RX 6500 XT alınır mı?

Aytacbaba

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 3.700 TL'ye AMD RX 6500XT buldum ve ekran kartına baktığımda fiyat performans ürünü olduğunu gördüm yani bu zamanlarda sıfır ekran kartı bu fiyatlarda bulmak bayağı zor. Aklıma takılan birkaç soru var bunları bilen arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim sorularım şöyle;

1- AMD ekran kartlarında çoğunlukla karşılaşılan WattMan hatası 2 veya 3 yıl içerisinde karşıma çıkar mı bu ekran kartında bayağı yaygın olduğunu gördüm kulllanan arkadaşlar tecrübelerini yazarsa sevinirim.
2- İki farklı firmanın arasında kaldım. Aynı fiyat aralığında bir BIOSTAR diğer firma ise Sapphire firmasına ait hangisi alsam arasında kaldım. Yardımcı olursanız sevinirim.
3- Alacağım ürün sıfır ve 2 yıl garantisi var fakat aynı fiyata ikinci el RTX 2060 ekran kartı da var fakat ikinci el pek sevmiyorum ömürleri biraz daha kısa oluyor veyahut çok fazla sorun veya sıkıntı çıkarabiliyor ekran kartı sizce RTX 2060 ekran kartına da bir şans vermeli miyim?
4- Bu ekran kartını kullanan arkadaşlar iyi veya kötü olduğunu söylerlerse sevinirim çok ayrı ayrı oyun oynayan birisi değilim Rust, Escape from Tarkov, GTA 5 Online, ve de RDR2'yi bitirmek istiyorum bu oyunlarda nasıl bir performans verir orta veya yüksek ayarlarda.

Şimdiden yardımcı olmak isteyen herkese teşekkür ederim.

2060 alabiliyorken 6500XT almak hata olur. Ayrıca anakartınız PCI 4.0 değilse ordanda bir performans kaybı yaşarsınız. 2. elde alacağınız cihazı iyice test ederseniz problem olacağını sanmıyorum. Ekran kartı kolay bozulabilen bir parça değil.

1-WattMan gibi hatalar 6000 serisinde azaltıldı neredeyse yok gibi.
2-bende bu ekran kartını kullanıyorum PCI 3.0 ile 4.0 arasında 10 15 FPS fark var ama PCI 3.0 ile de çalışır durumda.

@Timsah Faruk 'ye katılarak RX 6500 XT'de encoder bulunmadığını tekrar hatırlatmak isterim. Yayın video vs. almaya çalıştığınız zaman işlemci üzerinden kayıt aldığı için videoda kasmalar meydana getiriyor. Ayrıca dediğiniz oyunları rahatça oynuyorum. RDR2 için yüksek - ultra arası 60 FPS, GTA 5 içinse yüksek - ultra 60 FPS sıkıntısız kullanıyorum. Ayrıca sistemimde imzamda yazılı. Oradan kendi parçalarınızla kıyaslayarak az buçuk FPS 'inizi tahmin edebilirsiniz. Sapphire tercih etmek daha mantıklıdır. WattMan olmuyor. Ancak bende RTX 2060'ı almanızı düşünüyorum. 4GB VRAM ucu ucuna yetiyor.

Son düzenleme:
Kartı kullanan biri olarak ilk sorunuza gelecek olursak AMD RX6000 serisi kartlarında Wattman sorununu düzeltti.İkinci sorunuzda kesinlikle Sapphire daha mantıklı Biostar'ın fanları çok dandik çocukken dışarıdan aldığımız rüzgar güllerine benziyor.Bir diğer soruya gelirsek RTX 2060 eğer ki ekran kartından anlıyorsanız testlerini iyi bir şekilde yaparak sorunsuz sıkıntısız alabilirsiniz ama alırken muhakkak kartın açılıp açılmadığını kontrol edin eğer açılmadıysa da sıcaklık değerlerine iyi bakın.Son soruya da gelecek olursak evet oynatır yeterince tatmin eder.

@Timsah Faruk'ye katılarak RX 6500 XT'de encoder bulunmadığını tekrar hatırlatmak isterim. Yayın video vs. almaya çalıştığınız zaman işlemci üzerinden kayıt aldığı için videoda kasmalar meydana getiriyor. Ayrıca dediğiniz oyunları rahatça oynuyorum. RDR2 için yüksek - Ultra arası 60 FPS, GTA 5 içinse yüksek - Ultra 60 FPS sıkıntısız kullanıyorum. Ayrıca sistemimde imzamda yazılı. Oradan kendi parçalarınızla kıyaslayarak az buçuk FPS 'inizi tahmin edebilirsiniz. Sapphire tercih etmek daha mantıklıdır. WattMan olmuyor. Ancak bende RTX 2060'ı almanızı düşünüyorum. 4 GB VRAM ucu ucuna yetiyor.

Peki PCI 3.0 ile mi oynuyorsunuz yoksa 4.0 mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı