RX 6600 bilgisayar kapanıyor

4bdulkadir

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Memur
Oyuna ilk girişlerimde veya biraz yükleme olunca ekran donuyor kalıyor. Bazen siyah ekran oluyor bazen yeniden başlatıyor ve yeniden başlatınca ekran kartı sürücüm siliniyor, yeniden yüklemek zorunda kalıyorum. Sadece oyunlara girdiğimde oluyor normal kullanımda sorun yaşamıyorum. Kafayı yemek üzereyim. Yarın da gidiyorum. 2 hafta evde olamayacağım. Acaba garantiye mi göndereyim yoksa çözümü var mı? Merak ettiğim için yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

• Gigabyte B450M S2H
  • Ryzen 5 2600
  • G.Skill Ripjaws 8x2 16 GB RAM
  • Sapphire RX 6600 8 GB

Kontrol ettim sorun yok hocam, mesela Last Of Us oynarken hiç kapanıp atmadı ama LoL'e girerken kesin atıyor bir kere yeniden başlatınca sorunsuz devam sonrasında. Farklı oyunlarda da oluyor sorun ama güç yetmediği için olduğunu sanmıyorum pek.

FSP500 kullanıyorum.

Öncesinde de RX 570 maceram vardı :) Wattmanlı.

Sistem çalışırken kasayı sallayınca görüntü gidiyor mu?

En ufak hatada neden AMD'yi suçluyorsunuz anlamıyorum. Ekran kartı NVIDIA olsaydı diğer bileşenler sorunlu olabilir derdiniz. Ama AMD olunca direkt AMD'ye suç atılıyor.
Hocam ben de AMD kullanıyorum. AMD' yi severim. Bu sadece benim başıma gelen bir durum değil. Bunu söylemekte bir zarar görmediğim için yazdım. Ve evet Ekran kartı veya Ram çıkardığınızda bazen AMD sürücüsü pasif olur veya kaybolur. AMD almayın veya önermem gibi bir eleştiri değil. Konuyu AMD vs NVIDIA tarafına çekmeye gerek yok. Ben iki üreticiyi de kullanırım ikisini de severim. :)

@Kartellmeto Olan bir gerçekliğe disslike atma sebebiniz nedir? İftira atmadım. Yanlış bir şey de söylemedi.

@4bdulkadir https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601
Sürücüyü silecek uygulama bu. DDU ile de silebilirsiniz. Windows güncelleştirmelerini durdurun. Linkteki yazılım ile sürücüyü silip bilgisayarı resetleyin. Tekrardan sürücünüzü kurun bir de öyle deneyin.
Aynı karttan hanede 2 adet var 1 senedir tek bir hata ya da sinir bozucu durum yaşanmadı. Eski ürünlerinde oluşan problemler yüzünden yeni ürünlerin hakkını yemeyelim.

Hadi buyur geldi fanboylar. Az önce çıkardım ekran kartını yok öyle bir mevzu. Yalan yanlış bilgiler vermeyin artık insanlara.
6700 XT kullanan Nvidia fanboyu evet. Konuyu saptırmayalım gerekli açıklamayı yaptım. Sende olmuyorsa olan birine bunu nasıl diyebiliyorsun? Bende 2-3 defa oldu. Nette de benzer örnekler var. Konu sahibine bilgilendirme amaçlı yazdığım tatlı bir eleştiri bu. Savunmaya geçecek kadar niye tetiklendiniz?

Sistem çalışırken sökmezsen hiçbir şey olmaz. İkisini de daha yeni söktüm, sürücü silinmedi.
Sisteme güç gelmiyor iken başıma geldi zaten.

6700 XT kullanan Nvidia fanboyu evet. Konuyu saptırmayalım gerekli açıklamayı yaptım. Sende olmuyorsa olan birine bunu nasıl diyebiliyorsun? Bende 2-3 defa oldu. Nette de benzer örnekler var. Konu sahibine bilgilendirme amaçlı yazdığım tatlı bir eleştiri bu. Savunmaya geçecek kadar niye tetiklendiniz?

Sisteme güç gelmiyor iken başıma geldi zaten.
Aynı durum senin içinde geçerli. Sende oluyor diye nasıl genelleme yapıyorsun? Forumda 10 kullanıcı aynı sorundan müzdaripse 1000 amd kullanıcısı da aynı srounla karşılaşmak zorunda mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00