RX 6500 XT sistem çalışırken ekran bir anda kapanıyor

İsmetpaşaDD

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarım son birkaç gündür masaüstünde boş beklerken bile ekranın bir anda kapanması sorunu ile baş başayım. Ekran gidiyor ama sistem hala çalışmaya devam ediyor klavye-mouse dahil. Isınma veya zorlanmadan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum zaten.

Sistem:
  • RX 6500 XT.
  • i3-12100F
  • H610M-E
  • 16 GB RAM 3200MHz.
  • M.2 SSD 500GB.
  • 600W PSU +80

Bilgisayarım son birkaç gündür masaüstünde boş beklerken bile ekranın bir anda kapanması sorunu ile baş başayım. Ekran gidiyor ama sistem hala çalışmaya devam ediyor klavye-mouse dahil. Isınma veya zorlanmadan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum zaten.

Sistem:
  • RX 6500 XT.
  • i3-12100F
  • H610M-E
  • 16 GB RAM 3200MHz.
  • M.2 SSD 500GB.
  • 600W PSU +80

Bilgisayarın uyku moduna geçmediğinden emin miyiz? Bir de ekran kapatma moduna.

Siyah ekran sonrası sistemi kapatıp açtığınızda ekran kartı sürücüsü siliniyor mu?

Evet, erkran gittiği gibi gücü kesersem driverda sorun olmuyor ama 10 saniye filan bekledikten sonra kapatırsam çöküyor ve ve ekran 64Hz'ye düşüyor.

Bilgisayarın uyku moduna geçmediğinden emin miyiz? Bir de ekran kapatma moduna.

Sanmıyorum yukarıda cevapladığım gibi ekran kartı driveri siliniyor açtıktan sonra.

Ya kart slotta gevşektir, ya da güç girişinde bir temassızlık vardır.

Hocam dediğiniz gibi tekrardan güç girişini kontrol edip ekran kartını tekrar yerine yerleştirdim. Birkaç saat kullandıktan sonra sorun tekrar yaşandı fakat artık ekran gittiği zaman resetlemeye gerek kalmadan yeniden başlıyor artı olarak driver kendini silmiyor.
Ekran kartında sorun olabilir. Farklı bir GPU ile test etme şansın var mı ?
Alternatif bi kart yok :(

Technopat Haberler

Geri
Yukarı