RX 6600 sistemde çökmeler ve görüntü bozulmaları

YearsGone

Femtopat
Katılım
23 Haziran 2022
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

2 gün önce bu ekran kartını aldım. Sistemim 7 yıllık eski bir sistem. Bu ekran kartından önce kullandığım kart (MSI AMD Radeon R9 280 3GB 384 bit GDDR5) idi ve şu an yazacağım hiçbir sorunu o karta yaşamıyordum. Sorun ise oyun ve tarayıcılarda sürekli (Out of Memory) uyarısı veriyor. Ekran bir müddet kilitleniyor, siyah ekran oluyor sonra düzeliyor. Özellikle fotoğraflarda ve videolarda film vs. izlerken kırmızı ağırlıklı renkler baskın bir şekilde rahatsızlık veriyor hafif de görüntüde bozulmalar var. Çok fazla bilgili değilim, netten araştırdım sanal bellek ayarlamalı vs yaptım ama değişen bir şey olmadı. Bu sorunun bir çözümü var mıdır? Yoksa ekran kartı arızalı geri mi göndermeliyim sizce?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Driver sürümü nedir? Ama bana donanım arızası gibi geldi. Peki kartı taktıktan sonra format atıyor musunuz? Bu tarz şeyler takıldıktan sonra format gerekir.
 
Driver sürümü nedir? Ama bana donanım arızası gibi geldi. Peki kartı taktıktan sonra format atıyor musunuz? Bu tarz şeyler takıldıktan sonra format gerekir.

Radeon'un en güncel son iki driver'ınıda kurup denedim. Format attım evet ama o esnada çok eski bir ekran kartı vardı PC de HD 4600 onun ile format atıp herhangi bir driver vs yüklemesi yapmadım 2 gün sonrada yeni kart geldi onu taktım. Yeni kart ile mi formatlayıp kurulum yapmam gerekli?

DDU ile silip yüklediniz mi driverları? Ona göre bakalım.

Altta da yazdıgım gibi sıfır kurulum yapılıp HD 4600 vardı eski kart. (herhangi bir driver yüklememiştim o esnada) 2 gün sonra yeni kart geldi onu takıp Radeon sitesinden indirip kurdum son 2 güncel sürümü de denedim ama sonuç aynı. Yeni ekran kartı ile mi yapmak gerekiyordu acaba kurulum bir de öyle deneyeyim.

Hocam sistem özellikleriniz nedir?

Intel Core i5 4460 3.2GHz 6MB cache LGA1150 işlemci​

Kingston HyperX Savage 8 GB 1600MHz DDR3 RAM (HX316C9SR/8)​

MSI Z97 Gaming 5 Intel Z97 3300MHz(OC) DDR3 LGA1150 ATX anakart​

250 GB Samsung SSD ve High Power 750W PSU var.

Sıfırdan kurulum yaptım yeni ekran kartı ile. Şu an için sorun yok gibi umarım düzelmiştir ve tekrar etmez. Teşekkürler yardımlarınız için: )
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı