Daha fazla
Merhaba dostlar, benim canımı aşırı sıkan bir problemi anlatmak istiyorum belki bazı arkadaşlara yardımcı olur denediğim çözümler fakat bende işe yaramadı. Valorant'ta genelde rekabetçi maçlarında bir süre oynadıktan sonra oyunun akıcılığının bozulması, ekran yırtılmaları, takılma hisleri vermesi sorununu yaşıyorum. Çözüm için Türkçe kaynaklardan çok bir şey bulamadım yabancı kaynaklarla ilgili araştırmalarımda birçok çözüm denedim.
1- MPOGPUFIX programı ile gizli ekran kartı ayarlarını değiştirmek.
2- Temiz kurulumla Windows 10/11 kurmak
3- DDU ile temiz ekran kartı sürücü kurulumu
4- Ekran kartı MHz sabitleme, overclock, underclock
5- Shader cache ON ayarı.
6- Manuel FPS sabitlemek
7- DXNavi devre dışı bırakmak
8- Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakmak
9- FreeSync devre dışı bırakmak
10- Başka çözünürlüklerde test
11- ULPS devre dışı bırakmak
Ayrıca videoda çektim fakat kayıtta çok belli olmuyor zaten rekabetçi maçlarda daha çok oluyordu oyunu yeniden başlatana kadar çözülmüyor. Tekrar başlatınca bir süre sonra yine aynısı oluyor zaten.
Birçok çözüm denedim hiçbiri işime yaramıyor, oyunu bir süre oynadıktan sonra ekran yırtılmaları takılma hisleri veriyor oynayışı aşırı etkiliyor ama FPS de kesinlikle bir sorun yok. V-Sync açınca bu sorun düzeliyor çok akıcı oluyor fakat gecikme aşırı hissediliyor, bu da oynayışı epey etkiliyor. Bu konu altına basit çözümler vermekten kaçının, teşekkür ederim.
En son aklıma gelen çözüm ekran kartı sürücüsünü Driver Only olarak kurmak fakat zorunda kalmadıkça bunu yapmayacağım çünkü Radeon Software'da işime yarayan renk ayarları vs. var. Ayrıca AFMF 2 gibi özelliklerden mahrum kalmak istemiyorum.
İşlemci Ryzen 5 5500
Ram 16 GB 3200Mhz
Anakart Asus A320M-F
750W PSU
XFX RX 6600 8 GB EKRAN KARTI
1- MPOGPUFIX programı ile gizli ekran kartı ayarlarını değiştirmek.
2- Temiz kurulumla Windows 10/11 kurmak
3- DDU ile temiz ekran kartı sürücü kurulumu
4- Ekran kartı MHz sabitleme, overclock, underclock
5- Shader cache ON ayarı.
6- Manuel FPS sabitlemek
7- DXNavi devre dışı bırakmak
8- Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakmak
9- FreeSync devre dışı bırakmak
10- Başka çözünürlüklerde test
11- ULPS devre dışı bırakmak
Ayrıca videoda çektim fakat kayıtta çok belli olmuyor zaten rekabetçi maçlarda daha çok oluyordu oyunu yeniden başlatana kadar çözülmüyor. Tekrar başlatınca bir süre sonra yine aynısı oluyor zaten.
Birçok çözüm denedim hiçbiri işime yaramıyor, oyunu bir süre oynadıktan sonra ekran yırtılmaları takılma hisleri veriyor oynayışı aşırı etkiliyor ama FPS de kesinlikle bir sorun yok. V-Sync açınca bu sorun düzeliyor çok akıcı oluyor fakat gecikme aşırı hissediliyor, bu da oynayışı epey etkiliyor. Bu konu altına basit çözümler vermekten kaçının, teşekkür ederim.
En son aklıma gelen çözüm ekran kartı sürücüsünü Driver Only olarak kurmak fakat zorunda kalmadıkça bunu yapmayacağım çünkü Radeon Software'da işime yarayan renk ayarları vs. var. Ayrıca AFMF 2 gibi özelliklerden mahrum kalmak istemiyorum.
İşlemci Ryzen 5 5500
Ram 16 GB 3200Mhz
Anakart Asus A320M-F
750W PSU
XFX RX 6600 8 GB EKRAN KARTI