Kendileri sürekli 'Bizim çok iyi mühendislerimiz var' deyip duruyorlar. Madem kral, adam gibi mühendisleriniz var, neden DLSS 3 tanıtıldığında 'Allah'ım, yerle bir olduk, biz ne yapacağız?' gibi çıkıp sunum yaptılar? Ondan sonra, 'Ee, Haziran'da Hyper-RX çıkacak, ne oldu, sarktı, ee tamam geldi. Bu teknoloji buna çıldırıyorum, ya ben, sen 1 seneden fazla uğraş, bilemem ne yap, kıytırık teknoloji, bir işe yaramasın. Sonra bunlar FSR 2 üzerinden FSR 3'e devam ettirdiler. Onların bence DLSS 3 çıkacak, bunu kendileri de biliyor ama DLSS 3 nasıl olacağını kendileri kestiremediler.
Adamlar, 'Çat kardeşim, biz Frame Generation teknolojisi çıkarıyoruz, yaptık, bunu elimizde hazır, 2-3 ay sonra kullanıma sunacağız' dediler, orada bitti olay. Ne tarih sarktı, ne kullanım donanıma bağlı olması, ayrıca avantajlı yani AMD. Sonra bunlar ne yaptı, Allah dediler

. Haberlerin yok, neyin ne olduğundan sonra ellerinde FSR 3 bile yokken kendi elleriyle yazdıkları FPS değerleriyle sunum yaptılar. Bakın, böyle böyle değerler alacaksınız vs. Ortada FSR 3 bile yok, sırf tepki yemeyelim, siz nerdesiniz demesinler diye teknoloji çıktı, daha teknolojinin kendine fayda sağladığı yok.
Eee, ne olacak bu? 2024 Haziran-Temmuz ayına kadar sarkar böyle giderse eğer, ellerinden çok daha gelişmiş bir sürüm yoksa. AMD pandemi döneminde b*kça çok bastı, bence bunun sebeplerinden bazıları rakibinin ne yapacağını kestirememesi. Eğer önceden az çok bilseydi, bunlara hazırlıklı olabilirdi. Adamlar, haber yokken 'DLSS 3 ve Frame Generation çıkaracağız' dediler, orada bitti, yok erteleme, yok bilmem ne olmadı. Adamlar DLSS 3 oyunları çıkmadan 2 ay önceden haber veriyor, o zamana kadar çok daha iyi çalışalım ve oyunun çıkışına denk gelsin diye. RTX 20 serisinden beri AI kullanılıyor ama bunlar gelişmiş değil, olabilir, bunun temelini RTX 20 serisinde atmıştı, RTX 40 serisi de ekmek yemeğe başladılar.
Allah bilir, belki RTX 30 serisi de DLSS 3 açıyordu, bilerek getirmediler, orası soru işareti, kimse bilmiyor. RTX 40 serisinde DLSS 3 olmasa bile bir yenilik var, bariz var. Adamlar oturmamış, dediğin gibi, daha az güç tüketiyor, bu çok iyi bir şey, belki beni yeni PSU almaktan geri koyacak. Benim düşüncem, AMD'nin bu konuda geri kalması, gelen hamleleri kestirememesine bağlıyorum. Daha çok şey olabilir, ama uzun sürer yazmak.
RX 7900XTX, aralık ayında çıktı sanırım, DLSS 3 ise ekim ayında geldi, yanlış hatırlamıyorsam. 4. çeyrek de falan, işte neyse, sen dediğin gibi DLSS 3'ten 2 ay sonra çıktı RX 7900XTX. Belki kare oluşturma ile ilgili içine bir şey koydular dedin, ben asla ve asla öyle olduğunu düşünmüyorum. Bu kartlar, RX 7900XT ve RX 7900XTX, DLSS 3'ten önce hazırdılar belki kim bilebilir. Sonuçta bir oyun bile duyrulsa 2-3 ay sonra çıkıyor. Belki kaç ay sonra RX 7800 XT ile RX 7700XT çıktı, hadi bunların arasında bu kadar fark varsa dersin acaba RDNA 4 mü bu 2 kart, hani bu 2 kart i zaten isterse 2 yıl sonra çıksın ayrı bir teknoloji koyamazlar RDNA 3'e neyse o.
Konudan konuya geçer gibi oldum ama, bunlar özet gibi.