RX 6600 önerisi

6600 kullanıyordum 1 ay kadar önce 6700XT'ye geçtim hocam. İyi hatırlattınız , değerini verdiğim kart 6700XT. Yanlış oldu yani :D 6600 daha az ısınan bir kart, daha düşük olabir değerleri verdiğimden.
6700 XT o dereceleri görüyorsa bir sorun olmaz diye düşünüyorum 6600 de. Hele ki XT olmayanı alacağımı varsayarsak. Bir de ben kasaya 7 24 vantilatör tutuyorum bilgisayarda ısınan bir parça olduğundan dolayı pc kapanıyor o yüzden. Ama değerler normal. Sorunu çözeceğim ama öncelik ekran kartında o vantilatörle ısınma şansı yok bence.

6700 XT o dereceleri görüyorsa bir sorun olmaz diye düşünüyorum 6600 de. Hele ki XT olmayanı alacağımı varsayarsak. Bir de ben kasaya 7 24 vantilatör tutuyorum bilgisayarda ısınan bir parça olduğundan dolayı pc kapanıyor o yüzden. Ama değerler normal. Sorunu çözeceğim ama öncelik ekran kartında o vantilatörle ısınma şansı yok bence.
Fanları da biraz daha yüksek dereceye alırsınız hocam gerekirse.

rx 6600, 3060'la mı kafa kafayaydı performans bakımımdan?
kafa kafaya sayılmaz ancak yakın bir kart.
Hocam kasa bana iyi gibi geldi havalandırma olarak ama yorumlamanız açısından linkini bırakayım. CORSAIR CARBIDE SERİSİ CHAMP/SPEC-04 80PLUS 600W SARI/SİYAH MidT ATX KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Evet 3060 a baya yakın.
hocam kasa fena değil, zaten dediğim gibi öyle aşırı sıcaklıklar almıyorum normal kasada bile. sapphire alabilirsiniz sessiz de çalışıyor zaten.
maksimum kaç dereceye çıkması lazım kartın? mesela cyberpunk oynuyoruz diyelim kaç dereceye kadar çıkmasına göz yummalıyız yüksek ayarlarda?
75-80 derece limit bence. 80'in üstü sıkıntı çıkarabilir. zaten çoğu ekran kartı ve sistem 85-90 derece olduğunda kendisini otomatik kapatıyor zarar görmemek için. ama oyunları ultrada oynama takıntınız yoksa ayarları bir tık düşürerek daha serin sıcaklıklarda oynamanızı tavsiye ederim. sonuçta ne kadar düşük sıcaklık o kadar iyidir.

kafa kafaya sayılmaz ancak yakın bir kart.

hocam kasa fena değil, zaten dediğim gibi öyle aşırı sıcaklıklar almıyorum normal kasada bile. sapphire alabilirsiniz sessiz de çalışıyor zaten.

75-80 derece limit bence. 80'in üstü sıkıntı çıkarabilir. zaten çoğu ekran kartı ve sistem 85-90 derece olduğunda kendisini otomatik kapatıyor zarar görmemek için. ama oyunları ultrada oynama takıntınız yoksa ayarları bir tık düşürerek daha serin sıcaklıklarda oynamanızı tavsiye ederim. sonuçta ne kadar düşük sıcaklık o kadar iyidir.
Hocam Sapphire'in kutu açılımlarına baktım da adamlar pci slotlarına koruma plastiği takmadan gönderiyorlarmış. Hayatımda gördüğüm en güvensiz kargolama.

Hocam Sapphire'in kutu açılımlarına baktım da adamlar pci slotlarına koruma plastiği takmadan gönderiyorlarmış. Hayatımda gördüğüm en güvensiz kargolama.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Diğer markalar çok pahalı hocam. O paraları verdikten sonra Sapphire'in daha üst seviye ekran kartlarını almak daha mantıklı oluyor bence. Zaten kargo hasarlı gelirse her türlü iade edersiniz bir kaybınız olmaz. Bu arada 6600 ve yukarısı bir kartı Sinerji'den alırsanız AMD ile anlaşmalı olduğu için Callisto Protocol ve Dead Island 2 oyunlarını hediye ediyorlar, istemeyi unutmayın :)

Diğer markalar çok pahalı hocam. O paraları verdikten sonra Sapphire'in daha üst seviye ekran kartlarını almak daha mantıklı oluyor bence. Zaten kargo hasarlı gelirse her türlü iade edersiniz bir kaybınız olmaz. Bu arada 6600 ve yukarısı bir kartı Sinerji'den alırsanız AMD ile anlaşmalı olduğu için Callisto Protocol ve Dead Island 2 oyunlarını hediye ediyorlar, istemeyi unutmayın :)
O kampanya sadece Sinerji'de değil çoğu satıcıda da var bilginize Amd'nin sitesinde yazıyor. O kampanya aklımda Callisto zaten var Dead Island 2 yi kesin isteyeceğim alabilirsem. Ama evet dediğiniz olay doğru diğer markalar pahalı. Acaba 500 Tl fark olursa Asus'a mı zorlasam? Yoksa Afy Bilişim'in sattığı XFX modeline mi yönelsem Hepsiburada üzerinden? Çok kararsızım ne olacağı belli değil.

Fark ödenerek XFX alınmalı diye düşünüyorum. RX 6600 çok ısınan bir kart değil ama Sapphire model de cidden ısınıyor yani. Hotspot 85 dereceyi geçiyor.
Şuan XFX modeli Sapphire'den daha ucuz. Ama burada 2 problem devreye giriyor. Birisi Afy Bilişim'in ne kadar kaliteli ürün yollayabileceği, diğeri ise benim bunu en erken ayın 1 inde alabilme durumum. Ayın 1 ine kadar zam almaz ise planım XFX almak. 1.problem ile alakalı konu açmıştım sizi de etiketlerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı