RX 6600 bilgisayar kapanıyor

4bdulkadir

Kilopat
Katılım
29 Haziran 2016
Mesajlar
905
Makaleler
1
Çözümler
2
Yer
Yozgat
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Veteriner Teknikeri
Oyuna ilk girişlerimde veya biraz yükleme olunca ekran donuyor kalıyor. Bazen siyah ekran oluyor bazen yeniden başlatıyor ve yeniden başlatınca ekran kartı sürücüm siliniyor, yeniden yüklemek zorunda kalıyorum. Sadece oyunlara girdiğimde oluyor normal kullanımda sorun yaşamıyorum. Kafayı yemek üzereyim. Yarın da gidiyorum. 2 hafta evde olamayacağım. Acaba garantiye mi göndereyim yoksa çözümü var mı? Merak ettiğim için yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

  • Gigabyte B450M S2H
  • Ryzen 5 2600
  • G.Skill Ripjaws 8x2 16 GB RAM
  • Sapphire RX 6600 8 GB
 
Yeniden başlatma ve oyundan atma işi başka sorunlara işaret etse de, kartın kapanıp sürücü silmesi bence PSU'dan kaynaklanıyor, imkan varsa başka PSU ile deneyin.
Haftaya okula gidicem bir daha 15 tatilde geleceğim çok uzun tatillerim yok ama Haziranda atandıktan sonra sistemi yenilerim artık hem işlemci hem PSU aradan çıkarayım şimdilik idare etmek durumundayım :/ Oyundan atmıyor oyundayken siyah ekran kalıyor ve bekleyince yeniden başlatıyor.
 
Haftaya okula gideceğim bir daha 15 tatilde geleceğim çok uzun tatillerim yok ama Haziran'da atandıktan sonra sistemi yenilerim artık hem işlemci hem PSU aradan çıkarayım şimdilik idare etmek durumundayım :/ Oyundan atmıyor oyundayken siyah ekran kalıyor ve bekleyince yeniden başlatıyor.

Bir ufak da kartınızdan süpheleniyorum, ama önce PSU denemek lazım.
 
Hocam vallahi ekran kartı herhalde bazen tarayıcıda gezerken bile donuyor anlık kalıyor bir garip çözemedim gittikçe kötüleşiyor sanki.

Siyah ekran ve sürücü silinmesi başka bir sorun, donma ve yeniden başlatma başka, ilk önce siyah ekran sorununu çözmek lazım.
 
@Marix Hocam @lazye hocamın söylediği ayarı yaptıktan sonra siyah ekranla daha karşılaşmadım lakin bir sorun daha var o da oyun içinde donuyor kitleniyor yeniden başlatınca düzeliyor şuanda. Bir kere RAM'i XMP yaparak 3600 çektim ve oyun içinde artarda donma oldu ve kitlendi ve sonra 3200'e çekince tekrar eskisi gibi arada bir donmaya başladı. RAM test yapınca sorunla karşılaşmıyorum ama bu problem BF5'te de oluyordu.
 

Geri
Yukarı