğerlerinde stabilite ve minimal problemler olduğundan dolayı.

RX6800'in F/P olması RTX 3060'ın ısındığını anlamına gelmez. Zaten RTX 3060 fiyatına RX6800 buluyorsan forumda konu aç millet alsın.

Haklısınız aslında stabilite problemi. Sıfır aldığınız karta Wattman vermemesi için ayar yapmak çok manidar.

Wattman hatasının kesinlikle sürücüyle ilgisi var. Bunu iddia eden arkadaş bir demo sürümü yüklesin bakalım bilgisayarı kullanabiliyor mu? Doğru sürümü seçerek aldığın Wattman sıklığını değiştirebilirsin. Sıfırlayacağını düşünmüyorum. Tek sürücüyle mi alakalı dersen kesinlikle değil. Diğer bileşenlerin de bunu tetikleme ihtimali var. Ayrıca kartım stok herhangi bir voltaj oynaması yok.

Dostum tabii son karar sende eğer alacaksan. Binlerce lira verip alacaksın doğru kararı vermelisin. Bu forumdaki Radeon fanboyluğunu hiçbir zaman anlayamayacağım...
Sürücüyle alakası yok. bunun mutlak doğru olması için her üretilen amd ekran kartının mutlaka demo bir sürücüde wattman hatası vermesi lazım ben bulabildiğim tüm demo sücüleri yükledim her türlü ağır test yaptım ama wattman hatası vermedi.

Sürücüyle alakası yok. Bunun mutlak doğru olması için her üretilen AMD ekran kartının mutlaka demo bir sürücüde WattMan hatası vermesi lazım ben bulabildiğim tüm demo sücüleri yükledim her türlü ağır test yaptım ama WattMan hatası vermedi.

Yani diyosunuz ki RX 6700 paran yoksa alınabilir WattMan hatası düzgün bir yazılım iyi bir sistemle 6 ayda çok az görebilirsin RTX 3060 zaten RX 6700'e göre performans anlamında leş DLSS dışında DLSS ekstra iyi ben bunu anladım WHQL driver denemeleri ile stabil en az hatasız olan sürücüyü indirmem gerekiyor diye anladım hala alınabilir bir kart yani doğru mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı