RX 6000 serisine AFMF (AMD Fluid Motion frames) desteği geldi

AMD'nin kendi sürücü üzerindeki FPS göstergesini kullanman lazım.

@Spyhis Ben 2X FPS alıyorum ama fark yok. PEH.
Evet onu kullaninca FPS bayagi yuksek gosteriyor. 60 civari aliyordum FG acinca 140 gordum genel olarak 100-120 arasi geziyor. FPS 60 olmasina ragmen yirtilmalar vardi o da gitti. Peki neden Afterburner da boyle gostermiyor? Bu teknoloji her oyunda boyle calisirsa muthis olur. Ileride Nvidia ve AMD nasil hamleler yapacak merak ediyorum.

Evet onu kullaninca FPS bayagi yuksek gosteriyor. 60 civari aliyordum FG acinca 140 gordum genel olarak 100-120 arasi geziyor. FPS 60 olmasina ragmen yirtilmalar vardi o da gitti. Peki neden Afterburner da boyle gostermiyor? Bu teknoloji her oyunda boyle calisirsa muthis olur. Ileride Nvidia ve AMD nasil hamleler yapacak merak ediyorum.

NVIDIA, bunu gördükten sonra hamle yapmaz merak etme.

@662040 yani özetle oyundaki fgnin gecikme düşürmesi RTSS yani FPS lock ile. Afmfnin gecikmesi de antilag+ ile düşürülecek.

Evet onu kullaninca FPS bayagi yuksek gosteriyor. 60 civari aliyordum FG acinca 140 gordum genel olarak 100-120 arasi geziyor. FPS 60 olmasina ragmen yirtilmalar vardi o da gitti. Peki neden Afterburner'da boyle gostermiyor? Bu teknoloji her oyunda boyle calisirsa muthis olur. Ileride NVIDIA ve AMD nasıl hamleler yapacak merak ediyorum.

Yapmasına gerek yok elinde halihazırda teknoloji var.

@662040 yani özetle oyundaki fgnin gecikme düşürmesi RTSS yani FPS lock ile. Afmfnin gecikmesi de antilag+ ile düşürülecek.

Yapmasına gerek yok elinde halihazırda teknoloji var.

RTSS aslında tam çözüm değil de, FPS sabit olunca direkt ms düşüyor.

Anti-lag+ dediğin gibi olacak, büyük ihtimalle. Örneğin, FPS oyunlarında ( CS:GO gibi) yüksek FPS alırsan (ms) değeri düşer. Ancak hikayeli normal oyunlarda FPS düşerse milisaniye değeri yükselir. Bu mantık doğrultusunda düşünüyorum ben.

RTSS aslında tam çözüm değil de, FPS sabit olunca direkt ms düşüyor.

Anti-lag+ dediğin gibi olacak, büyük ihtimalle. Örneğin, FPS oyunlarında ( CS:GO gibi) yüksek FPS alırsan (ms) değeri düşer. Ancak hikayeli normal oyunlarda FPS düşerse milisaniye değeri yükselir. Bu mantık doğrultusunda düşünüyorum ben.
İşte Anti Lag+'in önemini o yüzden belirtmiştim. RX 6700 XT ile CP2077'de AFMF denedim. Orada bir FPS artışı var, evet. Ama bunu hissetmiyorum. Haliyle HYPX-RX'in getirilmesi gerek. O da gelecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı