RX 6600 bilgisayar kapanıyor

4bdulkadir

Megapat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Memur
Oyuna ilk girişlerimde veya biraz yükleme olunca ekran donuyor kalıyor. Bazen siyah ekran oluyor bazen yeniden başlatıyor ve yeniden başlatınca ekran kartı sürücüm siliniyor, yeniden yüklemek zorunda kalıyorum. Sadece oyunlara girdiğimde oluyor normal kullanımda sorun yaşamıyorum. Kafayı yemek üzereyim. Yarın da gidiyorum. 2 hafta evde olamayacağım. Acaba garantiye mi göndereyim yoksa çözümü var mı? Merak ettiğim için yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

• Gigabyte B450M S2H
  • Ryzen 5 2600
  • G.Skill Ripjaws 8x2 16 GB RAM
  • Sapphire RX 6600 8 GB

RAM'lerden şüphelendiğim bir nokta var hocam MHZ'leri 3600'e çektiğmde ne zaman bir şeye girsem direkt kapanıyordu 3200'e çektikten sonra sorun kalkmıştı.

Şu teste sokar mısın?

Şu teste sokar mısın?

Testi başlattım hocam 12 dakika oldu konunda 35 40 dakika sürebilir yazıyor bekliyorum.

Testi başlattım hocam 12 dakika oldu konunda 35 40 dakika sürebilir yazıyor bekliyorum.
Test bitti herhangi bir hatayla karşılaşmadım 3266 MHZ'de kullanıyorum RAM'leri.

Son düzenleme:
Okula gittim 3 hafta eğitimim vardı 1 hafta izne geldim şuanda ve ilk oyunumdan tekrar ekran kapandı sistem yeniden başladı ve driverim gitti. Kafayı yemek üzereyim ya problem nerede anlamıyorum. Lütfen biri yardımıcı olsun artık en son ekran kartını satıcam.

Yukarı aşağı, kendime çekme de yaptım herhangi bir problem yok hocam.

O zaman Kart montajında ve anakart slotunda sorun yok.

Karta güç verdiğiniz soketi, çıkarıp boşta olan diğer soketi takın, iyice oturduğundan emin olun.

Bu şekilde tekrar oyunda test edin.

Oyuna ilk girişlerimde veya biraz yükleme olunca ekran donuyor kalıyor. Bazen siyah ekran oluyor bazen yeniden başlatıyor ve yeniden başlatınca ekran kartı sürücüm siliniyor, yeniden yüklemek zorunda kalıyorum. Sadece oyunlara girdiğimde oluyor normal kullanımda sorun yaşamıyorum. Kafayı yemek üzereyim. Yarın da gidiyorum. 2 hafta evde olamayacağım. Acaba garantiye mi göndereyim yoksa çözümü var mı? Merak ettiğim için yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

• Gigabyte B450M S2H
  • Ryzen 5 2600
  • G.Skill Ripjaws 8x2 16 GB RAM
  • Sapphire RX 6600 8 GB

Güç kaynağınız nedir? AMD'nin kronikleri hocam, AMD ekran kartı ailesine hoş geldiniz.

Konuyu okursanız, yazıyor.

Okudum hocam, kusura bakmayın okumadan sordum, FSP500 eski bir PSU, bende de 8 yıllık xstrike vardı, son zamanlarda RX 5700 XT besleyemiyordu güç açısından, peder geldi bilgisayar yük altındayken fişi çekti ve o güç kaynağının mezarını hazırladım, açıkçası eski Power'lara pek güvenmemek lazım sistem ne kadar iyiyse o kadar da PSU iyi olması gerek, hiçbir seçenek kalmadıysa PSU değişimi önerebiliriz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00